Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Σάιμπερτ!

Ο Αμερικανός έρχεται για την αντικατάσταση του Ντάρκο-Κέλι

on

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Προμηθέα στο Παλατάκι, ο Άρης Λυκογιάννης είχε αναφερθεί στο προφίλ του παίκτη που ψάχνει προκειμένου να καλύψει το κενό που προέκυψε με το σοβαρό τραυματισμό του Ντάρκο-Κέλι στην περιφέρεια. Τότε, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε σημειώσει πως υπάρχει «κόκκινο φως» από πλευράς διοίκησης, για οικονομικούς λόγους. Τα δεδομένα αυτά όμως, άλλαξαν από τη στιγμή που υπήρξε η απόφαση για υποστήριξη από την οικογένεια Σαββίδη με τη μορφή χορηγίας.

Τα τελευταία 24ωρα, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αγορά και έφτασε σε συμφωνία με έναν παλιό του γνώριμο. Ο λόγος για τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο οποίος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σεζόν 2016-2017, που είχε τελειώσει άδοξα γι’αυτόν, με ένα σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. Ο Αμερικανός, έφτασε στη συνέχεια μέχρι το ΝΒΑ, για ένα παιχνίδι με τους Ατλάντα Χοκς και την τελευταία τριετία έπαιζε στη G-League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ, αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον αθλητή Jordan Sibert, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας ως τη λήξη της σεζόν 2022-23. Ο Jordan Sibert θα φορέσει για δεύτερη φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά το πρώτο πέρασμά του από την ομάδα μας στη διάρκεια της σεζόν 2016-17.

Ο Jordan Sibert γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1992 στο Cincinnati του Ohio, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το γυμνάσιο Princeton του Ohio, ενώ ακολούθησε μία διετής παρουσία στο πανεπιστήμιο Ohio State (2010-2012), από το οποίο όμως αποχώρησε λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που είχε. Λόγω των κανονισμών μεταγραφής που ισχύουν στo NCAA

δεν αγωνίστηκε για μία χρονιά και επανήλθε με το κολέγιο Dayton, όπου για δύο σεζόν (2013-2015) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ και ο ηγέτης της ομάδας.

Αποφοίτησε την σεζόν 2014-2015 από το Dayton με 16,1 πόντους ανά αγώνα (78,8% στις βολές, 34,9% στα τρίποντα).

Την σεζόν 2015-2016 ο Jordan Sibert αγωνίστηκε στη Dleague με τους Erie Bayhawks και σε 44 παιχνίδια (με 25,7 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής), είχε 13,1 πόντους (87,1% στις βολές, 34,3% στα τρίποντα).

Με τα χρώματα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17 και σε 19 αγώνες πρωταθλήματος είχε 11 πόντους μέσο όρο (86,2% στις βολές, 33,9% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Αγωνίστηκε επίσης σε 16 παιχνίδια του Basketball Champions League με μέσο όρο 11,9 πόντους ανά αγώνα (82,3% στις βολές, 34,9% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα. Ένας τραυματισμός στον ώμο δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τη σεζόν με την ομάδα.

Ο Jordan Sibert αγωνίστηκε στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν (2017-18) και έπαιξε 34 παιχνίδια στη Γερμανία με δύο διαφορετικές ομάδες (Mitteldeutscher και Fraport Skyliners) με 8,8 πόντους (84,4% στις βολές και 32,5% στα τρίποντα) και 1,9 ριμπάουντ.

Τη σεζόν 2018-19 «έγραψε» και την πρώτη του και μοναδική έως τώρα συμμετοχή στο ΝΒΑ, καθώς αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι με τους Atlanta Hawks και στη συνέχεια σε 42 παιχνίδια με τους Erie Bayhawks στη GLeague (16,6 πόντοι, με 84,4% στις βολές, 37,6% στα τρίποντα και 2,5 ριμπάουντ).

Με τους College Park Skyhawks αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια της σεζόν 2019-20 στη GLeague (13,8 πόντοι με 84,1% στις βολές, 33,9% στα τρίποντα και 3,1 ριμπάουντ), ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν (2021-22) έπαιξε σε 24 παιχνίδια με δύο διαφορετικές ομάδες στη GLeague, έχοντας κατά μέσο όρο 9,6 πόντους (77,8% στις βολές, 35,6% στα τρίποντα και 2,5 ριμπάουντ)».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με φανέλα… ΠΑΟΚ οι πανηγυρισμοί του Λοβ (pic)

Η επιτυχία του F4 με το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚτσής που ξεχώρισε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Περιστέρι κατέγραψε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της ιστορίας του χθες, αφού επικράτησε με 77-89 στην έδρα της Βόννης, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο Final 4 του Basketball Champions League, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Διάφοροι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ και παλιότεροι (Κασελάκης, Μήτρου-Λονγκ) και νεότεροι (Λοβ, Ρένφρο) έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (όπως βέβαια και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του στον πάγκο), αλλά ένας από αυτούς έζησε κάτι ξεχωριστό.

Κάποιοι φίλοι του Περιστερίου ταξίδεψαν με την ομάδα, αλλά στο γήπεδο της Βόννης, βρέθηκαν και διάφοροι Έλληνες της περιοχής και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, φορούσαν φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ άλλοι φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από την πλευρά του, είχε τη φανέλα του Ζερμέιν Λοβ από τη διετία του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Αμερικανό να του δίνει το χέρι και να τον χαιρετάει μέσα στα χαμόγελα, όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ