Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χρόνια πολλά αξεπέραστε Μπάνε! (vids)

Χωρίς καμία αμφιβολία ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του μπασκετικού ΠΑΟΚ

Βαγγέλης Πάνος

Χρόνια πολλά αξεπέραστε Μπάνε! (vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ο μεγαλύτερος μύθος της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο «τίγρης» γίνεται σήμερα 56 ετών και το PAOK24 κάνει μία αναδρομή τα όσα πέτυχε με την ασπρόμαυρη φανέλα στη σπουδαία καριέρα του.

Το 1988 που ήρθε από τον Ερυθρό Αστέρα για να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν όσα τελικά βίωσε αγωνιζόμενος με τον Δικέφαλο στο στήθος. Ο πραγματικά αξεπέραστος Μπάνε χάρισε μοναδικές στιγμές στους φίλους της ομάδας και όχι μόνο με το αστείρευτο ταλέντο του.

Με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991, το Κύπελλο Κόρατς το 1994, το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992 καθώς και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995 έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας και αποτελώντας πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά που λάτρεψαν τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον ίδιο.

Πέρα από τους τίτλους που κατέκτησε με τον Δικέφαλο, αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Αθήνα το 1993, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην Ταουγκρές το 1996.

Ο Μπάνε που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ, υπηρέτησε την ομάδα από όλα τα πόστα, τόσο ως προπονητής, όσο ως μάνατζερ και τεχνικός διευθυντής, αλλά φυσικά και πρόεδρος της ΚΑΕ ως πιστός στρατιώτης που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανείς από το σύλλογο. Χρόνια πολλά διαχρονικέ και αξεπέραστε Μπάνε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

O Πόρτερ Τζούνιορ… πέταξε στην κορυφή (vid)

Ξεχώρισε το κάρφωμα του Αμερικανού του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας κι ένα ξεχωριστό highlight με ένα κάρφωμα του στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, η φάση ήταν στην κορυφή του Top 5 της τελευταίας αγωνιστικής. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ