Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μούντι στο PAOK24: «Θα λάτρευα να ξαναδουλέψω με τον Τακιανό»

Ο πιο θεαματικός παίκτης της περσινής Basket League μιλάει για το νέο προπονητή του ΠΑΟΚ

Νίκος Μοσχοβίτης

Μούντι στο PAOK24: «Θα λάτρευα να ξαναδουλέψω με τον Τακιανό»

Ο Στέφαν Μούντι ήταν ένας από τους κυριότερους πρωταγωνιστές της Λάρισας, στην περσινή της «τρελή» πορεία μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φώτη Τακιανό και τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ της.

Ο Αμερικανός γκαρντ, είχε 16.1 πόντους, 4.8 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ, αποτελώντας τον ηγέτη της Λάρισας, που έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος και έχασε την πρόκριση στους τελικούς, στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μούντι, έκανε το βήμα παραπάνω μετά την περσινή σεζόν, στην οποία αναδείχθηκε ως «θεαματικότερος παίκτης της Basket League», πηγαίνοντας στη Γαλλία και τη Ροάν, όπου σε 28.4 λεπτά ανά αγώνα φέτος, μετράει 10.5 πόντους και 7 ασίστ, ανά αγώνα.

Το PAOK24 εντόπισε τον Αμερικανό, εν μέσω των μίνι διακοπών του, αυτό το διάστημα που δεν υπάρχουν παιχνίδια ούτε στη Γαλλία και είχε να πει… πολλά για τον κόουτς Τακιανό.

«Όσον αφορά το χαρακτήρα του, πραγματικά τον αγάπησα για να είμαι ειλικρινής! Ήταν μία ωραία εμπειρία και για τους δυο μας, γιατί ήμασταν καινούργιοι σε εκείνη την κατάσταση στη Λάρισα. Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε όμως, καταλαβαίναμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Είναι πολύ δεκτικός. Καταλαβαίνει τι θέλουν οι παίκτες του, είναι ανοικτός στο διάλογο για να αντιληφθεί τι λειτουργεί καλύτερα για τον παίκτη του» ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός και στη συνέχεια, μίλησε για την περσινή χρονιά των δυο τους στη Λάρισα…

«Έχοντας τον ως προπονητή μου την περσινή σεζόν, ένιωσα 100% ασφαλής, γνωρίζοντας ότι με καλύπτει, είναι εκεί για μένα. Ήταν κάτι πιο «βαθύ» από το ίδιο το μπάσκετ. Σου δίνεται μία αυτοπεποίθηση άλλου είδους, όταν ξέρεις ότι όλοι πιστεύουν στον ίδιο στόχο, ότι όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν πως να πετύχουν αυτό το στόχο. Όταν πήγαμε στη Λάρισα, ήταν η χειρότερη κατάσταση που μπορούσαμε να πάμε… Καταφέραμε να βρούμε το «φως» όμως μέσα από όλο αυτό! Και όχι μόνο το καταφέραμε, αλλά το μετατρέψαμε και σε κάτι ιστορικό για την ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος από όσα πετύχαμε. Όχι μόνο από τον κόουτς Τακιανό, αλλά και από το πως κατάφερε να ενώσει όλους τους παίκτες του. Δε θα πω ψέματα, είναι ένας από τους αγαπημένους μου προπονητές στην ιστορία! Είναι κάτι διαφορετικό από μία απλή δουλειά, όταν κάποιος παίζει μακριά από ένα οικείο περιβάλλον. Οπότε το περιβάλλον που βρισκόμαστε, πρέπει να είναι υγιές, γιατί περνάμε κάθε μέρα μαζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να έχει κάποιος μία επιτυχημένη σεζόν».

Αναφερόμενος στο τακτικό κομμάτι της συνεργασίας του με το νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, ο Μούντι σημείωσε… «Εμένα μου έδινε τη δυνατότητα να πάρω όποια επιλογή θεωρούσα σωστή. Είτε έχει να κάνει με σκοράρισμα, είτε είχε να κάνει με το να βρω τον ψηλό, τους σουτέρ… Μου έδινε όποια επιλογή χρειαζόμουν. Πικ εν ρολ από την κορυφή, πικ εν ρολ από τα πλάγια… Το μόνο που είχε να κάνω εγώ, ήταν να διαλέξω πως θα εκτελέσω τη σωστή στιγμή. Με βοηθούσε αυτό πολύ, γιατί έβγαινε και από ομαδική δουλειά. Ο προπονητής δουλεύει γι’αυτό, εγώ το ίδιο, οι συμπαίκτες μου επίσης και κάπως έτσι, χτίσαμε ένα πολύ υγιές περιβάλλον πέρσι, ειδικά μετά τα 1-2 πρώτα παιχνίδια. Όλοι άρχισαν να πιστεύουν σε αυτήν τη νέα λειτουργία της ομάδας και τη νέα σελίδα που ανοιγόταν μπροστά μας».

Όσο για το αν του δινόταν η ευκαιρία να συνεργαστεί κάποια στιγμή μαζί του ξανά στο μέλλον; Ο Μούντι ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος… «Φυσικά και θα το ήθελα, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως πηγαίνουν αυτά τα πράγματα. Συναντηθήκαμε σε ένα σωστό περιβάλλον, στο σωστό σύλλογο. Δυστυχώς δεν είχα την ευλογία να συνεχίσω να ζω αυτήν την ευκαιρία. Αλλά αν δούλευε ο κόουτς Τακιανός σε μια ομάδα και με ήθελε, θα… λάτρευα να τον έχω ξανά προπονητή μου! Ξέρουμε όλοι βέβαια, ότι παίκτες πηγαίνουν και έρχονται στην Ευρώπη, το ίδιο και οι προπονητές, οπότε ίσως να είναι αδύνατο να βρεθούμε ξανά. Αλλά ξανά σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να δουλέψει τόσο καλά όσο πέρσι, θα λάτρευα να ξαναπαίξω μαζί του!» δήλωσε στο PAOK24 o Αμερικανός.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαργαρίτης: «Πάμε με συγκέντρωση και ενέργεια»

Οι ατάκες του αρχηγού ενόψει Περιστερίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco Βαγγέλης Μαργαρίτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου με φόντο το δεύτερο παιχνίδι με το Περιστέρι, που θα γίνει στο PAOK Sports Arena, και τόνισε: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς και θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για μας. Το Περιστέρι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά παίζουμε στο γήπεδό μας, θέλουμε να είναι ο κόσμος στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε, να ισοφαρίσουμε την σειρά και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την 3η θέση. Νομίζω ότι η ομάδα μας έχει ήδη κάνει πολλά στη διάρκεια της φετινής σεζόν και ελπίζουμε ότι με συγκέντρωση και ενέργεια θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα σε αυτό το παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελευταία προπόνηση με στόχο το 1-1

Έτοιμοι οι ασπρόμαυροι για το ματς στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με το Περιστέρι, εκεί που στοχεύει στο 1-1 στη μάχη για την τρίτη θέση. Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και ο χρόνος για την προετοιμασία της ομάδας ελάχιστος.

Η συνάντηση παικτών - τεχνικού τιμ ξεκίνησε με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου και ακολούθησε προπόνηση με έμφαση στην τακτική από τον κόουτς Φώτη Τακινό, περιελάμβανε το πρόγραμμα της ομάδας στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι καλαθοσφαιριστές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σάιμπερτ σε… νέο ρόλο!

Το… διαφορετικό πρωινό του Αμερικανού γκαρντ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίγο διαφορετικό από τα... συνηθισμένα ήταν το σημερινό πρωινό του Τζόρνταν Σάιμπερτ!

Σχετικά, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε:

"Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ ξεκίνησε διαφορετικά το πρωινό του σήμερα. Επισκέφτηκε το Pinewood American International School και είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε νέα παιδιά και να μοιραστεί την ιστορία του.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ mateco Κώστας Κακαρούδης, που είναι γυμναστής στο Pinewood, υποδέχθηκε τον Τζόρνταν Σάιμπερτ και ο Αμερικανός γκαρντ είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις εμπειρίες του αλλά και την οπτική του γωνία σαν life coach.

Γνώρισε πολλά νέα παιδιά που προσπαθούν να βρουν ένα κίνητρο για την ζωή τους ως ενήλικες αλλά και ως αθλητές. Ακόμη, δεν δίστασε να μοιραστεί τις αναμνήσεις που του άφησε ο τραυματισμός που είχε, ο οποίος του έδωσε ώθηση να προσπαθεί περισσότερο σαν αθλητής και αναφέρθηκε στην δύσκολη προσαρμογή του μακριά από το σπίτι και την οικογένεια του.

Στο τέλος της παρουσίασης του τα παιδιά έσπευσαν να συζήτησαν μαζί του, έβγαλαν φωτογραφίες και εκείνος μοιράστηκε τις σκέψεις του στο www.paokbc.gr λέγοντας για την σημερινή ξεχωριστή εμπειρία: «Βίωσα μία απίστευτη εμπειρία μιλώντας σε αυτά τα παιδιά! Είναι κάτι που το έχω ξανακάνει, αλλά έχουν περάσει 3-4 χρόνια από την τελευταία φορά που το επιχείρησα και ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για εμένα να μιλήσω σε αυτά τα παιδιά και να προσπαθήσω να τους δώσω ένα κίνητρο. Ήταν όλα τέλεια και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε».

Ο Τζόρταν Σάιμπερτ αναφέρθηκε και στο αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco με το Περιστέρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι της ομάδας μας για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι και για να πάμε παρακάτω χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων μας που πάντα έχουμε. Πρέπει να πάρουμε αυτή τη νίκη και τους χρειαζόμαστε όλους μαζί μας. Τα λέμε αύριο»!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending