Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρίποντη εκτέλεση με Φράνκε, Καμπερίδη!

Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι με το Λαύριο και επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 93-68

Νίκος Μοσχοβίτης

Τρίποντη εκτέλεση με Φράνκε, Καμπερίδη!

Το πρώτο και κυριότερο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ σήμερα, μετά από τρεις σερί ήττες, ήταν η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Το δεύτερο ήταν και η βελτίωση της εικόνας του, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του. Τα πέτυχε και τα δύο, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, παρά τις δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής (Σαλούστρος, Σάιμπερτ).

Ο Γιανίκ Φράνκε, όχι μόνο βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό, αλλά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, με 30 πόντους (5/10 τρίποντα, 4/4 δίποντα, 7/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) ενώ ο Καμπερίδης, που ελλείψει Σαλούστρου και Σάιμπερτ, έμεινε περισσότερο στο παρκέ σήμερα, είχε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ συνολικά, είχε 15/35 σουτ τριών πόντων, διψήφιοι ήταν επίσης οι Χαντς και Ράιλι, που είχαν από 15 και 13 αντίστοιχα, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να ανεβαίνει στο 8-6, να παραμένει σε τροχιά τετράδας και την επόμενη αγωνιστική, να δοκιμάζεται στην έδρα του Ιωνικού. Το Λαύριο, που δεν είχε τον Φλαγκ λόγω τραυματισμού, έκανε κάκιστη εμφάνιση, είχε μόλις 2/20 τρίποντα και έμεινε στο 2-12, συνεχίζοντας την προσπάθεια του για παραμονή στην κατηγορία…

Ο αγώνας: 

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα του Λαυρίου και ξέφυγε από το ξεκίνημα, αφού όταν δεν ευστοχούσε σε μακρινά σουτ, ανανέωσε συνήθως τις επιθέσεις του. Ο Φράνκε ήταν «καυτός» με 3/3 τρίποντα (18-4), με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν τα πάντα στην επίθεση τους από τον Λάνγκεβαϊν. Με τρίποντο από το κέντρο του Νικολαΐδη, πάντως, μείωσαν σε 26-17 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Χαντς έκανε καλάθια τις καλές άμυνες του ΠΑΟΚ (33-17) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, στη συνέχεια ο ρυθμός, έπεσε για λίγο με τα συνεχόμενα σφυρίγματα και τις βολές εκατέρωθεν, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν αρχικά μέχρι το +23 (42-19) και με τρίποντα από Καμπερίδη και Πόλι να κλείνουν το ημίχρονο στο εντυπωσιακό, 57-32, με το Λαύριο να παραπαίει…

Το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του και δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο δεύτερο μέρος. Ο Φράνκε συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, φτάνοντας τους 27 πόντους με 5/8 τρίποντα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου (66-36), ενώ το ενδιαφέρον ήταν στο νεαρό Κωνσταντινίδη και αν θα βάλει τους πρώτους του επαγγελματικούς πόντους. Το Λαύριο έβρισκε πόντους, σχεδόν μόνο από βολές, ο Καμπερίδης έφτασε τα 4/5 τρίποντα και το τρίτο δεκάλεπτο, έκλεισε στο 79-51.

Παρά τη μεγάλη διαφορά, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε με την ίδια όρεξη στην άμυνα και με τρίποντα από Ράιλι και Καμπερίδη, κρατούσε τη μεγάλη απόσταση του (87-59). Με τον Μάρτιν να εμφανίζεται, το Λαύριο μείωσε σε 87-66, αλλά άμεσα Χαντς και Φράνκε, μεγάλωσαν ξανά την απόσταση (93-68), με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος.

Δεκάλεπτα: 26-17, 57-32, 79-51, 93-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ