Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τακιανός: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να το περιγράψω…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν πολύ χαρούμενος για τη βραδιά του Μπάνε και τη νίκη

Νίκος Μοσχοβίτης

Τακιανός: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να το περιγράψω…»

Ο Φώτης Τακιανός έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, καθώς είχαν υπάρξει συμπαίκτες και συνεργάτες στο παρελθόν. Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και γι’αυτόν, αφού έπρεπε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να παραμείνει συγκεντρωμένος στο στόχο της νίκης επί της ΑΕΚ. Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε για όλα… Αναλυτικά, όσα είπε:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Δεν ξέρω αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τι αισθάνομαι. Ιδιαίτερα τιμητική μέρα για τον Μπάνε για την ομάδα που έδωσε τα πάντα. Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί συνεργάστηκα μαζί του ως συμπαίκτης, ως συνεργάτης του και τα αισθήματα είναι βαθιά για έναν άνθρωπο που τον έχω ζήσει. Του εύχομαι να είναι υγιής και να γνωρίσει κι άλλες τέτοιες στιγμές στη ζωή του, που τις αξίζει.

Θέλω να πω πόσο συγκλονιστικό ήταν το γήπεδο σήμερα. Αυτή η νίκη θα ήταν ωραίο να μπορέσει να σηματοδοτήσει μία αρχή που θα λέει ότι θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, ότι τους παλιούς παίκτες που είδαμε, θα τους βλέπουμε ως παρουσίες στο γήπεδο. Ως ανθρώπους που προσέφεραν στην ομάδα και μπορούν με την παρουσία τους να δημιουργούν ένα καλό κλίμα γι’ αυτούς που αγωνίζονται. Αυτά τα δύο θα είναι τα πιο σημαντικά κέρδη από τη σημερινή νίκη…

Αν πάμε στη διαδικασία του αγώνα, ήταν εξαιρετικά δύσκολος έναντι μιας ομάδας με πάρα πολύ βαθύ και ποιοτικό ρόστερ. Που μπορεί να να εμφανίζει διαφορετικέ καταστάσεις στα 40 λεπτά που εμείς καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε. Μείναμε συμπαγείς όταν υπήρχαν διάστημα που δε μπορούσαμε να λειτουργήσουμε βάσει του πλάνου μας.

Δύο πράγματα έπαιξαν ρόλο. Οι παίκτες κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ με την παρότρυνση των φιλάθλων, που έπαιξαν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο όταν η ομάδα έμεινε πίσω. Όταν η ομάδα κλήθηκε να κρατήσει μικρή διαφορά, αλλά που έγερνε την πλάστιγγα προς το μέρος μας, η αμυντική της λειτουργία ήταν εξαιρετική. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Έλειπε ο Σαλούστρος που χθες εισήχθη στο νοσοκομείο με μία λοίμωξη, θα θέλαμε να είναι μαζί μας και θέλουμε να του πούμε ότι έχει κι αυτός μερίδιο στη σημερινή νίκη. Να ευχηθούμε στην ΑΕΚ στην ευρωπαϊκή της πορεία, που κάνει περήφανο το ελληνικό μπάσκετ.

Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι την άλλη εβδομάδα, που θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν τη νίκη, να πάμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην Πάτρα για να δούμε που θα καταλήξουμε στη διαδικασία των πλέι οφ».

Για την αλλαγή τακτικής στην άμυνα στην τέταρτη περίοδο: «Ο Γουΐλιαμς μπήκε στο παιχνίδι και η τακτική μας δε λειτούργησε. Αποφασίσαμε μία άλλη τακτική με ένα διαφορετικό παίκτη και με βοήθεια που ερχόταν για να μην πάει η μπάλα στα χέρια του. Στο -9 αποφασίσαμε να χτυπήσουμε μία συγκεκριμένη αμυντική αδυναμία της ΑΕΚ».

Για το πως βιώνει ο ίδιος την παρουσία του στην ομάδα, σε μία τέτοια βραδιά και μετά από τη δεύτερη μεγάλη νίκη, έπειτα από εκείνη επί του Παναθηναϊκού: «Η δική μου σκέψη, θέληση και το τι θεωρούσα ότι πρέπει να γίνει για να εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ πιο έτοιμος, αγωνιστικά και ψυχολογικά, έχει να κάνει με την ανταπόκριση των παικτών, Πολλές φορές ο προπονητής μπορεί να έχει κάτι στο μυαλό του, αλλά να μην υπάρχει ανταπόκριση. Σημασία έχει το πως αντέδρασα οι παίκτες και αυτό φαίνεται από τη μαχητικότητα και την αυταπάρνηση της ομάδας. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης».

Για την κίνηση του στο τέλος να πάει στους παλιούς του συμπαίκτες που ήταν στο γήπεδο: «Η απόσυρση της φανέλας μπορούσε να σε βγάλει έξω από τη συγκέντρωση σου. Προσπάθησα να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένος. Με τα παιδιά αυτά, διατηρούμε φιλική σχέση και τους χαιρέτησα μετά το παιχνίδι, Ήταν μία αυθόρμητη κίνηση και ένα δείγμα σεβασμού γιατί εκεί κάθονταν παίκτες που έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους και στον ΠΑΟΚ. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα που βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Η δική μου φιλοσοφία, είναι ότι δε θα πρέπει να περπατάμε πάνω σε ακραίες καταστάσεις, αλλά πάνω στη χρυσή τομή. Αυτή για μένα λέει ότι ούτε στην ήττα πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να στεναχωριόμαστε ούτε στη νίκη να πανηγυρίσουμε πέραν του δέοντος. Τα παιδιά μου έδωσαν συγχαρητήρια».

Για τη διαχείριση της κατάστασης εντός της ομάδας, προκειμένου να κρατήσει τη συγκέντρωσή της: «Πριν το παιχνίδι, υπήρχαν σκέψεις για τη βραδιά. Δε θέλαμε να πληγώσουμε την τόσο ξεχωριστή μέρα για τον ΠΑΟΚ και τον Μπάνε, με μία ήττα. Στον αθλητισμό όμως, έτσι είναι. Το άγχος είναι διαχειρίσιμο μέχρι ενός σημείου. Προσπαθήσαμε σε συζητήσεις με τους παίκτες, να τους πούμε ότι είναι μία ιδιαίτερη μέρα και ο καθένας θα πρέπει να επιβληθεί στον εαυτό του για τη συγκέντρωση. Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αυτοπεποίθησης στους παίκτες ότι είναι έτοιμοι και αν ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο για να φτάσουμε στη νίκη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ