Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λυκογιάννης: «Πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κράτησε θετικά και αρνητικά από τη νίκη επί της ΑΕΚ

Νίκος Μοσχοβίτης

Λυκογιάννης: «Πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα»

Ο Άρης Λυκογιάννης, ήταν σε γενικές γραμμές, ικανοποιημένος από τη νίκη του ΠΑΟΚ με 81-79 επί της ΑΕΚ, αλλά είδε και διάφορα πράγματα που χρήζουν βελτίωσης, δεδομένης και της εποχής.

«Είδαμε πράγματα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Νομίζω ότι βγαίνουν κάποια αρκετά ασφαλή συμπεράσματα για εμάς και μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε αρκετά πράγματα αύριο, από τις καταστάσεις που είδαμε σήμερα. Για τη χρονική περίοδο και για το χρόνο που βρίσκεται μαζί η ομάδα μας, με σχεδόν 14 καινούργιους παίκτες, νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε να διορθώσουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση» είπε αρχικά, ενώ στην προσπάθεια να ξεχωρίσει τις καλές και τις κακές στιγμές από το φιλικό αυτό, σημείωσε…

«Σαν ομάδα, δείχνουμε ότι έχουμε μία έφεση στο ανοικτό γήπεδο. Πιστεύω ότι αν βρεθούμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί, θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό. Σουτάραμε με αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας. Γενικότερα στην επίθεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βρίσκαμε λύσεις, χωρίς να λείψουν βέβαια και τα λάθη. Δεν είμαι ευχαριστημένος από ένα χρονικό διάστημα που ψάξαμε περισσότερο την εκτέλεση και λιγότερο τη δημιουργία. Είχαμε 12 ασίστ για 15 λάθη και αυτό, πρέπει να το αλλάξουμε».

Σε ερώτηση για το ανεπίσημο ντεμπούτο του Φράνκε, ανέφερε: «Δεν ξέρει ακόμα το playbook. Παίξαμε συγκεκριμένα παιχνίδια, όσο ήταν μέσα. Χρειάζεται το χρόνο του, για να βρει τα πατήματά του. Την πρώτη φορά που μπήκε στο γήπεδο, ήταν πάρα πολύ καλός. Τη δεύτερη, δεν ήταν τόσο καλός, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό».

Για το αν βλέπει θέμα στη δημιουργία από τη θέση «1» λόγω και των φάουλ του Ράιλι από νωρίς: «Αυτό μας επηρέασε σίγουρα, γιατί αναγκαστήκαμε να πάμε από πολύ νωρίς, σε άλλες καταστάσεις. Ωστόσο αυτό, είναι αρκετά καλό γιατί είναι κάτι που θα το συναντήσουμε. Το γεγονός ότι ο Ράιλι είχε φάουλ από νωρίς, μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε άλλα σχήματα. Θεωρώ πως όσο περισσότερο μπαίνει στην προπόνηση ο Φράνκε, που είναι κι αυτός ένα παιδί που μπορεί να «πατήσει» σε αυτήν τη θέση, θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Κάποιοι παίκτες τώρα, παίζουν περισσότερο χρόνο, από παιχνίδια που θα είναι στην κόψη του ξυραφιού αργότερα».

Όσο για την τριάδα Χαντς, Φράνκε, Ράιλι, ανέφερε… «Έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν και με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμα κι εμείς, ψαχνόμαστε στο να δώσουμε κάποιες φάσεις σε κάποια παιδιά, που μας έχουν δείξει πράγματα στις προπονήσεις, αλλά δεν το βάλαμε στο παιχνίδι μας. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα και να κυκλοφορούμε τη μπάλα. Σήμερα, το παιχνίδι γύρισε σε ένα κομμάτι στην τρίτη περίοδο, που παίξαμε ατομικά και οι παίκτες, έψαχναν μέσα από το ένας εναντίον ενός να βρουν φάσεις, δεν τους βγήκαν και το παιχνίδι γύρισε. Όταν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, βρήκαμε τρία-τέσσερα ξεκάθαρα σουτ, τα βάλαμε και πήραμε το προβάδισμα. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτό».

Όσον αφορά το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, τόνισε: «Όσο πάμε πιο κοντά στις επίσημες υποχρεώσεις, τόσο θα μεγαλώνει και ο βαθμός ετοιμότητάς μας. Δε θεωρώ ότι καμία ομάδα θα είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα θέλουν οι προπονητές, ειδικά στο ξεκίνημα. Επειδή οι περισσότερες έχουν κάνει εκ του μηδενός ρόστερ, θα χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο για να παίξουν, όπως θέλουν οι προπονητές».

Τέλος, για το αν παρατήρησε κάποιο θέμα στα ριμπάουντ σήμερα, υπογράμμισε: «Για την ΑΕΚ έλειπε ένας ψηλός ο Μάντσεν, αλλά και ο ΜακΓκρίφ που είναι πολύ δυνατός στα επιθετικά ριμπάουντ. Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχουμε εμείς. Με τέτοιες ομάδες, θα έχουμε μειονεκτήματα, είναι δεδομένο αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… πάρτι του Πόρτερ και η πρόκριση (vid)

«Παρακάμερα» με πολύ παρασκήνιο από τη χθεσινή νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε ένα ακόμα ξεχωριστό… σόου.

Δείτε το backstage video από όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Η σειρά με Παναθηναϊκό… φέρνει φιλικό

Το διάστημα της διακοπής και η ανάγκη για αγωνιστική δράση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου χθες, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την 8η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ, στα οποία θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση.

Βέβαια, τα παιχνίδια αυτά λόγω της παρουσίας των Πράσινων στα πλέι οφ της Euroleague, αναμένεται να αργήσουν, δεδομένου ότι έχει μπροστά του τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όλα δείχνουν ότι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσουν Σαββατοκύριακο, 11-12 Μαΐου, οπότε μεσολαβεί ένα διάστημα δύο εβδομάδων για το Game 1.

Στον ΠΑΟΚ, προσανατολίζονται να δώσουν ένα φιλικό με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μέτα και η ημερομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ