Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χαντς, το κολλεγιακό παρελθόν του και ο… Τρέισι Μάρεϊ

Ένας εκ των νέων Αμερικανών του ΠΑΟΚ έχει πολύ ενδιαφέρον background

PAOK24

Ο Χαντς, το κολλεγιακό παρελθόν του και ο… Τρέισι Μάρεϊ

Ο Τζέιλεν Χαντς, ήταν ο πρώτος ξένος που ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και σήμερα, παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του ως τώρα. Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ΚΑΕ στην ιστοσελίδα της:

«Πως μπορεί να περνάει την ημέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο Jaylen Hands; Διακοπές και προπόνηση, αρκετή ώρα στο κινητό, καθώς πρέπει να διαχειριστεί και τους εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθούς του στα social media, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει βάλει στην καθημερινότητά του και τον ΠΑΟΚ!

Highlights από πρόσφατα ή και παλαιότερα παιχνίδια της νέας του ομάδας, βίντεο με τους νέους του συμπαίκτες, τους οποίους θα γνωρίσει για πρώτη φορά από κοντά τέλη Αυγούστου όταν και αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα. Μαζί με την μητέρα του προσπαθεί έστω και εξ αποστάσεως να μάθει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί για τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που θα τον φιλοξενήσει την επόμενη σεζόν.

Όσο ο Jaylen Hands προσπαθεί να μάθει όλα όσα πρόκειται να συναντήσει στην 3η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για τον 23χρονο Αμερικανό γκαρντ του ΠΑΟΚ mateco.

1.Γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις 12 Φεβρουαρίου του 1999. Το πλήρες όνομά του είναι Jaylen Joseph Hands και έχει μία μικρότερη σε ηλικία αδερφή την Jordan. Η μητέρα του Ashanti Hands, από τις αρχές Ιουλίου είναι πρόεδρος στο San Diego Mesa College, ενώ ο πατέρας του Ronnie Hands εργάζεται στο Southwestern College.

2.Κόλλησε με το μπάσκετ από πολύ μικρός. Σε ηλικία μόλις δύο ετών άρχισε να παίζει σε μία μικρή μπασκέτα που του έκαναν δώρο οι γονείς του. Κι από τότε η μπάλα δεν έφυγε από τα χέρια του.

3.Το 2017 και έχοντας δημιουργήσει ήδη αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κορυφαίους παίκτες High School σε όλη την Αμερική. Αγωνίστηκε στο φημισμένο McDonalds All American, όπου θεωρήθηκε ως ο τρίτος καλύτερος πλέι μέικερ σε ολόκληρη τη χώρα στην ηλικία του, σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές σε θέματα scouting, όπως το ESPN και το 247sports.

4.Από τα χρόνια του High School είχε δημιουργήσει την φήμη ενός ιδιαίτερα θεαματικού αθλητή. Το επιβεβαίωσε με την συμμετοχή του σε διαγωνισμό καρφωμάτων το Μάιο του 2017. Σε μία από τις προσπάθειές του, κατέβασε τους δύο γονείς του από την κερκίδα στο γήπεδο, πήδηξε από πάνω τους και κάρφωσε εντυπωσιακά, όπως φαίνεται και στο βίντεο

5.Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στο UCLA, πρόλαβε να παίξει σε 64 παιχνίδια, με 12,1 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 4,4 ασσίστ! Στις 23/2/2019 πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδι και οδήγησε το UCLA σε νίκη με 90-83 επί του Oregon, πετυχαίνοντας και τους 27 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο διάστημα στο οποίο είχε 7/8 τρίποντα!

6.Την ίδια σεζόν, αλλά λίγο νωρίτερα (10/1/2019), σε ένα άλλο παιχνίδι με το Oregon, όπου το UCLA επικράτησε στην παράταση με 87-84, ο Jaylen Hands ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αλλά για διαφορετικό λόγο. Με το Oregon να προηγείται 82-84, ο συμπαίκτης του Moses Brown έκανε λάθος το οποίο θα μπορούσε να καταδικάσει την ομάδα του. Ο Brown κατέβασε το κεφάλι του απογοητευμένος και ο Jaylen Hands έσπευσε να του σηκώσει το κεφάλι, με μία κίνηση που έγινε viral, σχολιάστηκε ανάλογα και μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

Το UCLA γύρισε το παιχνίδι στα δύο λεπτά που είχαν απομείνει και πήρε μία σπουδαία νίκη!

7.Οι Los Angeles Clippers επέλεξαν τον Jaylen Hands στο νούμερο 56 του ντραφτ του 2019 και στη συνέχεια παραχώρησαν τα δικαιώματά του στους Brooklyn Nets, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια στο Summer League του Λας Βέγκας το ίδιο καλοκαίρι. Τα δικαιώματά του δόθηκαν μέσω ανταλλαγής στους Detroit Pistons, αλλά το καλοκαίρι του 2021 αγωνίστηκε στο Summer League με τους Cleveland Cavaliers.

8.Ο Kobe Bryant ήταν ο αγαπημένος του παίκτης και αυτός είναι ο λόγος που έχει επιλέξει τον αριθμό “8”, με τον οποίο θα αγωνιστεί και στον ΠΑΟΚ mateco. Γνωρίζει μάλιστα ότι το “8” φορούσε στον ΠΑΟΚ και ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και όπως λέει «αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος για να νιώθω ακόμη μεγαλύτερη υπερηφάνεια που θα φοράω αυτή τη φανέλα».

Ο Jaylen Hands γεννήθηκε μία εβδομάδα ακριβώς, μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Στογιάκοβιτς στο ΝΒΑ και αναπόφευκτα δεν πρόλαβε να τον παρακολουθήσει, αν μη τι άλλο στα πρώτα του χρόνια στους Sacramento Kings. Θυμάται όμως… «τα χρόνια που αγωνίστηκε στους Hornets με τον Chris Paul και ήταν εκπληκτικός. Θαύμαζα το πάθος και την επιμονή του στο παιχνίδι».

9.Δεν είναι ο μοναδικός Αμερικανός παίκτης που θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, έχοντας αποφοιτήσει από το φημισμένο UCLA. Είχε προηγηθεί ο Tracy Murray, ο οποίος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν 2005-06.

10. Στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας αγωνίστηκε τη σεζόν 2019-20 στη G-League και στη θυγατρική ομάδα των Nets, τους Long Island Nets. Αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια, είχε 11,4 πόντους, 3,3 ασσίστ και 2,9 ριμπάουντ, ενώ στις 11/12/2019 απέναντι στους Westchester Knicks είχε το καλύτερό του παιχνίδι με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και 3 κλεψίματα!

11.Τον Ιανουάριο του 2021 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στην Αδριατική Λίγκα με την FMP από τη Σερβία. Αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια με 8,5 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 1,8 ασσίστ κατά μέσο όρο και έδειξε για πρώτη φορά και στο Ευρωπαϊκό κοινό τις εντυπωσιακές αλτικές του ικανότητες, με ένα κάρφωμα που συμπεριλήφθηκε στις κορυφαίες στιγμές της σεζόν. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

12.Μετά το σύντομο πέρασμά του από την MHP Riesen Ludwigsburg, βρέθηκε στο Βέλγιο και αγωνίστηκε με την Antwerp σε 43 συνολικά αγώνες. Το κάρφωμά του στον αγώνα με τη Charleroi ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της σεζόν και έκανε δικαιολογημένα το γύρο του κόσμου. Δείτε το ΕΔΩ

13.Η μοναδική επαφή που είχε με το Ελληνικό μπάσκετ, ήταν τα δύο παιχνίδια που έπαιξε με την Antwerp απέναντι στον Ιωνικό στη διάρκεια της περσινής σεζόν σε όμιλο του FIBA Europe Cup. Στον αγώνα που έγινε στο κλειστό του «Πλάτωνα» μάλιστα, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στη διοργάνωση και με 19 πόντους, οδήγησε τη βελγική ομάδα σε σημαντική εκτός έδρας νίκη (81-92).

14.Αγαπημένη του ταινία είναι ο “Joker” και θεωρεί τον κακό Joker ως τον αγαπημένο του σούπερ ήρωα. Είναι καλός στο video game Madden, θεωρεί ότι μαγειρεύει αρκετά καλά, ενώ οι φίλοι του λένε ότι μπορεί και να τραγουδήσει!

15.Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει 400.000 ακόλουθους, μεταξύ των οποίων και οι σταρ του ΝΒΑ Kevin Durant και Russell Westbrook. Ο KD είχε σχολιάσει μάλιστα το εντυπωσιακό του κάρφωμα στον αγώνα με τη Cahrleroi, ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του και με δεδομένο ότι είχαν περάσει και οι δύο από το UCLA, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σύγκριναν το παιχνίδι του Jaylen Hands με αυτό του Westbrook».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ