Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Η περιφέρεια που έκλεισε και οι επόμενες κινήσεις

Οι ανοικτές θέσεις στη ρακέτα και τα ενδεχόμενα για αυτές

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ: Η περιφέρεια που έκλεισε και οι επόμενες κινήσεις

Ο Άρης Λυκογιάννης έχει σχηματοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του για τη νέα σεζόν, ωστόσο απομένουν ακόμα δύο κινήσεις για να συμπληρωθεί το παζλ, οι οποίες αφορούν δύο παίκτες στο «τέσσερα» και στο «πέντε».

Μέσα από το PAOK24, έχετε ενημερωθεί για το πως έχει η κατάσταση για το «Δικέφαλο του Βορρά» τη δεδομένη χρονική στιγμή, όσον αφορά την ελληνική αγορά, με τα δεδομένα φυσικά να διαφοροποιούνται όσο περνούν οι μέρες και οι επαφές παικτών με ομάδες, συνεχίζονται. Π.χ., δεν ήταν κρυφό ότι ο Γιώργος Τσαλμπούρης, που φαίνεται να απασχολεί τον ΠΑΟΚ, περίμενε την απόφαση του Ολυμπιακού, για τον τελευταίο ψηλό του, καθώς είχε το όνομα του στη λίστα, αλλά αποφάσισε να πάει σε έβδομο ξένο, ανακοινώνοντας τη συμφωνία με τον Ταρίκ Μπλακ.

Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης, όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει σε μία επιλογή από την Αμερικανική αγορά και μία από την ελληνική, που τα χαρακτηριστικά της μίας, θα πρέπει να ταιριάζουν με της άλλης.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, λείπει το μακρινό σουτ από το «τέσσερα» αλλά και η σκληράδα στην άμυνα από έναν παίκτη στη ρακέτα, οπότε ο Λυκογιάννης, ψάχνει παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά.

Επίσης, ένα σενάριο που δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτήν τη στιγμή, αλλά δε μπορεί και να αποκλειστεί, είναι να γίνουν δύο κινήσεις από την ελληνική αγορά, αν το επιτρέψει το «πορτοφόλι», η ομάδα να ξεκινήσει με πέντε ξένους και να έχει μία θέση ξένου ανοικτή για τη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα στον ΠΑΟΚ εξαρτώνται από το οικονομικό το διαθέσιμο ποσό για τις δύο θέσεις στη ρακέτα, δεν είναι μεγάλο…

Μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ έχει στην περιφέρεια του, τους Ράιλι, Τσιακμά, Φράνκε, Χαντς, Καμπερίδη, Ντάρκο-Κέλι, Ρούμογλου, Κωνσταντινίδη και στη ρακέτα τους Μαργαρίτη, Ρένφρο, Χρηστίδη και το νεαρό Καλλιοντζή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ