Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ άλλων εποχών, “πάτησε” τον Παναθηναϊκό!

Με σπουδαίο Χαντς, ο ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση και νίκησε με 81-73 τον Παναθηναϊκό

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ άλλων εποχών, “πάτησε” τον Παναθηναϊκό!

Η ήττα από τον Ιωνικό πριν μερικές εβδομάδες, έκανε άνω-κάτω την προσπάθεια για την πρώτη εξάδα στην κανονική περίοδο. Η σημερινή νίκη όμως, κόντρα σε έναν αντίπαλο Euroleague όπως ο Παναθηναϊκός, εκτός του ότι “μάτσαρε” αυτήν την ήττα, έβγαλε ξανά το χαρακτήρα που είχε αυτή η ομάδα μέχρι πριν περίπου δύο μήνες. Του χαρακτήρα που δεν τα παρατάει, ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου! Με τον Χαντς να έχει 27 πόντους με 5/8 τρίποντα, μεγάλο πρωταγωνιστή, μεγάλες βοήθειες ανά διαστήματα από Φράνκε, Πόλι, αλλά και Κακλαμανάκη, Ρένφρο, Τσιακμά, ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ σπουδαία υπέρβαση φτάνοντας στο τελικό 81-73 κόντρα σε μια ομάδα που μόνο ο Μπέικον, κοστίζει σχεδόν δύο φορές το μπάτζετ του!

Με τη νίκη αυτή, ο “Δικέφαλος του Βορρά”, ανέβηκε στο 9-9, είναι ξανά στην έκτη θέση, στην ισοβαθμία με τον Άρη και συνεχίζει με το πρόγραμμα του να έχει στη συνέχεια Καρδίτσα (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Απόλλωνα Πάτρας (εκτός). Μετά από οκτώ χρόνια, ο ΠΑΟΚ νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Φώτης Τακιανός, κατέγραψε την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του κόντρα στους Πράσινους (και την πρώτη του στον πάγκο του ΠΑΟΚ), αφού είχαν προηγηθεί πέρσι, οι δύο με τη Λάρισα στους ημιτελικούς της Basket League!

Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά, με τον Φράνκε (7π.) να δημιουργεί και να εκτελεί για το αρχικό 10-5. Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισαν τα λάθη, ο Παναθηναϊκός έκλεψε μπάλες, άνοιξε το γήπεδο και έτρεξε για ένα αρχικό 10-11 και για το 13-18 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, με τον Γ. Καλαϊτζάκη να τελειώνει τις φάσεις.

Οι γηπεδούχοι πάλι μπήκαν καλύτερα και στη δεύτερη περίοδο και με τρίποντα από Πόλι και Χαντς, έκανε ένα σερί 8-0 (21-18), αλλά ο Παναθηναϊκός με πίεση στην περιφέρεια από Π. Καλαϊτζάκη και Μποχωρίδη, είχε την απάντηση για το 23-28. Ο Χαντς βρήκε ρυθμό έξω από τα 6.75, αλλά ήταν μόνος του (29-31), με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις και με τρίποντο του Παπαγιάννη, να πηγαίνουν στο 31-40. Πάλι με τον Χαντς όμως, που έφτασε τα 4/5 τρίποντα, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε, για το 38-40 της ανάπαυλας.

Και στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, αφού ο Παναθηναϊκός, ήταν και πάλι νωθρός. Με τον Ράιλι να βρίσκει ρυθμό εκτελεστικά για λίγο, ο ΠΑΟΚ αρχικά πήγε στο 48-44 και στη συνέχεια με δύο “κολλητά” τρίποντα του Τσιακμά, ξέφυγε στους 8 (56-48). Ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίδραση με τρίποντα του Μπέικον και με ένα του Π. Καλαϊτζάκη, έκανε το 61-61 στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου. Η αντίδραση του Καλαϊτζάκη βέβαια, να γυρίσει να κοιτάξει τον πάγκο του ΠΑΟΚ και να πει κάτι σε εκείνο το σημείο (χωρίς να τιμωρηθεί από τους διαιτητές) έβαλε ακόμα πιο μέσα στο παιχνίδι την κερκίδα…

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 67-66 και σε εκείνο το σημείο, μία νέα “έκρηξη” του Χαντς, πήγε το σκορ στο 72-66. Με εξαιρετική άμυνα ο ΠΑΟΚ, κρατούσε την απόσταση αυτή (76-67), με τον Παναθηναϊκό, να μην έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση του. Αφού βγήκαν κι άλλες άμυνες στο 77-73, ο Χαντς σέρβιρε, ο Ρένφρο πήδησε στο… Θεό και κάρφωσε για το 79-73, τελειώνοντας ουσιαστικά εκεί το παιχνίδι με τον ίδιο παίκτη να σπρώχνει τη μπάλα στο καλάθι για το τελικό σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δεκάλεπτα: 13-18, 38-40, 61-61, 81-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ