Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΠΑΟΚ… αναλύει τους αντιπάλους του

Ντιζόν, Σάσαρι και μία ομάδα από τα προκριματικά στο δρόμο του στο BCL

PAOK24

Ο ΠΑΟΚ… αναλύει τους αντιπάλους του

Μετά τη χθεσινή κλήρωση στη Γενεύη, ο ΠΑΟΚ έμαθε τους αντιπάλους του στον έβδομο όμιλο του Basketball Champions League. H γαλλική Ντιζόν, η ιταλική Σάσαρι και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά, συνθέτουν τον όμιλο του ΠΑΟΚ, με την ΚΑΕ, να αναλύει μέσω της ιστοσελίδας της, τα ως τώρα δεδομένα των αντιπάλων.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει:

«Η γνωστή Dijon, η άγνωστη Sassari και το ερωτηματικό!

Μία γνωστή ομάδα έστω κι από ένα διπλό ως τώρα ραντεβού, μία άγνωστη και ένα ερωτηματικό, έβγαλε για τον ΠΑΟΚ mateco η σημερινή κλήρωση του Basketball Champions League. Ξεκινώντας με τη βασική συνθήκη πως είναι ακόμη πολύ νωρίς ασφαλή συμπεράσματα στην παρουσίαση των ομάδων που είναι στο υπό διαμόρφωση Group G, το www.paokbc.gr κάνει μία πρώτη ανάλυση των αντιπάλων που είναι πλέον γνωστό ότι θα βρεθούν στον όμιλο του ΠΑΟΚ mateco.

JDA Bourgogne Dijon

Ο ΠΑΟΚ mateco θα ταξιδέψει και πάλι στην περιοχή της Βουργουνδίας μετά από τρία χρόνια. Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019, όταν και είχε αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την Dijon, έχουν αλλάξει πολλά, πρωτίστως το ρόστερ των δύο ομάδων, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι υπό διαμόρφωση.

Ο γνωστός μας (από τη θητεία του στην Ελλάδα, ως παίκτης και προπονητής) Nenad Markovic είναι από την περσινή σεζόν στο τιμόνι της Dijon, την οποία οδήγησε ως την 4η θέση της κανονικής περιόδου (αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Asvel), αλλά και στους «16» του BCL.

Η κορυφαία στιγμή της Dijon στη διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2019-20, όταν δηλαδή αντιμετώπισε (και νίκησε) δύο φορές τον ΠΑΟΚ mateco. Τότε, η διοργάνωση είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2020, με την Dijon να κατακτά την 3η θέση στη «φούσκα» που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ!

H Dijon ιδρύθηκε το 1880, έχει στο παλμαρέ της δύο Κύπελλα Γαλλίας (1993, 2006), ένα Super Cup (2006) και ένα League Cup (2020), ενώ έχει συμμετάσχει στον τελικό του FIBA Europe Cup το 2004 και στον τελικό του πρωταθλήματος Γαλλίας το 2021. Πριν από λίγες ημέρες προχώρησε και σε επανασχεδιασμό (rebranding) του λογοτύπου της.

Έδρα της είναι το χωρητικότητας 5.000 θεατών “Palais des Sports Jean-Michel Geoffroy”.

Ο ΠΑΟΚ mateco έχει 49 παιχνίδια απέναντι σε Γαλλικές ομάδες. Τα δύο από αυτά ήταν με αντίπαλο τη Dijon τη σεζόν 2019-20. Ήττα με 81-76 στη Γαλλία, στο πρώτο παιχνίδι που κρίθηκε από τα τρίποντα του μικρόσωμου Holston, τον οποίο είναι πιθανό να βρει και πάλι απέναντί του ο ΠΑΟΚ mateco. Ήττα και στη Θεσσαλονίκη 77-84 στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου του BCL.

Dinamo Sassari

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ mateco έχει ήδη καταγράψει 47 επίσημα παιχνίδια με 14 διαφορετικές ομάδες από την Ιταλία, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με την Dinamo Sassari. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και φέτος έρχεται η ώρα για να ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ mateco στη Σαρδηνία. Η Sassari ιδρύθηκε το 1960 και στην τροπαιοθήκη της έχει ένα πρωτάθλημα Ιταλίας (2015), δύο Κύπελλα (2014, 2015), δύο Super Cup (2014, 2019), ενώ το 2019 κατέκτησε και το FIBA Europe Cup.

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν, η Dinamo Sassari ήταν 5η στην κανονική περίοδο, έφτασε ως τα ημιτελικά των πλέι οφ, αλλά αποκλείστηκε από την Olimpia Milano, ενώ στο BCL ήταν τελευταία στον πρώτο όμιλο της κανονικής περιόδου.

Ο Jamal Jones που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ mateco τη σεζόν 2018-19 και πέρσι με την Bahcesehir κατέκτησε το FIBA Europe Cup, είναι το πρώτο κοινό πρόσωπο των δύο ομάδων στη φετινή σεζόν, καθώς πριν μερικές ημέρες συμφώνησε με την Sassari. Στην Ιταλική ομάδα παρέμειναν ο Αμερικανός γκαρντ Jerald Robinson, o Κροάτης Filip Kruslin, o Ιταλόεσθονός Kaspar Treier και ο Σενεγαλέζος σέντερ Ousmane Diop, ενώ προστέθηκε ο Αμερικανός Chris Dowe. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα ποιος θα είναι ο προπονητής που θα αντικαταστήσει κατά τα φαινόμενα τον Ιταλό Piero Bucchi.

Η Dinamo Sassari αγωνίζεται στο “Palasport Roberta Serradimigni”, που μπορεί να φιλοξενήσει 5.000 θεατές και έχει ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα.

Οι ομάδες των προκριματικών

Η τρίτη ομάδα του ομίλου θα προκύψει από τα προκριματικά και πιο συγκεκριμένα από τον όμιλο Q2. Η Unicaja Malaga είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά όπως και ο Φιλανδική Karhu Kauhajoki θα πρέπει να κερδίσει δύο παιχνίδια για να πάρει το εισιτήριo για τη φάση των ομίλων.

Ένα παιχνίδι παραπάνω θα πρέπει να κερδίσουν οι τέσσερις ομάδες που ξεκινούν από τα προημιτελικά. Πιο συγκεκριμένα ο νικητής του ζευγαριού Heroes Den Bosch (Ολλανδία) – Sialiuai (Λιθουανία), θα αντιμετωπίσει τη Malaga, στον ένα ημιτελικό και ο νικητής του αγώνα Patrioti Levice (Σλοβακία) –Egis Kormend (Ουγγαρία), θα αντιμετωπίσει την Karhu στον άλλο ημιτελικό. Οι νικητές των ημιτελικών θα δώσουν τη μάχη για το ένα και μοναδικό εισιτήριο που από αυτό τον προκριματικό όμιλο θα οδηγήσει στους «32» της διοργάνωσης και στον όμιλο του ΠΑΟΚ mateco».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ και Φρίντρικσον στην κατάμεστη Τούμπα!

Βλέπουν από κοντά τη μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δίνει τη μεγάλη μάχη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ.

Το «κάστρο» του Δικεφάλου είναι κατάμεστο με 30.000 κόσμο να δίνουν βροντερό παρών από νωρίς και να θέλουν να «σπρώξουν» τους παίκτες του Λουτσέσκου σε μια ιστορική πρόκριση.

Την τρομερή ατμόσφαιρα της Τούμπας βιώνουν από πρώτο χέρι και οι δύο παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ JR και Έλβαρ Φρίντρικσον, που μαζί με τον κ. Χατζόπουλο βρίσκονται στο γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ