Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Βραδιά μεγαλείου με την καλύτερη… πελάτισσα!

Με Ρένφρο κυρίαρχο και killer Χαντς, ο ΠΑΟΚ έκανε άλμα τετράδας, νικώντας με 78-72 την ΑΕΚ!

Νίκος Μοσχοβίτης

Βραδιά μεγαλείου με την καλύτερη… πελάτισσα!

Δε γινόταν, ήταν αδύνατο να χάσει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, σε ένα τέτοιο βράδυ μεγαλείου με όσα συνέβησαν με τον Μπάνε Πρέλεβιτς πριν το τζάμπολ και σε ένα Παλατάκι, που έβγαζε “φωτιές” με 8.500 κόσμο. Ακόμα κι όταν τα πράγματα ζόρισαν στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ρένφρο έδωσε το έναυσμα, ο Χαντς πήρε τη σκυτάλη και μαζί με τη “σκυλίσια” άμυνα του Καμπερίδη στον Γουΐλιαμς στην τέταρτη περίοδο, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφτασε σε μία νίκη… χρυσάφι για την πρώτη τετράδα.

Ο Χαντς ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά και 7/12 εντός παιδιάς, όπως και 7/9 βολές, ενώ για τον Ρένφρο, ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν παντού! Τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (6/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και στο τέλος, κάλυψε τα πάντα στην άμυνα, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθοριστική ήταν η άμυνα του Καμπερίδη πάνω στον Γουΐλιαμς, ο οποίος με 12 συνεχόμενους πόντους “κουβαλούσε” την ΑΕΚ, αλλά από τη στιγμή που μπήκε ο Έλληνας φόργουορντ, ο Αμερικανός έχασε την επαφή με το καλάθι.

Ο ΠΑΟΚ πλέον, έβαλε από κάτω του την ΑΕΚ, ανέβηκε στην τέταρτη θέση και την τελευταία αγωνιστική, πηγαίνει στην έδρα του αδιάφορου Απόλλωνα. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και η μάχη για την τετράδα θα παιχτεί με τον Προμηθέα, ο οποίος αύριο παίζει με το Περιστέρι στην Πάτρα και την τελευταία αγωνιστική, αντιμετωπίζει τον Άρη στο Αλεξάνδρειο…

Ο αγώνας: 

Η ΑΕΚ μπήκε με ξεκάθαρο πλάνο να «τροφοδοτήσει» τον πιο δυνατό Μίτσελ, έναντι στον Ρένφρο, κάτι που έκανε με επιτυχία αρχικά (5-8). Μετά τα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ, έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα, βρήκε μακρινά σουτ με Ράιλι και Σάιμπερτ, ενώ η είσοδος του Χαντς, έφερε απειλή από την περιφέρεια. Με τρίποντο του, ο Αμερικανός γκαρντ, έκλεισε την πρώτη περίοδο, με το σκορ στο 23-18.

Η είσοδος του Γουΐλιαμς και η κακή άμυνα του Φράνκε, έφερε δύο τρίποντα για το 23-24 της ΑΕΚ, αλλά με τον Ολλανδό, τον Κακλαμανάκη και τον Πόλι, οι γηπεδούχοι, πήγαν ξανά στο +5 (31-26). Κάπου εκεί, χάθηκε το καθαρό μυαλό στην επίθεση, η Ένωση βρήκε λύσεις από τον Οριόλα (31-31), αλλά η επιστροφή του Ρένφρο που με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έβγαλε ενέργεια και ο Χαντς, έκαναν ξανά το 40-35. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι, πάλι δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει και με Μίτσελ, Μάιλς, έκλεισαν το πρώτο μέρος, στο -1 (40-39).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, με το ψηλό σχήμα η ΑΕΚ (είχε για αρκετό διάστημα μέσα και τον Οριόλα και τον Μίτσελ), με τον Γιάνκοβιτς στο “3” έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Αλλάζοντας στα σκριν και αφήνοντας πάντα ψηλό πάνω στους κοντούς του ΠΑΟΚ, έκλεισε τους διαδρόμους και στην επίθεση, ο Γιάνκοβιτς είχε σχεδόν πάντα τη σωστή απόφαση είτε για δημιουργία είτε για εκτέλεση. Κάπως έτσι, πήγε στο +9 (44-53) και το παιχνίδι, έδειχνε να φεύγει από τον έλεγχο. Εκεί, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ρένφρο άναψε τη σπίθα και με τρίποντο του Χαντς, το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε στο 52-55.

Από εκείνο το σημείο και μετά το μομέντουμ άλλαξε, έστω κι αν η ΑΕΚ βρήκε 12 συνεχόμενους πόντους από τον Γουΐλιαμς, μέχρι το 68-67.  Η είσοδος του Καμπερίδη όμως, “κλείδωσε” τον Αμερικανό και στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ βρήκε μεγάλα σουτ. Αρχικά, ένα τρίποντο του Πόλι και στη συνέχεια δύο δίποντα του Χαντς κράτησαν τον ΠΑΟΚ μπροστά (75-72). Οι άμυνες ήταν δουλειά του Ρένφρο, αρχικά με μία αυτοκρατορική τάπα, και στη συνέχεια με ένα κλέψιμο, για να κρατήσει τη νίκη, που έκλεισε με τις βολές του Χαντς για το 78-72.

Δεκάλεπτα: 23-18, 40-39, 52-55, 78-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ