Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ενωτική δήλωση Γαλατσόπουλου για το νέο πρωτάθλημα

Με αφορμή την κλήρωση και μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Νίκος Μοσχοβίτης

Ενωτική δήλωση Γαλατσόπουλου για το νέο πρωτάθλημα

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, τέθηκε στο τραπέζι το ενδεχόμενο άμεσης αλλαγής στην προεδρία του συνεταιρισμού. Ο ισχυρός άνδρας του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, ο οποίος διατηρεί θέση γενικού γραμματέα στον ΕΣΑΚΕ, προαλοίφεται για νέος πρόεδρος, καθώς ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ, αυτήν του τη φιλοδοξία.

Οπως αναφερόταν σε διάφορα ρεπορτάζ στην Αθήνα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, είχαν συμφωνήσει για την κίνηση αυτή, που σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε και την υποστήριξη της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ, η οποία πριν μερικές εβδομάδες, είχε χαρακτηρίσει ως «εχθρό» της τον Πανταζόπουλο, με αφορμή το θέμα που είχε με το φάκελο αδειοδότησης της, από την επιτροπή του ΕΣΑΚΕ…

Οι εκλογές στο συνεταιρισμό, είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο, ομόφωνη απόφαση για αλλαγή προέδρου δεν υπήρξε και μετά τη σημερινή κλήρωση της Basket League, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με δήλωση του, προσπάθησε να στείλει μήνυμα ενότητας, ενόψει της συνέχειας.

Σε αυτήν, αναφέρει: «Με τις κληρώσεις του 3ου Super Cup και της 31ης Basket League έγινε σήμερα το άτυπο τζάμπολ για την σεζόν του επαγγελματικού μπάσκετ, η οποία υπόσχεται θέαμα, συγκινήσεις και δυνατό ανταγωνισμό.

Όλοι μας με πρώτους εμάς στον ΕΣΑΚΕ πρέπει να εργαστούμε για την επιτυχία των διοργανώσεων μας, να βαδίσουμε ενωμένοι σε μια περίοδο που υπάρχει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο γενική αστάθεια, και να μας γίνει συνείδηση ότι εάν το Super Cup και το Πρωτάθλημα ανταποκριθούν στις δικαιολογημένα υψηλές απαιτήσεις των Ελλήνων φιλάθλων κερδισμένο θα είναι το μπάσκετ της χώρας μας.

Ο ΕΣΑΚΕ είναι σε διαρκή συνεργασία με τις ομάδες προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των ΚΑΕ που θα επιτρέψει στους αθλητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα παρκέ και τους φιλάθλους να απολαύσουν όμορφες στιγμές. 

Να καλωσορίσω στα «σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ» την «νεοφώτιστη» Καρδίτσα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ. Η πόλη της Καρδίτσας για πρώτη φορά εκπροσωπείται στο Πρωτάθλημα μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μια ακόμη πόλη από την περιφέρεια προστίθεται στον μπασκετικό χάρτη.

Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλες τις ομάδες. Όσες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις να εκπροσωπήσουν επάξια το ελληνικό μπάσκετ και όλες να πετύχουν τους στόχους τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ