Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιόλιος για μήνυση σε Γιαννακόπουλο και… wild card για τους «4»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Νίκος Μοσχοβίτης

Λιόλιος για μήνυση σε Γιαννακόπουλο και… wild card για τους «4»

Μετά τις επίσημες καταγγελίες της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, παρέθεσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα.

Ο κ. Λιόλιος, μίλησε για τις τέσσερις ομάδες της Basket League, που δεν έλαβαν αδειοδότηση (ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων Πάτρας και Λάρισα), αναφέροντας πως θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για να παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα με… wild card.

«Να υπάρχει Δ.Σ που ήμασταν μέσα, την Πέμπτη, και να αποφασίζουν ότι δεν περνάει κανείς, Οι δημοσιογράφοι έβαλαν ότι δεν ισχύει ο κανονισμός. Την Πέμπτη τους έκοψαν όλους. Τι αποφάσισε το Δ.Σ μέσα από την διαδικασία; Να κοπούν όλοι. Μηδέν ομάδες να πάρουν άδεια. Και ξαφνικά το συνειδητοποίησαν και συμφώνησαν να περάσουν οι οχτώ. Συνειδητοποίησαν ότι οι 8 φάκελοι είναι πλήρεις και οι 4 δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κοπεί από την επιτροπή.

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, μέχρι 15 του μηνός. Το Δ.Σ πήρε παρανόμως την απόφαση να πάρει παράταση 15 μέρες. Γιατί να μην το κάνουμε 30 μέρες, 2 μήνες ή 5 μήνες; Παράνομα. Εγώ σε αυτή την απόφαση έχω βάλει την υπογραφή μου. Την υπογραφή μου δεν την παίρνω. Ό,τι λέει ο νόμος. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Δεν υπάρχει πλέον ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Υπάρχει περιθώριο δύο ημερών να πάει στην δευτεροβάθμια. Που λήγει σήμερα το βράδυ. Να πάει εκεί. Να πει ότι “είχα πλήρη φάκελο, αλλά αυτοί που μας έχουν βάλει στο μάτι μας έκοψαν. Είναι άδικο”. Να πάνε στην δευτεροβάθμια, Αλλά να ισχύει ο νόμος. Έστω για μία φορά. Αυτό θα ισχύει για όλους, όχι μόνο σε μένα. Για όλους. Μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δικαίωμα να πάνε στην δευτεροβάθμια. Από αύριο το πρωί καλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ να πάμε στην λογική της wild card. Εγώ αύριο στέλνω ποιες ομάδες δικαιούνται να πάνε στην ΕΕΑ. Είναι αυτές οι 8 ομάδες και οι δύο που ανέβηκαν.

Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την ΑΕΚ, γιατί είναι ένας κόσμος ολόκληρος και την θέλουμε μαζί μας. Αλλά σε ενα θέμα νόμιμο
Θέλουμε τον Άρη της καρδιάς μας, που όλη η Ελλάδα ξενυχτούσε για χάρη του τις Πέμπτες. Μπράβο στον Άρη που έχει κάνει την προσπάθειά του. Ο Άρης θα έχει την βοήθειά μας. Όπως και η ΑΕΚ. Νόμιμα όμως, όχι παράνομα.
Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και μάλιστα της πόλης μου. Να αποδείξει όμως και ο Απόλλωνας ότι το θέλει. Να παρουσιάσει τα στοιχεία όμως.

Θέλουμε την Λάρισα, που είναι η έκπληξη της χρονιάς και μπράβο της. Τις θέλουμε αυτές τις ομάδες, αλλά μέσα από νομιμότητα. Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι αυτές οι 4 ομάδες να είναι σε προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια. Να φαίνεται ότι μπορούν να διακανονίσουν τα χρέη και να μας αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν το ελάχιστο μπάτζετ. Όχι «θα βρω»…

Στην υπόλοιπη Ευρώπη καταθέτουν φάκελο και αν δεν έχεις τα λεφτά που δηλώνεις, δεν συμμετέχεις.
Μία από τις ομάδες από τις οχτώ που έχουν εγκριθεί – υπό έλεγχο – τι σημαίνει αυτό; Θα το δω κι εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μιλήσω με την ΕΕΑ, θα το δούμε. Θέλουμε διαφάνεια στα πάντα. Εγώ ελπίζω να δεχθεί την εισήγησή μου αυτές οι τέσσερις ομάδες για wild card.

Αρκεί να αποδείξουν αυτά που λένε. Διαφάνεια παντού. Εγώ δεν έχω μυστικά.Να μου δείξουν όμως αυτά που λένε, γιατί μετά θα κριθεί η ΕΟΚ για την wild card. Μέχρι τώρα ήμασταν παρατήρητές. Μετά όμως θα είμαστε συμμέτοχοι. Εμείς τις θέλουμε τις ομάδες. Πρέπει να καταλάβουν όμως και οι διοικήσεις των ομάδων, ότι έχουν ευθύνη».

«Έκανα μήνυση και αγωγή στον Γιαννακόπουλο»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, δήλωσε πως κατέθεσε μήνυση και αγωγή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος μετά την… επίσκεψη του στα γραφεία της ΕΟΚ, προχώρησε διάφορες καταγγελίες, διαδικτυακά.

«Υπήρξε μια απίστευτη ανακοίνωση από τον κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποιος καταφερόταν με απίστευτες καταγγελίες προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Είχα δεxθεί από το ίδιο πρόσωπο στο παρελθόν τις ίδιες καταγγελίες. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν απάντησα ποτέ σε τίποτα, ο κύριος Γιαννακόπουλος είχε καταφερθεί εναντίον μου προεκλογικά, όμως δεν με πείραξε. Όσο και να γράφουν για μένα, δεν με ενδιαφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ ως εικονα ήταν σαν αυτό εδώ το τραπέζι. Ήταν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι δημοσιογραφοι, οι διαιτητές, oι μάνατζερ. Πήρα μια απόφαση, για να αλλάξεις το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να σπάσεις το.. τραπέζι.

Είναι πολύ διαφορετικό να καταφέρεται κατά του προέδρου της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι θεσμός. Τον θεσμό δεν τον αγγίζουν ποτέ. Πήγα και κατέθεσα μήνυση κατά του κυρίου Γιαννακόπουλου. Ας πει ότι θέλει για μένα. Θα καταθέσω και αγωγή. Στο τέλος ένα πολύ μεγάλο ποσό θα μοιραστεί σε ολα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όταν εκδικαστεί. Ο Παναθηναϊκός είναι οργανισμός που έχει φέρει έξι Ευρωπαϊκά και πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους οργανισμούς που υπάρχουν. Η Ομοσπονδία έχει ευθύνη να τους προστατέψει γιατί αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Αλλά να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από το φυσικό πρόσωπο. Δεν είμαι κατά του οργανισμού, αλλά του φυσικού προσώπου. Αν ξαναγίνει τέτοια αναφορά, η νομική υπηρεσία θα πράττει τα δέοντα κάθε φορά» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

«Περιμένουμε εξηγήσεις από την ΑΕΚ»

Όσον αφορά τις διάφορες καταγγελίες που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΕΚ, μέσω ανακοινώσεων της, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε: «Πάμε τώρα στις καταγγελίες της ΑΕΚ που έκανε λόγω για εγκληματική οργάνωση. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η λέξη. Δεν είναι υπόννοιες, αλλά θέση. Εννοείται ότι πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ όπως και κάποιων δημοσιογράφων στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση.

Με χαρά έμαθα ότι η ΑΕΚ πήγε στον εισαγγελέα. Εγώ περιμένω τους ισχυρισμούς για εγκληματική οργάνωση.

Εννοείται πως έχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στην ΓΓΑ στο ΕΠΑΘΛΑ και είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, αλλιώς είναι ποινικό αδίκημα. Για να πέσει άπλετο φως για το ποιοι είναι αυτοί που συνθέτουν εγκληματική οργάνωση, αλλιώς έχουμε θέμα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει και να θίγει έτσι το ελληνικό μπάσκετ.

Στην τελευταία συνέλευση της ΕΟΚ εγκρίθηκε με 97% να υπάρξει επιτροπή δεοντολογίας, όπου θα εγκαλούνται τέτοια πράγματα. Και φυσικά θα ζητήσουμε να πάρει θέση και η επιτροπή για να δούμε τι γίνεται. Να θυμάσαι ότι η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ γιατί θέλει να το ενώσει, να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και τρίτον, να κινείται βάσει των νόμων και των κανονισμών των υπουργικών αποφάσεων.

Δεν κάνουμε αυτό που μας έρχεται, αλλά αυτό που επιτάσσει το βίντεο. Κλείνει και αυτό το θέμα και δεν θα αναφερθώ. Θα περιμένω τις εξελίξεις γιατί περιμένω το θέμα. Και σίγουρα περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ που δεν έχουν έρθει αν και τις έχουμε ζητήσει. Αν και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χατζόπουλος: «Οι ΠΑΟΚτσήδες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν»

Οι δηλώσεις του προέδρου στην ΕΤ3

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ο κόσμος των σπορ» στην ΕΤ3 και αναφέρθηκε τόσο στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όσο και σε όλα τα ανοικτά ζητήματα όπως η συμμετοχή στο νέο BCL αλλά και οι άδειες συμμετοχής των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για την παρουσία στο BCL: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με μεγάλο brand name. Πρέπει να παίζει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είδαμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δηλώσαμε εμπρόθεσμα και θα είμαστε εκεί».

Για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Η προηγούμενη είχε απόλυτη επιτυχία. Οι ΠΑΟΚτσήδες θα δείξουν και πάλι τι κάνουν για τη μεγάλη τους αγάπη. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η ομάδα χρειάζεται αυτό το ποσό για να μπορεί να πληρώνει τα παλιά της χρέη. Ο στόχος μας είναι να ξεχρεώσουμε. Βήμα – βήμα προχωράμε...»

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: «Έχει δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή και έχει φέρει ένα μπέρδεμα αναφορά με τα δικαιολογητικά. Έχει δυσκολέψει το κομμάτι της αδειοδότησης. Αποφασίσαμε να δοθεί μια παράταση για να συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά και μετά να πάμε στην ΕΕΑ. Οι ομάδες πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους».

Για τη νέα σεζόν, σε αγωνιστικό επίπεδο: «Κάθε χρονιά ο πρώτος στόχος είναι να μειώσουμε τα χρέη, μέχρι τέλους. Το αγωνιστικό ακολουθεί και όλοι καταλαβαίνουν το γιατί. Πέρυσι, υπήρχαν πράγματα που δεν μας πήγαν καλά. Η περσινή χρονιά δεν ήταν πετυχημένη αγωνιστικά, αλλά οικονομικά ήταν πετυχημένη»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Oι ομάδες «ψηφίζουν» κεντρική διαχείριση

Παραμονή αλλά… αυξημένες αποδοχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προς οριστική λύση μοιάζει να οδεύει ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την Stoiximan Basket League , καθώς όλες οι ομάδες συμφώνησαν στο ΔΣ να προχωρήσουν στην κεντρική διαχείριση.

Σήμερα, ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να απαντηθούν οι ομάδες στην ΕΡΤ για τη σεζόν 2022-23 κι έτσι,  συμφώνησαν από κοινού να παραμείνουν στην ΕΡΤ, ωστόσο ζήτησαν ραντεβού με τους ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης γιατί θέλουν βελτιωμένους όρους αναφορικά με το οικονομικό.

Την ίδια ώρα η ΕΣΑΚΕ εμμένει στην απόφασή του να παραμείνουν ως τις 30 Ιουνίου η διορία που έχει δοθεί στις τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Απόλλωνας) για να ετοιμαστεί ο έγκυρος φάκελος και να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο «χάρτης» του BCL!

H παρουσίαση του Basketball Champions League από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως είναι γνωστό από χθες το βράδυ, ο ΠΑΟΚ θα δώσει το "παρών" και στο φετινό Basketball Champions League, όντας μία από τις 28 ομάδες που θα περιμένουν τις τέσσερις που θα προκύψουν από τα προκριματικά, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φετινός "χάρτης" της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε πριν από λίγο:

"Το Basketball Champions League μπαίνει στον έκτο χρόνο της ζωής του και ο ΠΑΟΚ mateco θα είναι εκεί και την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Για 5η φορά, στα συνολικά 6 χρόνια της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από το ξεκίνημά της και με ένα διάλειμμα μόλις ενός μόνο έτους.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα το BCL, ο ΠΑΟΚ mateco είναι στις 28 ομάδες που συμμετέχουν από τώρα στους ομίλους της διοργάνωσης και οι οποίες περιμένουν τις 4 ομάδες που θα έρθουν μέσα από μία συγκεκριμένα διαδικασία αγώνων της προκριματικής φάσης. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν σε 4 διαφορετικές πόλεις και θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2022.

Το σύστημα διεξαγωγής δεν αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν 32 ομάδες, χωρισμένες σε 8 ομίλους των 4. Συνεπώς η κανονική περίοδο θα έχει 6 αγώνες, που θα διεξάγονται κάθε 15 ημέρες, με εξαίρεση τους δύο πρώτους ή τους δύο τελευταίους αγώνες κάθε ομίλου.

Οι πρώτοι των 8 ομίλων προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες που θα έχουν κατακτήσει την 2η και 3η θέση θα παίξουν στα Play-Ins. Αυτή η διαδικασία που θα διεξαχθεί αρχές Ιανουαρίου του 2023, απαιτεί δύο νίκες για πρόκριση στους «16».

Οι 8 ομάδες που θα συνεχίζουν, πάλι με τη διαδικασία του “best of three”, θα αναζητήσουν τα 4 εισιτήρια για το Final Four του BCL, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μέσα Μαΐου του 2023.

Η κλήρωση του νέου BCL θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στη Γενεύη. Εκείνη την ημέρα θα μάθει ο ΠΑΟΚ mateco τους αντιπάλους του, καθώς θα γίνουν γνωστοί οι 8 όμιλοι της κανονικής περιόδου, ενώ θα γίνει νωρίτερα και η κλήρωση της προκριματικής φάσης.

Οι ομάδες που συμμετέχουν απευθείας τους ομίλους του BCL για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, είναι (με αλφαβητική σειρά): AEK (GRE), Bahcesehir College (TUR), BAXI Manresa (ESP), Bnei Herzliya (ISR), Darussafaka (TUR), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (CZE), Filou Oostende (BEL), Galatasaray Nef (TUR), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), Hapoel Holon (ISR), Hungarian champion (Egis Kormend or Falco Szombathely), Igokea m:tel (BIH), JDA Bourgogne (FRA), Legia Warszawa (POL), Lenovo Tenerife (ESP), Limoges CSP (FRA), MHP Riesen Ludwigsburg (GER), PAOK mateco (GRE), Pau-Lacq-Orthez (FRA)*, Peristeri (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), Rytas Vilnius (LTU), Surne Bilbao (ESP), Telekom Baskets Bonn (GER), UCAM Murcia (ESP), Unahotels Reggio Emilia (ITA), VEF Riga (LAT).

* Ο αστερίσκος για την περίπτωση της Pau-Lacq-Orthez, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του BCL, έχει σχέση με το εάν η γαλλική ομάδα θα αποκτήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της χώρας της για την επόμενη περίοδο. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, την θέση της στην κανονική περίοδο θα πάρει η SIG Strasbourg, που αυτή την στιγμή είναι στους προκριματικούς. Τότε στα προκριματικά θα βρεθεί η TFT Skopje.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά και από τις οποίες μόνο 4 θα βρεθούν στους ομίλους είναι (με αλφαβητική σειρά): Bakken Bears (DEN), Brose Bamberg (GER), Budivelnyk (UKR), CSO Voluntari (ROU), FMP Meridian (SRB), Fribourg Olympic (SUI), Golden Eagle Ylli (KOS), Heroes Den Bosch (NED), Hungarian runner-up (Egis Kormend or Falco Szombathely), Karhu Kauhajoki (FIN), Keravnos (CYP), Leicester Riders (GBR), NINERS Chemnitz (GER), Norrkoping Dolphins (SWE), Opava (CZE), Parnu Sadam (EST), Patrioti Levice (SVK), Rio Breogan (ESP), Siauliai (LTU), SIG Strasbourg (FRA), SL Benfica (POR), Swans Gmunden (AUT), Tofas Bursa (TUR), Unicaja (ESP).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending