Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαργαρίτης: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που επιστρέφω»

Οι ατάκες του αρχηγού που γύρισε στο «Παλατάκι»

PAOK24

Μαργαρίτης: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που επιστρέφω»

Δέκα χρόνια μετά το πρώτο του πέρασμα από την πόρτα του PAOK Sports Arena, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξανάζησε μαι τέτοια στιγμή. Έχοντας περάσει ήδη 9 πολύ έντονα και όμορφα χρόνια με τη φανέλα με το «11», ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ετοιμάζεται πλέον για την 10ή του χρονιά στον ΠΑΟΚ, επίτευγμα που έχουν καταφέρει ελάχιστοι στην ιστορία της ομάδας! Μιλώντας στο paokbc.gr ο Βαγγέλης Μαργαρίτης εξήγησε γιατί ήταν πολύ εύκολη η απόφαση της επιστροφής, θυμήθηκε τις πιο έντονες στιγμές των 9 σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα, μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου και την σημασία του να σταθούν όλοι δίπλα του και δίχως δεύτερη σκέψη αναφέρθηκε σε αυτό που του έλειψε περισσότερο τον τελευταίο χρόνο! Τα πρώτα λόγια του αρχηγού για την επιστροφή του…

-Επιστρέφεις λοιπόν, μετά από ένα μικρό διάλειμμα. Πως αισθάνεσαι και πως προέκυψε η επιστροφή;

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα η οποία μου έχει δώσει τόσο πολλά. Έχω ζήσει πολύ όμορφες και πολύ έντονες στιγμές στον ΠΑΟΚ. Επιστρέφω σε γνώριμα λημέρια και νιώθω πολύ καλά που θα συνεργαστώ ξανά με ανθρώπους που γνωρίζω καλά και που έχουμε περάσει πολλά μαζί. Κάναμε μία συζήτηση με τον πρόεδρο τον κ.Χατζόπουλο, μιλήσαμε και με τον προπονητή τον κ.Λυκογιάννη κι από εκεί και πέρα όλα ήταν πολύ εύκολα».

-Όταν πριν 10 χρόνια έμπαινες για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο, περίμενες ότι θα μείνει τόσα χρόνια και θα ετοιμάζεσαι τώρα για την 10η σου χρονιά στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Είχα έρθει από την Α2 και το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι ο ΠΑΟΚ μου δίνει την ευκαιρία να παίξω και να δείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ στην Α1. Δούλεψα παρά πολύ σκληρά και τελικά κατάφερα να παίξω για 9 χρόνια στην ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό και ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που με πίστεψαν. Κατάφερα να παίξω και στην Εθνική ομάδα. Η γαλανόλευκη είναι ένα όνειρο για όλους. Μέσα από όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, μεγάλωσα πιστεύω και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Παντρεύτηκα, έγινα πατέρας και σίγουρα η γυναίκα μου, η οικογένειά μου και οι άνθρωποί μου, με στήριξαν πνευματικά για να τα καταφέρω».

-Κάνοντας ένα γρήγορο flash back στα 9 χρόνια σου με τον ΠΑΟΚ, μπορείς να ξεχωρίσεις την καλύτερη και την χειρότερη ή πιο δύσκολη στιγμή;

«Δεν είναι διπλωματική η απάντησή μου, αλλά υπάρχουν πραγματικά πολλές καλές στιγμές σε αυτά τα 9 χρόνια. Η ομάδα κατέκτησε τρεις φορές την 3η θέση, έπαιξε στον τελικό, έκανε μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά δεν θέλω να ξεχωρίσω κάτι περισσότερο. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για ότι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το πώς αντιδράσαμε στις δύσκολες στιγμές και τι μάθαμε από αυτές. Εάν πάντως έπρεπε να ξεχωρίσω μία δύσκολη στιγμή, παρά το γεγονός ότι στον τελικό του Κυπέλλου κοιτάξαμε στα μάτια τον πολύ δύσκολο αντίπαλό μας, εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι, ο ημιτελικός Κυπέλλου του 2015 που χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ακόμη με πονάει. Είχαμε παίξει τόσο καλά, είχαμε φτάσει τόσο κοντά και ακόμη και τώρα είναι ένα παιχνίδι που με ενοχλεί πολύ».

-Τι σου έλειψε περισσότερο αυτό τον ένα χρόνο μακριά από την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη;

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Αυτό ήταν που μου έλλειψε περισσότερο και καθώς σκέφτομαι όλα όσα προηγήθηκαν με την πανδημία και το γεγονός ότι και στην τελευταία μου χρονιά στην ομάδα παίζαμε χωρίς τον κόσμο, περιμένω την ώρα που θα μπω και πάλι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Είχα βέβαια την ευκαιρία να ζήσω λίγο αυτή την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι μας στο Παλατάκι, όπου ο κόσμος έδειξε και πάλι την αγάπη του στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Όπως ευχαριστώ και τους ΠΑΟΚτσήδες της Ρόδου, αλλά και τα παιδιά που ήρθαν από την Κω, για την τιμή που μου έκαναν στο παιχνίδι που έγινε τον περασμένο Μάιο στη Ρόδο. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ομάδα του Κολοσσού, διοίκηση, προπονητές και συμπαίκτες για τη συνεργασία που είχαμε. Ήταν μία ωραία χρονιά και μία πολύ όμορφη εμπειρία».

-Η επιστροφή σου στον ΠΑΟΚ, συμπίπτει με την έναρξη της νέας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Θα πετύχει το εγχείρημα και ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα, αλλά όπως συνέβη και την πρώτη φορά, με δουλειά, πίστη και προσπάθεια από όλους μπορεί να στεφθεί με επιτυχία. Νομίζω ότι ο κ.Χατζόπουλος κάνει μία τεράστια προσπάθεια, από την πρώτη στιγμή που έχει αναλάβει την ομάδα και πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα του. Να βοηθήσουμε ο καθένας από την πλευρά του να πετύχει και η νέα ΑΜΚ, αλλά και όλοι οι στόχοι της ομάδας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Η παρουσία τους δίπλα στην ομάδα είναι κομβικής σημασίας. Θέλουμε όλοι μας να είναι εδώ, μαζί με την ομάδα από τώρα και σε όλη τη διάρκειας της επόμενης σεζόν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ