Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λυκογιάννης: «Κακό 4ο δεκάλεπτο, αλλά κρατάμε τη νίκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για την εικόνα στο τέλος αλλά και για τη νίκη

Νίκος Μοσχοβίτης

Λυκογιάννης: «Κακό 4ο δεκάλεπτο, αλλά κρατάμε τη νίκη»

Ο Άρης Λυκογιάννης κράτησε τη νίκη, αλλά δε θα μπορούσε να μη σταθεί στην κακή εικόνα του τέταρτου δεκαλέπτου. Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Στην αρχική του τοποθέτηση, σημείωσε πως… «Είναι σημαντικό για εμάς που σε ένα παιχνίδι που είχαμε αρκετούς από τους κομβικούς μας παίκτες σε όχι καλή μέρα, ότι μπορέσαμε και πήραμε τη νίκη. Νομίζω ότι για τριάντα λεπτά παρά τον εκνευρισμό που είχαμε από την αρχή να τελειώσουμε το παιχνίδι, ήμασταν αυτοί που έπρεπε αμυντικά και χτίσαμε μία μεγάλη διαφορά. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό για εμάς. Με πολύ κακές άμυνες, κακό αμυντικό τρανζίσιον, πάρα πολλές χαμένες ελεύθερες βολές, με αποτέλεσμα να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να επιστρέψει και να πιστέψει στη νίκη.

Ήμασταν αρκετά τυχεροί στο τέλος που δε μπήκαν ένα-δύο σουτ για να κινδυνέψουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε πολύ δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας με μεγάλη ταξίδια και είναι και ένα καλό τεστ να δούμε πως θα διαχειριστεί η ομάδα την κούραση και αυτές τις καταστάσεις».

Για το λόγο που η ομάδα δεν πλησίασε περισσότερο το καλάθι στο κακό της διάστημα: «Θεωρώ ότι και εμείς κάναμε από την πλευρά λάθος που δε σημαδέψαμε περισσότερο το ποστ. Ο Ρένφρο δεν έχει παιχνίδι με πλάτη, ο Μαργαρίτης που είναι αξιόπιστος δεν είχε προβάδισμα με τον Χόκινς. Ενδεχομένως να έπρεπε να πάμε τη μπάλα περισσότερο μέσα. Από την άμυνα χάλασε το μυαλό μας, εκεί υπήρχε το θέμα. Είχαμε τραγικό αμυντικό τρανζίσιον στα τελευταία επτά λεπτά. Το θέμα ήταν κυρίως στην άμυνα και λιγότερο αμυντικό».

Για τις πολλές διακοπές από τα πολλά σφυρίγματα της διαιτητικής τριάδας: «Ουδέν σχόλιο, δε χρειάζεται να πούμε κάτι…»

Για τη σημασία της νίκης παρά το κακό τελείωμα του αγώνα: «Θεωρώ σημαντική τη σημερινή νίκη. Το τελείωμα μας ήταν πάρα πολύ κακό. Στην τελευταία περίοδο δεχτήκαμε 31 πόντους. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε μία τέτοια βραδιά με τον Φράνκε σε κακή μέρα, τον Ράιλι μέτριο Ντάρκο-Κέλι και Πόλι πολύ κακούς, πήραμε πράγματα από τους Έλληνες. Ο Χαντς έπαιξε πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε. Και ο Ρένφρο ήταν σε μία μέτρια μέρα για τα δεδομένα του. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης και μεγάλο άγχος να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίς.

Πρέπει να εστιάσουμε στους 31 πόντους που δεχτήκαμε που είναι ανεπίτρεπτο για μια δική μας ομάδα. Πρέπει να πηγαίνουμε όλα τα παιχνίδια χαμηλά. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι επιθετικά, χάσαμε σουτ και βολές και εκεί χάθηκε η ηρεμία. Σίγουρα παίζουν ρόλο οι πολλές διακοπές που έγιναν στο ματς. Δε βοηθάει το παιχνίδι αυτό. Ήταν μία βραδιά που έγιναν πάρα πολλά πράγματα απέναντι σε εμάς και εμείς κερδίσαμε. Αυτό κρατάμε αλλά δε σημαίνει ότι δεν προβληματιστήκαμε από κάποια πράγματα που έγιναν σήμερα».

Για τους 30 πόντους του Μαυροκεφαλίδη και τι μπορούσε να κάνει καλύτερα ο ΠΑΟΚ πάνω του: «Στο 30λεπτο δεν ήταν πολύ ενεργός. Τους περισσότερους πόντους του σκόραρε στο επτάλεπτο που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν πήγε καλά το μαρκάρισα του Σλαφτσάκη πάνω του, ζεστάθηκε σε εκείνο το σημείο. Στο αμυντικό τρανζίσιον βρέθηκε τρεις φορές μόνος του και σούταρε. Δε νομίζω ότι μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στα 33 λεπτά. Έχει μεγάλη ποιότητα είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ