Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έγκλημα και τιμωρία στη Νίκαια

Ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στη ζώνη, ο Κάπελαν έβαλε το μεγάλο τρίποντο, ο Ράιλι το έχασε και ο Ιωνικός νίκησε με 74-71

Νίκος Μοσχοβίτης

Έγκλημα και τιμωρία στη Νίκαια

Ο ΠΑΟΚ ήξερε τι πρέπει να κάνει, είχε μία εβδομάδα να προετοιμαστεί γι’αυτό, είχε βέβαια και τις απουσίες (Μαργαρίτη, Σαλούστρου, Σάιμπερτ), αλλά η εικόνα του δεν ήταν αυτή που έπρεπε και το μπάσκετ, τον τιμώρησε. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με δύο διακοπές, η μία στο ξεκίνημα λόγω χαμηλής τάσης στο ρεύμα του γηπέδου και μία στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν απειλήθηκε σύρραξη των δύο πάγκων, αφού ο Μάντζαρης, είπε κάτι στον Λυκογιάννη, ο Ιωνικός χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Κάπελαν στο τέλος, επικράτησε με 74-71...

Αυτήν τη φορά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε την απάντηση, αφού παρότι στην τελευταία επίθεση ήταν μέσα και ο Χαντς και ο Φράνκε, η μπάλα πήγε στον κάκιστο και άστοχο Ράιλι, ο οποίος έχασε και το τελευταίο τρίποντο (είχε 1/10 σουτ συνολικά!) και κάπως έτσι, ήρθε η έβδομη ήττα του «Δικέφαλου του Βορρά» στο πρωτάθλημα, που τον άφησε εκτός εξάδας.

Από τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου και μετά, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, εγκλωβίστηκε σε μια απλή ζώνη του Ιωνικού, ο οποίος είχε για πρώτο σκόρερ τον Κάπελαν, που σκόραρε και τους 16 πόντους του στο δεύτερο μέρος και φυσικά, έβαλε και το μεγάλο τρίποντο στο τέλος. Για τον ΠΑΟΚ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Φράνκε με 22 πόντους (5/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/3 βολές), ο Χαντς είχε 20, έδωσε και 6 ασίστ, αλλά στο τέλος κλείστηκε καλά, ενώ ο Πόλι είχε 15 με 5/8 τρίποντα…

Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς καμία συγκέντρωση σε αυτά που έπρεπε να κάνει στην άμυνα και με αστοχία στο μακρινό σουτ. Μέχρι να καταλάβει τι γίνεται, είχε πάει στο -13 (18-5) και κάπου εκεί, ήρθε η διακοπή λόγω… χαμηλής τάσης ρεύματος στο γήπεδο. Ο ρυθμός που φάνηκε να έχει βρει ο Ιωνικός σταδιακά χάθηκε και ο Φράνκε, με 12 συνεχόμενους πόντους, μείωσε στο 25-20, στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται πιο δυναμική στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι με δύσκολα καλάθια από Λέισι και Παρκς, κρατούσαν μία απόσταση (32-24), αλλά με τον Ράιλι στον πάγκο, τη μπάλα περισσότερο στα χέρια του Χαντς και με τον Πόλι να έχει 3/4 τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, για το 38-39 της ανάπαυλας.

Οι φιλοξενούμενοι σιγά-σιγά με την άμυνα τους, τον Χαντς να “διαβάζει” καλά στην επίθεση με Ρένφρο και Πόλι πήγαν για πρώτη φορά στο +8 (43-51). Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι άλλαξε εντελώς, χάρη στην άμυνα ζώνης του Ιωνικού. Οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν την επίθεση του ΠΑΟΚ και με Νούνιεζ, Κάπελαν, πέρασαν μπροστά με 54-53 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Όλα έδειχναν ότι πάμε για ντέρμπι ως το τέλος, όπως και έγινε… Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου, το επεισόδιο των πάγκων, άναψε τα αίματα και παρά τα μεγάλα σουτ, από Χαντς και Πόλι, ο Κάπελαν είχε τις απαντήσεις για το 70-64. Ο ΠΑΟΚ όμως, κατάφερε να επιστρέψει στο τελευταίο δίλεπτο και με τον Φράνκε, πέρασε μπροστά με 70-71, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Παρότι είχε να δώσει δύο ομαδικά φάουλ, πρόλαβε να κάνει το ένα (ο Φράνκε στον Μάντζαρη), με τον Κάπελαν να ξεφεύγει για λίγο από τον Χαντς και να εκτελεί από τα 8.5 μέτρα, για το 73-71. Με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος, η μπάλα πήγε στον άστοχο και αρνητικό Ράιλι, ο οποίος πήγε να βάλει το σουτ της νίκης, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και από το φάουλ στο ριμπάουντ στον Σίμονς, ο Αμερικανός του Ιωνικού, διαμόρφωσε το τελικό 74-71…

Δεκάλεπτα: 25-20, 38-39, 54-53, 74-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ