Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιόλιος για μήνυση σε Γιαννακόπουλο και… wild card για τους «4»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Νίκος Μοσχοβίτης

Λιόλιος για μήνυση σε Γιαννακόπουλο και… wild card για τους «4»

Μετά τις επίσημες καταγγελίες της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, παρέθεσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα.

Ο κ. Λιόλιος, μίλησε για τις τέσσερις ομάδες της Basket League, που δεν έλαβαν αδειοδότηση (ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων Πάτρας και Λάρισα), αναφέροντας πως θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για να παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα με… wild card.

«Να υπάρχει Δ.Σ που ήμασταν μέσα, την Πέμπτη, και να αποφασίζουν ότι δεν περνάει κανείς, Οι δημοσιογράφοι έβαλαν ότι δεν ισχύει ο κανονισμός. Την Πέμπτη τους έκοψαν όλους. Τι αποφάσισε το Δ.Σ μέσα από την διαδικασία; Να κοπούν όλοι. Μηδέν ομάδες να πάρουν άδεια. Και ξαφνικά το συνειδητοποίησαν και συμφώνησαν να περάσουν οι οχτώ. Συνειδητοποίησαν ότι οι 8 φάκελοι είναι πλήρεις και οι 4 δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κοπεί από την επιτροπή.

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, μέχρι 15 του μηνός. Το Δ.Σ πήρε παρανόμως την απόφαση να πάρει παράταση 15 μέρες. Γιατί να μην το κάνουμε 30 μέρες, 2 μήνες ή 5 μήνες; Παράνομα. Εγώ σε αυτή την απόφαση έχω βάλει την υπογραφή μου. Την υπογραφή μου δεν την παίρνω. Ό,τι λέει ο νόμος. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Δεν υπάρχει πλέον ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Υπάρχει περιθώριο δύο ημερών να πάει στην δευτεροβάθμια. Που λήγει σήμερα το βράδυ. Να πάει εκεί. Να πει ότι “είχα πλήρη φάκελο, αλλά αυτοί που μας έχουν βάλει στο μάτι μας έκοψαν. Είναι άδικο”. Να πάνε στην δευτεροβάθμια, Αλλά να ισχύει ο νόμος. Έστω για μία φορά. Αυτό θα ισχύει για όλους, όχι μόνο σε μένα. Για όλους. Μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δικαίωμα να πάνε στην δευτεροβάθμια. Από αύριο το πρωί καλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ να πάμε στην λογική της wild card. Εγώ αύριο στέλνω ποιες ομάδες δικαιούνται να πάνε στην ΕΕΑ. Είναι αυτές οι 8 ομάδες και οι δύο που ανέβηκαν.

Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την ΑΕΚ, γιατί είναι ένας κόσμος ολόκληρος και την θέλουμε μαζί μας. Αλλά σε ενα θέμα νόμιμο
Θέλουμε τον Άρη της καρδιάς μας, που όλη η Ελλάδα ξενυχτούσε για χάρη του τις Πέμπτες. Μπράβο στον Άρη που έχει κάνει την προσπάθειά του. Ο Άρης θα έχει την βοήθειά μας. Όπως και η ΑΕΚ. Νόμιμα όμως, όχι παράνομα.
Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και μάλιστα της πόλης μου. Να αποδείξει όμως και ο Απόλλωνας ότι το θέλει. Να παρουσιάσει τα στοιχεία όμως.

Θέλουμε την Λάρισα, που είναι η έκπληξη της χρονιάς και μπράβο της. Τις θέλουμε αυτές τις ομάδες, αλλά μέσα από νομιμότητα. Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι αυτές οι 4 ομάδες να είναι σε προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια. Να φαίνεται ότι μπορούν να διακανονίσουν τα χρέη και να μας αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν το ελάχιστο μπάτζετ. Όχι «θα βρω»…

Στην υπόλοιπη Ευρώπη καταθέτουν φάκελο και αν δεν έχεις τα λεφτά που δηλώνεις, δεν συμμετέχεις.
Μία από τις ομάδες από τις οχτώ που έχουν εγκριθεί – υπό έλεγχο – τι σημαίνει αυτό; Θα το δω κι εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μιλήσω με την ΕΕΑ, θα το δούμε. Θέλουμε διαφάνεια στα πάντα. Εγώ ελπίζω να δεχθεί την εισήγησή μου αυτές οι τέσσερις ομάδες για wild card.

Αρκεί να αποδείξουν αυτά που λένε. Διαφάνεια παντού. Εγώ δεν έχω μυστικά.Να μου δείξουν όμως αυτά που λένε, γιατί μετά θα κριθεί η ΕΟΚ για την wild card. Μέχρι τώρα ήμασταν παρατήρητές. Μετά όμως θα είμαστε συμμέτοχοι. Εμείς τις θέλουμε τις ομάδες. Πρέπει να καταλάβουν όμως και οι διοικήσεις των ομάδων, ότι έχουν ευθύνη».

«Έκανα μήνυση και αγωγή στον Γιαννακόπουλο»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, δήλωσε πως κατέθεσε μήνυση και αγωγή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος μετά την… επίσκεψη του στα γραφεία της ΕΟΚ, προχώρησε διάφορες καταγγελίες, διαδικτυακά.

«Υπήρξε μια απίστευτη ανακοίνωση από τον κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποιος καταφερόταν με απίστευτες καταγγελίες προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Είχα δεxθεί από το ίδιο πρόσωπο στο παρελθόν τις ίδιες καταγγελίες. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν απάντησα ποτέ σε τίποτα, ο κύριος Γιαννακόπουλος είχε καταφερθεί εναντίον μου προεκλογικά, όμως δεν με πείραξε. Όσο και να γράφουν για μένα, δεν με ενδιαφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ ως εικονα ήταν σαν αυτό εδώ το τραπέζι. Ήταν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι δημοσιογραφοι, οι διαιτητές, oι μάνατζερ. Πήρα μια απόφαση, για να αλλάξεις το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να σπάσεις το.. τραπέζι.

Είναι πολύ διαφορετικό να καταφέρεται κατά του προέδρου της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι θεσμός. Τον θεσμό δεν τον αγγίζουν ποτέ. Πήγα και κατέθεσα μήνυση κατά του κυρίου Γιαννακόπουλου. Ας πει ότι θέλει για μένα. Θα καταθέσω και αγωγή. Στο τέλος ένα πολύ μεγάλο ποσό θα μοιραστεί σε ολα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όταν εκδικαστεί. Ο Παναθηναϊκός είναι οργανισμός που έχει φέρει έξι Ευρωπαϊκά και πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους οργανισμούς που υπάρχουν. Η Ομοσπονδία έχει ευθύνη να τους προστατέψει γιατί αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Αλλά να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από το φυσικό πρόσωπο. Δεν είμαι κατά του οργανισμού, αλλά του φυσικού προσώπου. Αν ξαναγίνει τέτοια αναφορά, η νομική υπηρεσία θα πράττει τα δέοντα κάθε φορά» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

«Περιμένουμε εξηγήσεις από την ΑΕΚ»

Όσον αφορά τις διάφορες καταγγελίες που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΕΚ, μέσω ανακοινώσεων της, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε: «Πάμε τώρα στις καταγγελίες της ΑΕΚ που έκανε λόγω για εγκληματική οργάνωση. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η λέξη. Δεν είναι υπόννοιες, αλλά θέση. Εννοείται ότι πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ όπως και κάποιων δημοσιογράφων στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση.

Με χαρά έμαθα ότι η ΑΕΚ πήγε στον εισαγγελέα. Εγώ περιμένω τους ισχυρισμούς για εγκληματική οργάνωση.

Εννοείται πως έχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στην ΓΓΑ στο ΕΠΑΘΛΑ και είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, αλλιώς είναι ποινικό αδίκημα. Για να πέσει άπλετο φως για το ποιοι είναι αυτοί που συνθέτουν εγκληματική οργάνωση, αλλιώς έχουμε θέμα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει και να θίγει έτσι το ελληνικό μπάσκετ.

Στην τελευταία συνέλευση της ΕΟΚ εγκρίθηκε με 97% να υπάρξει επιτροπή δεοντολογίας, όπου θα εγκαλούνται τέτοια πράγματα. Και φυσικά θα ζητήσουμε να πάρει θέση και η επιτροπή για να δούμε τι γίνεται. Να θυμάσαι ότι η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ γιατί θέλει να το ενώσει, να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και τρίτον, να κινείται βάσει των νόμων και των κανονισμών των υπουργικών αποφάσεων.

Δεν κάνουμε αυτό που μας έρχεται, αλλά αυτό που επιτάσσει το βίντεο. Κλείνει και αυτό το θέμα και δεν θα αναφερθώ. Θα περιμένω τις εξελίξεις γιατί περιμένω το θέμα. Και σίγουρα περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ που δεν έχουν έρθει αν και τις έχουμε ζητήσει. Αν και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ