Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης έστειλε το μήνυμα: «Κάθε φορά που λέμε για μετάλλιο…»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βλέπει βήμα-βήμα την πορεία της Εθνικής Ομάδας

PAOK24

Ο Γιάννης έστειλε το μήνυμα: «Κάθε φορά που λέμε για μετάλλιο…»

Η φετινή του παρουσία με την Εθνική, στο Eurobasket, έχει αναγάγει την Ελλάδα, αυτόματα, σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο «Greek Freak», όμως, για μία ακόμα φορά, έχει τα πόδια του στο έδαφος και δίνει το δικό του στίγμα, μέσω της media day, που έγινε σήμερα στο OAKA.

Αναλυτικά, όσα είπε…

Για το στόχο τη Εθνικής στο Eurobasket: «Δεν είναι τι περιμένει ο κόσμος. Είναι τι περιμένει ο προπονητής και τι περιμένει η ομάδα. Στις άλλες διοργανώσεις που είχαμε πάει δεν είχαμε προκριθεί στους “8”, οπότε πρέπει να πάμε στα χιαστί ματς. Αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να προπονηθούμε. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια. Πρέπει να προπονηθούμε, να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να δημιουργούμε στόχους που είναι ρεαλιστικοί. Έτσι λειτουργώ εγώ. Πρέπει να γίνω ο καλύτερος, η ομάδα πρέπει να είναι η καλύτερη, ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα, που είναι η πρόκριση στους “8”.

Για τον στόχο της ομάδας γενικά: «Πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα. Να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον, γιατί όλοι στο χωριό μας είμαστε πρώτοι. Και εγώ στο χωριό μου στο Μιλγουόκι είμαι πρώτος και ο Σλούκας στον Ολυμπιακό είναι πρωταθλητής και ο Αγραβάνης στον Προμηθέα. Αλλά όλοι μαζί πρέπει να γίνουμε οι καλύτεροι».

Για την κοινή παρουσία του με τα αδέρφια του στην Εθνική: «Τρομερό! Είμαι χαρούμενος. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, παίξουμε όλοι μαζί, να προπονηθούμε όλοι μαζί, να βγάλουμε φωτογραφίες, να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλον. Η μητέρα μου νιώθει περήφανη».

Για το αν μιλάει στα αδέρφια του και τους δίνει συμβουλές: «Όσο μπορώ προσπαθώ να τους βοηθήσω. Αλλά δεν είμαι ο προπονητής τους. Όσο μπορώ τους λέω τι είναι σωστό και τι λάθος. Πως να μάθουν και να κάνουν καλύτερη την ομάδα, γιατί η επόμενη γενιά είναι αυτοί».

Για το αν ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι ένα μετάλλιο: «Και γιατί δεν ήταν πριν 3 χρόνια; Δεν ισχύει αυτό. Δεν μπορεί να σκεφτόμαστε με τα μετάλλια, κάθε φορά κάνουμε αυτό το λάθος, πάμε έτσι και τρώμε τα μούτρα μας. Έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Έχουμε παίκτες που θα φύγουν σε λίγα χρόνια όπως ο Σλούκας, ο Καλάθης, που μεγαλώνουν, οπότε έχουμε μία ευκαιρία να κάνουμε κάτι, να χτίσουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά πάμε βήμα-βήμα. Εγώ δεν κέρδισα πρωτάθλημα γιατί σκεφτόμουν την κούπα. Ήθελε δουλειά και βήμα-βήμα. Η ίδια κατάσταση είναι και εδώ. Πρώτος στόχος να πάμε στους “8” και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να πάμε έχοντας κάνει καλή δουλειά και μετά θα δούμε τη συνέχεια».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Έχω κάνει μόλις δύο προπονήσεις, αλλά τα παιδιά είναι καλά, ο προπονητής είναι εξαιρετικός. Μας μιλάει, μας εξηγεί, μας φέρνει κοντά. Είναι καλό το κλίμα».

Για το αν θα πρέπει να προσαρμοστούν οι συμπαίκτες του στο παιχνίδι του ίδιου: «Δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο και είναι δύσκολο αυτό. Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίξω όπως στους Μπακς, αλλά πως θα παίξει ο Σλούκας όπως έπαιζε στον Ολυμπιακό, πως θα παίξει ο Παπαπέτρου όπως έπαιζε στον Παναθηναϊκό; Είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να παίζω όπως στους Μπακς. Δεν γίνεται να προσαρμοστούν 11 άτομα σε έναν. Εγώ θα παίξω όπου θέλει η ομάδα. Έχουμε μία ευκαιρία, αλλά να είμαι ειλικρινής από την προπόνηση που είδα χθες δεν είμαστε για μετάλλιο. Αλλά αν δουλέψουμε σε τρεις βδομάδες μπορούμε. Πρέπει να έχουν ρεαλιστικούς στόχους. Και στους Μπακς δεν πηγαίναμε για πρωτάθλημα από την αρχή. Έγινε σιγά-σιγά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ