Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Τζέιλεν Χαντς! (vids)

Στα ασπρόμαυρα ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ

PAOK24

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Τζέιλεν Χαντς! (vids)
Ο ΠΑΟΚ mateco, ανακοίνωσε την πρώτη του κίνηση από την Αμερικανική αγορά για τη νέα σεζόν, επισημοποιώντας τη συμφωνία για ένα χρόνο, με τον 23χρονο Αμερικανού γκαρντ Τζέιλεν Χαντς, ο οποίος πέρσι, έπαιξε στη Λούντβιγκσμπουργκ και την Αντβέρπ, ενώ το 2019 είχε επιλέγει στο No56 του draft από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, έπειτα από μια διετία στο πανεπιστήμιο του UCLA.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Jaylen Hands για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Ένας νέος και φιλόδοξος αθλητής, με πολύ ταλέντο και εντυπωσιακές αθλητικές ικανότητες, είναι ο πρώτος ξένος παίκτης της ομάδας μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Καλωσορίζουμε τον Jaylen Hands στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ!

Ο Jaylen Joseph Hands, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1999 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και είναι το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά της οικογένειας που δημιούργησαν o Ronnie και η Ashandi Hands. Ο ύψους 1μ.91 Jaylen Hands αγωνίζεται ως γκαρντ και σε ηλικία δυόμισι ετών έπιασε για πρώτη φορά μία μπάλα μπάσκετ στα χέρια του. Και δεν την άφησε ποτέ! Έπαιξε στο Foothills Christian High School και στο Mater Dei High School στην περιοχή της Καλιφόρνια και στη συνέχεια παρακολούθησε το σπουδαίο πρόγραμμα του φημισμένου πανεπιστημίου UCLA. Στους Bruins έμεινε μόλις για δύο χρόνια, καθώς οι εμφανίσεις και οι αριθμοί του τη σεζόν 2018-2019, αποτέλεσαν σημαντική αφορμή για την επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ.

Ξεκινώντας βασικός και στα 33 παιχνίδια που αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-2019, ο Hands είχε 14,2 πόντους, 6,1 ασσίστ, 3,6 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα! Οι Los Angeles Clippers τον επέλεξαν στο νούμερο 56 του ντραφτ το 2019, τα δικαιώματά του ωστόσο παραχωρήθηκαν μέσω ανταλλαγής στους New Jersey Nets. Αγωνίστηκε στο Summer League του 2019 με τους Nets και στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν έπαιξε στη G-League με την θυγατρική ομάδα των Nets, τους Long Island Nets. Αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια, είχε 11,4 πόντους, 3,3 ασσίστ και 2,9 ριμπάουντ, ενώ στις 11/12/2019 απέναντι στους Westchester Knicks είχε το καλύτερό του παιχνίδι με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και 3 κλεψίματα!

Τον Ιανουάριο του 2021 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στην Αδριατική Λίγκα με την FMP από τη Σερβία. Αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια με 8,5 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 1,8 ασσίστ κατά μέσο όρο και έδειξε για πρώτη φορά και στο Ευρωπαϊκό κοινό τις εντυπωσιακές αλτικές του ικανότητες, με ένα κάρφωμα που συμπεριλήφθηκε στις κορυφαίες στιγμές της σεζόν.

Την περσινή σεζόν, ξεκίνησε από την Γερμανία, υπογράφοντας συμβόλαιο με την MHP Riesen Ludwigsburg, αλλά αγωνίστηκε μόλις 2 παιχνίδια στη Γερμανία και συνέχισε στο Βέλγιο. Με τη φανέλα της Antwerp έπαιξε σε 43 συνολικά αγώνες σε πρωτάθλημα και FIBA Eurocup και πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της σεζόν. Το κάρφωμά του στον αγώνα με τη Charleroi έκανε δικαιολογημένα το γύρο του κόσμου.

Με τους Telenet Giants της Antwerp ο Jaylen Hands είχε συνολικά 10,6 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 2,6 ασσίστ, στην πρώτη ουσιαστικά ολοκληρωμένη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας.

https://twitter.com/ABA_League/status/1368173199213662208?s=20&t=Bu1MfLiEqQL8pwYtpt8QTQ

https://twitter.com/FIBA/status/1463894971774345224?s=20&t=xDs3JFY9twzm-l-MSaS3-w

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ