Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρέλεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το 1991 τον δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες»

Όλα όσα είπε στην ΕΤ3

PAOK24

Πρέλεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το 1991 τον δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φιλοξενήθηκε στην ΕΤ3 και μίλησε για τη διαδρομή του στο μπάσκετ ως αθλητής, το life coaching αλλά και την τελετή απόσυρσης της φανέλας του.

«Πάλεψα πάρα πολύ μέσα μου να μην κλάψω στην τελετή απόσυρσης. Ήθελα να κρατήσω μια ηγετική στάση» ήταν η ατάκα με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή του.

Για το αν αναπολεί τις μεγάλες στιγμές με τον ΠΑΟΚ: «Όταν είσαι παίκτης τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν γρήγορα γιατί δεν έχεις χρόνο να τα αναλύεις πάρα πολύ. Ο τίτλος του 91 άνοιξε τον δρόμο και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες για την χρυσή εποχή των ελληνικών συλλόγων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»

Για το αν σκεφτόταν πόσο δύσκολο ήταν να τον μαρκάρουν: «Δεν το σκεφτόμουνα έτσι. Προσπαθείς πάντα να είσαι καλός μέσα στο γήπεδο και να βοηθάς την ομάδα σου».

Γιατί αρχικά δεν ήθελε να γίνει η τελετή απόσυρσης της φανέλας πριν αναθεωρήσει: «Το Νο.7 πρέπει να το φορά καλός παίκτης.Ένα νέο αστέρι να έχει το Νο.7. Με τη βοήθεια του προέδρου και των υπολοίπων μελών της διοίκησης και των φίλων μου στην ομάδα, αναθεώρησα. Πάρα πολλοί φίλοι μου εκτός γηπέδου είχαν την ίδια άποψη, όπως και οι κόρες μου. Αναθεώρησα τελικά και κατάλαβα πως ήρθε η ώρα»

Για το life coaching: «Σπουδάζω την επιστήμη του life coaching. Στην κοινωνία μας μαθαίνουμε τα πάντα, αλλά δεν μαθαίνουμε πως να σκεφτόμαστε».

Για το αν θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ: «Είμαι έτοιμος πλέον να ασχοληθώ πάλι με το μπάσκετ. Έχω την απαραίτητη εμπειρία. Μπορώ να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και να συζητήσω τα πάντα».

Η πρώτη εικόνα που καθορίζει την καριέρα σου: «Δυστυχώς η πρώτη που μου έρχεται ήταν η ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό του 1992»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ Mateco: Ο αντίπαλος στην πρεμιέρα των πλέι άουτ

Το πρόγραμμα του ΕΣΑΚΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα (26/3) το πλήρες πρόγραμμα της πρεμιέρας στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος. Οι αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής στο Top 6 και στα πλέι άουτ της Basket League με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν ως εξής:

TOP 6

=====

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3

«Α. Παπανδρέου» 17:15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου (ΕΡΤ3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3

ΣΕΦ 17:15 Ολυμπιακός-Άρης (ΕΡΤ3)

ΟΑΚΑ 21:00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πάτρας (ΕΡΤ3)

PLAY OUTS

=========

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3

PAOK Sports Arena 18:00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Πατρών (ΕΡΤ SPORTS1)

ΚΓ Λαυρίου 19:00 Λαύριο-Καρδίτσα (ΕΡΤ SPORTS2)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/4

ΟΚ Άνω Λιοσίων 20:15 ΑΕΚ-Μαρούσι (ΕΡΤ3)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Η τελική κατάταξη μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

Η θέση του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πολύ δυνατή προπόνηση απέναντι στον Προμηθέα Πατρών ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την κανονική περίοδο της Basket League. Τρία 24ωρα μετά την φοβερή εμφάνιση του β΄ μέρους με την Μπαρτσελόνα και τέσσερα πριν τον «τελικό» με την Βίρτους στην Μπολόνια, για την 32η αγωνιστική της Euroleague, οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 93-62 τον Προμηθέα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της regular season (22η αγωνιστική) της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας του μπάσκετ.

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23-25/3)

Άρης-Λαύριο 84-60

ΑΕΚ-Περιστέρι 97-101

Κολοσσός Ρ.-Μαρούσι 89-85

Απόλλων Π.-Ολυμπιακός 63-93

Καρδίτσα-ΠΑΟΚ 97-78

Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. 93-62

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ Β.

1. Παναθηναϊκός 43

2. Ολυμπιακός 42

3. Περιστέρι 37

4. Προμηθέας 35

5. Άρης 34

6. Κολοσσός 31
-----------------------------------
7. ΑΕΚ 31

8. Λαύριο 30

9. ΠΑΟΚ 30

10. Mαρούσι 29

11. Καρδίτσα 29

12. Απόλλων Π. 25

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ