Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χτύπησε… καμπάνα στην Καρδίτσα

Μέτρια εμφάνιση, τρίποντη «εκτέλεση» και ήττα με 87-70 από τους νεοφώτιστους

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ: Χτύπησε… καμπάνα στην Καρδίτσα

Περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του για τη νέα σεζόν, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό της Καρδίτσας εκτός έδρας και έχασε εύκολα, με 87-70. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, είχε πρόβλημα από το πρώτο ημίχρονο, λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης στην άμυνα και δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ, αφού η Καρδίτσα, ξεκίνησε με οκτώ εύστοχα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε έντεκα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ολοκλήρωσε το παιχνίδι, με… 18 εύστοχες προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων!

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό της Καρδίτσας, η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο, μπήκε με τρομερή ευστοχία έξω από τα 6.75, βάζοντας οκτώ τρίποντα για να προηγηθεί με 34-17. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου να επιστρέψει (35-26), ωστόσο η Καρδίτσα, κρατούσε την απόσταση της σε διψήφια νούμερα, για το 54-39 της ανάπαυλας.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ στο δεύτερο μέρος. Η Καρδίτσα κρατούσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (57-45) την απόσταση της, ξέφυγε και πάλι με 65-48 και έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας σημαντική διαφορά από τον ΠΑΟΚ (72-56). Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι, έκαναν την προσπάθεια τους για να επιστρέψουν (75-65), ωστόσο σε εκείνο το σημείο η Καρδίτσα, βρήκε τις λύσεις με το μακρινό σουτ, για να ξεφύγει και πάλι και να φτάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο τελικό 87-70.

Οι… καμπάνες που χτύπησαν για τον ΠΑΟΚ στην Καρδίτσα, ήχησαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτό, ήταν το προτελευταίο τεστ, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, στις 5 Οκτωβρίου, κόντρα στη Ντιζόν για το BCL. Το επόμενο και τελευταίο τεστ, είναι και πάλι κόντρα στην Καρδίτσα, αυτήν τη φορά στο Παλατάκι την προσεχή Τετάρτη, με την ομάδα να καλείται να βελτιώσει άμεσα την εικόνα της, σε σχέση με όσα έδειξε σήμερα.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ήταν ο Ράιλι με 16 πόντους, με τον Ντάρκο-Κέλι να τον ακολουθεί με 11 πόντους και τον Φράνκε με 10, ενώ για την Καρδίτσα, ο Μπέιτμον με 23 πόντους έκανε σπουδαίο ματς, οπως και ο Χάντερ που είχε 17 με πέντε εύστοχα τρίποντα…

Δεκάλεπτα: 34-17, 54-39, 72-56, 87-70

Καρδίτσα (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπεχάιμ 6 (2), Πρίτζετ 6, Μπέιτμον 23 (4), Αθηναίου 9 (3), Καλαϊτζάκης, Χάντερ 17 (5), Ντελόριερ 7, Τσούκας 8 (2), Αλεξιάδης, Κώττας 1, Γκαμπρόβσεκ 10 (2)

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Φράνκε 10 (2), Ντάρκο-Κέλι 11 (1), Ράιλι 16 (1), Τσιακμάς 3 (1), Χαντς 3, Μαργαρίτης 5, Πόλι 4, Σλαφτσάκης 2, Χρηστίδης 1, Καμπερίδης, Σαλούστρος 7 (1), Ρένφρο 8.

Διαιτητές: Ζαχαρής, Μαραμής, Παζώλης

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ