Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιόλιος για μήνυση σε Γιαννακόπουλο και… wild card για τους «4»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Νίκος Μοσχοβίτης

Λιόλιος για μήνυση σε Γιαννακόπουλο και… wild card για τους «4»

Μετά τις επίσημες καταγγελίες της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, παρέθεσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα.

Ο κ. Λιόλιος, μίλησε για τις τέσσερις ομάδες της Basket League, που δεν έλαβαν αδειοδότηση (ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων Πάτρας και Λάρισα), αναφέροντας πως θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για να παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα με… wild card.

«Να υπάρχει Δ.Σ που ήμασταν μέσα, την Πέμπτη, και να αποφασίζουν ότι δεν περνάει κανείς, Οι δημοσιογράφοι έβαλαν ότι δεν ισχύει ο κανονισμός. Την Πέμπτη τους έκοψαν όλους. Τι αποφάσισε το Δ.Σ μέσα από την διαδικασία; Να κοπούν όλοι. Μηδέν ομάδες να πάρουν άδεια. Και ξαφνικά το συνειδητοποίησαν και συμφώνησαν να περάσουν οι οχτώ. Συνειδητοποίησαν ότι οι 8 φάκελοι είναι πλήρεις και οι 4 δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κοπεί από την επιτροπή.

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, μέχρι 15 του μηνός. Το Δ.Σ πήρε παρανόμως την απόφαση να πάρει παράταση 15 μέρες. Γιατί να μην το κάνουμε 30 μέρες, 2 μήνες ή 5 μήνες; Παράνομα. Εγώ σε αυτή την απόφαση έχω βάλει την υπογραφή μου. Την υπογραφή μου δεν την παίρνω. Ό,τι λέει ο νόμος. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Δεν υπάρχει πλέον ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Υπάρχει περιθώριο δύο ημερών να πάει στην δευτεροβάθμια. Που λήγει σήμερα το βράδυ. Να πάει εκεί. Να πει ότι “είχα πλήρη φάκελο, αλλά αυτοί που μας έχουν βάλει στο μάτι μας έκοψαν. Είναι άδικο”. Να πάνε στην δευτεροβάθμια, Αλλά να ισχύει ο νόμος. Έστω για μία φορά. Αυτό θα ισχύει για όλους, όχι μόνο σε μένα. Για όλους. Μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δικαίωμα να πάνε στην δευτεροβάθμια. Από αύριο το πρωί καλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ να πάμε στην λογική της wild card. Εγώ αύριο στέλνω ποιες ομάδες δικαιούνται να πάνε στην ΕΕΑ. Είναι αυτές οι 8 ομάδες και οι δύο που ανέβηκαν.

Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την ΑΕΚ, γιατί είναι ένας κόσμος ολόκληρος και την θέλουμε μαζί μας. Αλλά σε ενα θέμα νόμιμο
Θέλουμε τον Άρη της καρδιάς μας, που όλη η Ελλάδα ξενυχτούσε για χάρη του τις Πέμπτες. Μπράβο στον Άρη που έχει κάνει την προσπάθειά του. Ο Άρης θα έχει την βοήθειά μας. Όπως και η ΑΕΚ. Νόμιμα όμως, όχι παράνομα.
Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και μάλιστα της πόλης μου. Να αποδείξει όμως και ο Απόλλωνας ότι το θέλει. Να παρουσιάσει τα στοιχεία όμως.

Θέλουμε την Λάρισα, που είναι η έκπληξη της χρονιάς και μπράβο της. Τις θέλουμε αυτές τις ομάδες, αλλά μέσα από νομιμότητα. Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι αυτές οι 4 ομάδες να είναι σε προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια. Να φαίνεται ότι μπορούν να διακανονίσουν τα χρέη και να μας αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν το ελάχιστο μπάτζετ. Όχι «θα βρω»…

Στην υπόλοιπη Ευρώπη καταθέτουν φάκελο και αν δεν έχεις τα λεφτά που δηλώνεις, δεν συμμετέχεις.
Μία από τις ομάδες από τις οχτώ που έχουν εγκριθεί – υπό έλεγχο – τι σημαίνει αυτό; Θα το δω κι εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μιλήσω με την ΕΕΑ, θα το δούμε. Θέλουμε διαφάνεια στα πάντα. Εγώ ελπίζω να δεχθεί την εισήγησή μου αυτές οι τέσσερις ομάδες για wild card.

Αρκεί να αποδείξουν αυτά που λένε. Διαφάνεια παντού. Εγώ δεν έχω μυστικά.Να μου δείξουν όμως αυτά που λένε, γιατί μετά θα κριθεί η ΕΟΚ για την wild card. Μέχρι τώρα ήμασταν παρατήρητές. Μετά όμως θα είμαστε συμμέτοχοι. Εμείς τις θέλουμε τις ομάδες. Πρέπει να καταλάβουν όμως και οι διοικήσεις των ομάδων, ότι έχουν ευθύνη».

«Έκανα μήνυση και αγωγή στον Γιαννακόπουλο»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, δήλωσε πως κατέθεσε μήνυση και αγωγή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος μετά την… επίσκεψη του στα γραφεία της ΕΟΚ, προχώρησε διάφορες καταγγελίες, διαδικτυακά.

«Υπήρξε μια απίστευτη ανακοίνωση από τον κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποιος καταφερόταν με απίστευτες καταγγελίες προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Είχα δεxθεί από το ίδιο πρόσωπο στο παρελθόν τις ίδιες καταγγελίες. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν απάντησα ποτέ σε τίποτα, ο κύριος Γιαννακόπουλος είχε καταφερθεί εναντίον μου προεκλογικά, όμως δεν με πείραξε. Όσο και να γράφουν για μένα, δεν με ενδιαφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ ως εικονα ήταν σαν αυτό εδώ το τραπέζι. Ήταν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι δημοσιογραφοι, οι διαιτητές, oι μάνατζερ. Πήρα μια απόφαση, για να αλλάξεις το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να σπάσεις το.. τραπέζι.

Είναι πολύ διαφορετικό να καταφέρεται κατά του προέδρου της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι θεσμός. Τον θεσμό δεν τον αγγίζουν ποτέ. Πήγα και κατέθεσα μήνυση κατά του κυρίου Γιαννακόπουλου. Ας πει ότι θέλει για μένα. Θα καταθέσω και αγωγή. Στο τέλος ένα πολύ μεγάλο ποσό θα μοιραστεί σε ολα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όταν εκδικαστεί. Ο Παναθηναϊκός είναι οργανισμός που έχει φέρει έξι Ευρωπαϊκά και πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους οργανισμούς που υπάρχουν. Η Ομοσπονδία έχει ευθύνη να τους προστατέψει γιατί αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Αλλά να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από το φυσικό πρόσωπο. Δεν είμαι κατά του οργανισμού, αλλά του φυσικού προσώπου. Αν ξαναγίνει τέτοια αναφορά, η νομική υπηρεσία θα πράττει τα δέοντα κάθε φορά» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

«Περιμένουμε εξηγήσεις από την ΑΕΚ»

Όσον αφορά τις διάφορες καταγγελίες που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΕΚ, μέσω ανακοινώσεων της, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε: «Πάμε τώρα στις καταγγελίες της ΑΕΚ που έκανε λόγω για εγκληματική οργάνωση. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η λέξη. Δεν είναι υπόννοιες, αλλά θέση. Εννοείται ότι πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ όπως και κάποιων δημοσιογράφων στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση.

Με χαρά έμαθα ότι η ΑΕΚ πήγε στον εισαγγελέα. Εγώ περιμένω τους ισχυρισμούς για εγκληματική οργάνωση.

Εννοείται πως έχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στην ΓΓΑ στο ΕΠΑΘΛΑ και είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, αλλιώς είναι ποινικό αδίκημα. Για να πέσει άπλετο φως για το ποιοι είναι αυτοί που συνθέτουν εγκληματική οργάνωση, αλλιώς έχουμε θέμα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει και να θίγει έτσι το ελληνικό μπάσκετ.

Στην τελευταία συνέλευση της ΕΟΚ εγκρίθηκε με 97% να υπάρξει επιτροπή δεοντολογίας, όπου θα εγκαλούνται τέτοια πράγματα. Και φυσικά θα ζητήσουμε να πάρει θέση και η επιτροπή για να δούμε τι γίνεται. Να θυμάσαι ότι η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ γιατί θέλει να το ενώσει, να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και τρίτον, να κινείται βάσει των νόμων και των κανονισμών των υπουργικών αποφάσεων.

Δεν κάνουμε αυτό που μας έρχεται, αλλά αυτό που επιτάσσει το βίντεο. Κλείνει και αυτό το θέμα και δεν θα αναφερθώ. Θα περιμένω τις εξελίξεις γιατί περιμένω το θέμα. Και σίγουρα περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ που δεν έχουν έρθει αν και τις έχουμε ζητήσει. Αν και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια

Τι ισχύει από σήμερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0 στη σειρά των αγώνων με το Περιστέρι κι αύριο το απόγευμα (19:15), θα ψάξει την ισοφάριση.

Η “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ από σήμερα πωλούνται και από το PAOK Sports Arena:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η OnLine διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Περιστέρι Bwin, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 19:15, για την 2η αγωνιστική των μικρών τελικών των PLAYOFFS της Basket League.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται ΜΟΝΟ OnLine και τη Δευτέρα (5/6) από τη διεύθυνση https://www.ticketmaster.gr/paokbc-ww/showProductList.html

ενώ από το πρωί της Τρίτης (6/6) θα διατίθενται και από το PAOK Sports Arena.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

0210 tickets

– Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

Τρόποι διάθεσης:

Από το PAOK Sports Arena…

Τρίτη (6/6): 10:00-18:00

Τετάρτη (7/6): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

OnLine μέσω του δικτύου της Ticketmaster στη διεύθυνση… https://www.ticketmaster.gr/paokbc-ww/showProductList.html

Τηλεφωνικά στο 2111981535

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 5€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μπορεί να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ» (vid)

Η άποψη του Άρη Λυκογιάννη για το ματς της Τετάρτης στο “Παλατάκι” και τη σειρά των “μικρών” τελικών!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε σήμερα ο Άρης Λυκογιάννης, προκειμένου να σχολιάσει κυρίως τον χθεσινό πρώτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Μεταξύ άλλων όμως, ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου ρωτήθηκε και για την αναμέτρηση στο "Ανδρέας Παπανδρέου" μεταξύ Περιστερίου και ΠΑΟΚ αλλά και γενικότερα πως βλέπει τη σειρά των "μικρών" τελικών.

"Θα είναι αμφίρροπη σειρά. Το πρώτο παιχνίδι που είναι και το πιο σημαντικό για την ομάδα που δεν έχει το  πλεονέκτημα έδρας, χάθηκε στις λεπτομέρειες για τον ΠΑΟΚ.

Πλέον, η πίεση είναι προς τον ΠΑΟΚ, όμως έχει τις δυνατότητες και τη δυναμική να κάνει τη νίκη που χρειάζεται στο γήπεδό του για να ισοφαρίσει τη σειρά. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει πολλές φορές φέτος μεταξύ τους, σε διαφορετικές βέβαια συνθήκες. Το Περιστέρι έχει κερδίσει σε όλα τα ματς και έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ, όμως στο επόμενο ματς είναι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να πετύχει το 1-1" ήταν η απάντηση του Άρη Λυκογιάννη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Είναι υπόθεση όλων μας»

Η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από τα social media.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από τα social media.

Το δικό του μήνυμα έστειλε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι «ασπρόμαυροι» για το μείζον ζήτημα του Περιβάλλοντος.

Η ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου ανήρτησε μία φωτογραφία, η οποία φέρει το παρακάτω μήνυμα: «Υπενθύμιση! Καμία δουλειά δεν είναι πολύ μεγάλη και καμία ενέργεια τόσο μικρή. Η φροντίδα της γης είναι δουλειά όλων μας.»

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending