Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιτούδης: «Έτοιμος ο Παπαγιάννης, μέρα με τη μέρα ο Κ. Αντετοκούνμπο»

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού ενόψει της πρεμιέρα του Eurobasket

PAOK24

Ιτούδης: «Έτοιμος ο Παπαγιάννης, μέρα με τη μέρα ο Κ. Αντετοκούνμπο»

Η Εθνικής μας ομάδα ξεκινάει την Παρασκευή (2/9) τις υποχρεώσεις της για το EuroBasket 2022. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει στις 18:00 την Κροατία, με τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο.

«Υπάρχει ενθουσιασμός, όπως σε όλες τις ομάδες. Είχαμε ως τώρα ένα ταξίδι με προετοιμασία και επίσημα ματς με πολλά εμπόδια, αλλά αυτό μας ένωσε και ξέρουμε πως έχουμε στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες. Έχουμε δώσει στους εαυτούς μας την υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα. Οι προσδοκίες είναι μέρος της δουλειάς. Εσείς βγάζετε τα φαβορί με βάση ό,τι βλέπετε. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση μέσα στην ομάδα. Είμαστε πιο πολύ πραγματιστές και βλέπουμε ως μέλλον μας την επόμενη προπόνηση ή το επόμενο ματς. Έχουμε πολλές ομάδες με ελπίδες που στηρίζονται σε γεγονότα. Εμείς εστιάζουμε στο πώς θα γίνουμε καλύτερα και πώς θα βάλουμε κομμάτια που μας έλειψαν στην προετοιμασία αξιοποιώντας αυτό το τουρνουά για να εξελιχθούμε ως ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση των τραυματιών έκανε ειδική αναφορά και στο ιατρικό επιτελείο: «Παρόλο που θα ήταν προτιμότερο να μιλήσει ο γιατρός, έχουμε μιλήσει και θα σας μεταφέρω τι μου είπε. Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει. Έχει ήδη προπονηθεί με επαφή με την ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό ήταν εκτός, θα δούμε πώς αισθάνεται τη μέρα του αγώνα και θα αποφασίσουμε φτάνοντας στο γήπεδο. Χαίρομαι πολύ που είναι στην ομάδα και πάλι, εκεί που ανήκει. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, για εκείνον επίσης είναι τα νέα καλά. Ίσως πάρει λίγες περισσότερες μέρες. Ανταποκρίθηκε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε στη θεραπεία και θα δούμε πώς θα είναι στη συνέχεια. Ελπίζουμε να είναι συντομότερα από ό,τι λένε οι γιατροί, αλλά θα ακολουθήσουμε όσα μας πουν οι γιατροί».

Η θέση του ήταν ξεκάθαρη και όταν έφτασε η ερώτηση για τη δυναμικότητα των αντιπάλων: «Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ότι Κροατία και Ιταλία είναι οι πιο δυνατοί μας αντίπαλοι. Είναι πολύ υπολογίσιμες και οι άλλες τρεις ομάδες και δεν ήρθαν εδώ να χάσουν. Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι, δυστυχώς είχαμε αυτά τα εμπόδια αλλά όποιες συνθήκες κι αν αντιμετωπίσαμε η ομάδα αντέδρασε και ήταν πολύ ανταγωνιστική. Πάλεψε και δεν ήταν νωθρή. Αυτή η ομάδα έφερε τόσο κόσμο δίπλα της, στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα. Όλοι καταλαβαίνουν πως δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός και όλοι αυτοί οι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες το γνωρίζουν καλά».

Αναφορικά με την ομάδα και τον ενθουσιασμό που δείχνει να έχει από τα φιλικά ακόμη, δήλωσε: «Η ομάδα έχει ενθουσιασμό. Θα ήθελα να τους είχα όλους υγιείς και έτοιμους. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και τις στηρίζω. Νιώθω ότι η ομάδα απέδειξε σε παιχνίδια και προπονήσεις, ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες, πως είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να δώσει μεγάλες μάχες απέναντι σε άλλες σπουδαίες ομάδες».

Στην ερώτηση για την Κροατία απάντησε: «Η Κροατία είναι σπουδαία ομάδα, με πολύ σπουδαίους παίκτες και σταφ. Έχουν μέγεθος, μπορούν να παίξουν με ψηλά και χαμηλά σχήματα. Έχουν ένα πάντρεμα από έμπειρους παίκτες αλλά και νέους. Διαθέτουν παίκτες από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, με εμπειρία από απαιτητικές διοργανώσεις. Αναμένουμε ένα πολύ απαιτητικό ματς».

Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα: «Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τους παίκτες που είχαν τραυματισμούς. Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει, για τον Κώστα Αντετοκούνμπο υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά θα δούμε μέρα με τη μέρα.

Ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου είναι καλά. Έχουν κάνει όλοι τεράστια διαδρομή με θεραπείες. Ο Σλούκας έκανε 4ωρες και 5ωρες θεραπείες, το ίδιο και ο Παπαγιάννης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ