Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

F8: Σύστημα για τελικό… Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Με βάση την κατάταξη στη Basket League συν την κλήρωση του Πανιωνίου τα ζευγάρια

Νίκος Μοσχοβίτης

F8: Σύστημα για τελικό… Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας την προσεχή Κυριακή, στο οποίο αν κερδίσει, είναι οριστικά τέταρτος στο τέλος του πρώτου γύρου της Basket League.

Από φέτος που ο Κυπελλούχος θα κριθεί μέσα από Final 8, αυτό το οποίο είχε διαφανεί από κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, ήταν ότι οι τέσσερις πρώτοι θα αποτελούν το ένα γκρουπ και οι τρεις άλλοι συν τον Πανιώνιο, που προέρχεται από τις μικρότερες κατηγορίες, θα αποτελούσαν το άλλο και μέσα από κλήρωση θα προέκυπταν τα ζευγάρια.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, υπήρχε η πιθανότητα να βρεθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πριν τον τελικό… Η πιθανότητα αυτή, εκμηδενίστηκε σήμερα, αφού όπως γνωστοποίησε η ΕΟΚ, τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα είναι με βάση την κατάταξη τους στο τέλος του πρώτου γύρου της Basket League. Άρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μπορεί να βρεθούν αντίπαλοι μόνο στον τελικό…

Αυτό το οποίο δε διευκρινίζεται είναι αν ο κλειδάριθμος του Πανιωνίου θα είναι από το 5 ως το 8 ή αν θα είναι από το 1 ως το 8, αν και το πιθανότερο είναι να ισχύσει το πρώτο σενάριο.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Στη νεοσύστατη διοργάνωση συμμετέχουν οι επτά πρώτες ομάδες του Α’ γύρου της Basket League, καθώς και ο νικητής του UNICEF Trophy, που είναι ο Πανιώνιος, ομάδα Β’ Εθνικής. Βάσει προκήρυξης, οι ομάδες της Basket League διατηρούν τη σειρά κατάταξής τους και θα υπάρξει κλήρωση ώστε ο Πανιώνιος να πάρει μία θέση. Η θέση που θα καταλάβει θα μετακινήσει προς τα κάτω τις υπόλοιπες ομάδες (αν πχ κληρωθεί στη θέση 5 τότε η 5η ομάδα της Basket League αυτόματα θα καταλάβει τη θέση και ούτω καθεξής). Από την τελική κατάταξη θα προκύψουν και τα ζευγάρια, με τους να διεξάγονται ως εξής:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
1η ημέρα: 1-8 και 4-5
2η ημέρα: 2-7 και 3-6

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’ Ημιτελικός: Νικητής (1-8) – Νικητής (4-5)
Β’ Ημιτελικός: Νικητής (2-7) – Νικητής (3-6)

ΤΕΛΙΚΟΣ
Νικητής Α – Νικητής Β»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… πάρτι του Πόρτερ και η πρόκριση (vid)

«Παρακάμερα» με πολύ παρασκήνιο από τη χθεσινή νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε ένα ακόμα ξεχωριστό… σόου.

Δείτε το backstage video από όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Η σειρά με Παναθηναϊκό… φέρνει φιλικό

Το διάστημα της διακοπής και η ανάγκη για αγωνιστική δράση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου χθες, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την 8η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ, στα οποία θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση.

Βέβαια, τα παιχνίδια αυτά λόγω της παρουσίας των Πράσινων στα πλέι οφ της Euroleague, αναμένεται να αργήσουν, δεδομένου ότι έχει μπροστά του τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όλα δείχνουν ότι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσουν Σαββατοκύριακο, 11-12 Μαΐου, οπότε μεσολαβεί ένα διάστημα δύο εβδομάδων για το Game 1.

Στον ΠΑΟΚ, προσανατολίζονται να δώσουν ένα φιλικό με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μέτα και η ημερομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ