Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚάρα, κερκιδάρα, προκρισάρα!!!

Εφτάψυχος ΠΑΟΚ στη Ντιζόν, νίκη με 69-74 και σπουδαία πρόκριση στα play-in του BCL

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚάρα, κερκιδάρα, προκρισάρα!!!

Έχασε τον Ρένφρο στα μέσα της δεύτερης περιόδου με τραυματισμό. Δεν είχε τον Σάιμπερτ ουσιαστικα λόγω ίωσης. Ήταν πίσω με 15 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, ενώ η Σάσαρι ανέτρεπε την κατάσταση στην έδρα της αήττητης μέχρι σήμερα Μάλαγα.

Ο ΠΑΟΚ όμως, δεν τα παράτησε ποτέ, βρήκε τα μεγάλα σουτ από Φράνκε, Χαντς, Πόλι και Ράιλι στην τέταρτη περίοδο, είδε τον Σλαφτσάκη να βγαίνει μπροστά και να παίζει και για τον Ρένφρο και με μία απίστευτη κερκίδα που δε σταμάτησε ποτέ να φωνάζει, πήρε ένα «καρυδάτο» διπλό με 69-74 και προκρίθηκε ως τρίτος στην ενδιάμεση φάση του Basketball Champions League.

Ο αγώνας:

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα με τον ΠΑΟΚ να είναι άστοχος στο μακρινό σουτ, αλλά με το καλύτερο διάβασμα του Φράνκε και την είσοδο των Χαντς και Πόλι που έδωσαν λύσεις από μακριά, το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +4 (14-18).

Το σκηνικό στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως άλλαξε, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε απαντήσεις στην άμυνα του, στο πικ εν ρολ παιχνίδι του Ρουσέλ και του Χόλστον με τον Γουέρ. Ο σέντερ της Ντιζόν έβρισκε διαρκώς διαδρόμους στο καλάθι, η άμυνα των Γάλλων στην περιφέρεια έσφιξε και το ημίχρονο, τον βρήκε στο 40-28 και με τον Ρένφρο νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού…

O Γουέρ συνέχισε να κάνει πάρτι ελλείψει Ρένφρο στη ρακέτα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έβγαλε «σφυγμό», με ένα σερί 0-10 για το 44-38. Μετά το τάιμ άουτ του Μάρκοβιτς όμως, η Ντιζόν έκανε το δικό της ανάλογο σερί για το 54-38, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν την κατάσταση. Με Χαντς και Ράιλι, αρχικά «ροκάνισε» τη διαφορά στο 54-46, στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου…

Με Ράιλι και Χαντς, ο ΠΑΟΚ μείωσε κι άλλο (54-50) και στη συνέχεια, ο Φράνκε από δημιουργίες του Σλαφτσάκη, έδωσε οκτώ πόντους για το 58-63. Οι Γάλλοι βρήκαν μία αντίδραση για το 62-63, αλλά με εκπληκτικές άμυνες, δύο τρίποντα από Πόλι και Χαντς, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 62-69 με σχεδόν δύο λεπτά να απομένουν. Μετά το γκολ-φάουλ του Γουέρ, ο Ράιλι με τρίποντο-«μαχαιριά» έκανε το 65-72 και κάπου εκεί, το παιχνίδι τελείωσε, με το σκορ να φτάνει στο 69-74.

Δεκάλεπτα: 14-18, 40-28, 54-46, 69-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ