Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ράιλι τα έβαζε, ο Χαντς αστόχησε, ο ΠΑΟΚ έχασε… (vid)

Ήττα με 82-78 από τη Σάσαρι και πλέον δυσκολεύει η πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL

Νίκος Μοσχοβίτης

Ο Ράιλι τα έβαζε, ο Χαντς αστόχησε, ο ΠΑΟΚ έχασε… (vid)

Ήξερε ότι με νίκη σήμερα, ήταν και μαθηματικά στην επόμενη φάση και η Σάσαρι εκτός. Έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο, ο Πόλι τον κράτησε ζωντανό στην επίθεση, Σαλούστρος και Σλαφτσάκης, έβγαλαν άμυνες, ο Ράιλι έβαλε πολλά μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, δεν έφυγε νικητής από τη Σαρδηνία. Ένα λάθος του Φράνκε και το χαμένο τρίποντο του, πολύ καλού Χαντς, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Σάσαρι, που πήρε τη νίκη με 82-78.

Ο Ράιλι ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 20 πόντους και 5/12 τρίποντα, ο Χάντς είχε 19, 10/10 βολές αλλά και το χαμένο τρίποντο για να κάνει το 80-78, 80-81… Ο Πόλι είχε 15 πόντους, όλοι στο τρίτο δεκάλεπτο, που η ομάδα έδειχνε να στερεύει από λύσεις επιθετικά, ενώ ο Σαλούστρος πήρε 1ο ριμπάουντ, αλλά είχε κι αυτός δύο κρίσιμες χαμένες βολές προς το τέλος. Κάπως έτσι, το ρεκόρ του ΠΑΟΚ, πήγε στο 1-3, όσο και αυτό της Σάσαρι, με την οποία βέβαια έχει την ισοβαθμία. Ωστόσο, με Μάλαγα εντός και Ντιζόν εκτός, είναι πιθανό να χρειαστεί μία νίκη για να πάει στα play-in του BCL, κάτι που μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο…

Ο αγώνας: 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε κάπως ανέτοιμος να αντιμετωπίσει την πίεση της Σάσαρι στον Ράιλι και τον Φράνκε και οι Ιταλοί, προηγήθηκαν με 7-2. Ο Ράιλι διάβασε καλύτερα σε δυο-τρεις επιθέσεις την άμυνα της Σάσαρι, για το προσπέρασμα (9-10), ωστόσο τα λάθη και οι χαμένες μπάλες δεν ήταν λίγα με τη Σάσαρι να τρέχει το γήπεδο για το 19-14 του πρώτου δεκάλεπτου.

Με τον Ρένφρο στον πάγκο με δύο φάουλ και τον Χρηστίδη στον παρκέ, οι Ιταλοί πλησίαζαν εύκολα στο καλάθι του ΠΑΟΚ και πήγαν στο 26-14 αρχικά και στο 31-19 με τρίποντο του Τρέιερ. Με τον Τσιακμά στον άσο και με τον Χαντς να έχει περισσότερο χώρο να δημιουργήσει και να εκτελέσει στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 36-30, αλλά έκλεισε το ημίχρονο στο -10 (40-30) με καλάθια των Μπέντζιους και Ρόμπινσον.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ρόμπινσον δημιουργούσε και ο Στέφενς τελείωνε για τη Σάσαρι, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μείνει κοντά, αλλά τους Ιταλούς να πηγαίνουν στο 52-39. Κάπου εκεί βγήκε μπροστά ο Πόλι, ο οποίος αρχικά με βολές και στη συνέχεια με τρία τρίποντα, έφτασε τους 15 πόντους, για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ κοντά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (63-55).

Οι Ιταλοί είχαν αρχίσει να αγχώνονται καθώς δε μπορούσαν να τελειώσουν το ματς και στην τέταρτη περίοδο, βγήκε μπροστά ο Ράιλι. Ο Αμερικανός έβαζε τα μακρινά σουτ και η Σάσαρι είχε δύο απαντήσεις με Τζόουνς και Μπέντζιους. Οι γηπεδούχοι πήγαν στο 73-66, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε. Με μεγάλα σουτ του Ράιλι διεκδικούσε τη νίκη, παρότι οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές (79-75), στο πέμπτο φάουλ του Ράιλι. Σε εκείνο το σημείο, ο Ρένφρο έβαλε μία, ο Πόλι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Χαντς ευστόχησε σε δύο βολές για το 79-78. Με 28 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο, ο Χαντς έκλεψε, ο απίστευτα αρνητικός σήμερα Φράνκε όμως, έκανε το λάθος κι έχασε την κατοχή, με τον Ρένφρο να κάνει το δικό του πέμπτο φάουλ. Ο Κρούσλιν έβαλε μία από τις δύο βολές και ο ΠΑΟΚ είχε την τελευταία επίθεση. Ο Χαντς, κράτησε τη μπάλα, πήρε ένα καλό τρίποντο, αλλά αστόχησε… Ο Φράνκε πρόλαβε να κάνει ενα φάουλ στα οκτώ δέκατα και ο Μπέντζιους, με δύο βολές, έγραψε το τελικό σκορ…

Δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 63-55, 82-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ