Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Φράνκε: «Έχουμε «ομπρέλα» προστασίας από τον Τακιανό»

Ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στην πρόκριση στους ημιτελικούς έχει την εξήγηση του

Νίκος Μοσχοβίτης

Φράνκε: «Έχουμε «ομπρέλα» προστασίας από τον Τακιανό»

Ο Γιανίκ Φράνκε, με τους 31 πόντους που πέτυχε στο καθοριστικό τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Προμηθέα, ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ και την επιστροφής του στους ημιτελικούς της Basket League, μετά από πέντε χρόνια. Ο Ολλανδός γκαρντ, μίλησε για τη νίκη στο παιχνίδι αυτό, για την πορεία της ομάδας, για τη σειρά που έρχεται με τον Ολυμπιακό και το κίνητρο, αλλά και για τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ομάδα, μετά την έλευση του Φώτη Τακιανού στον πάγκο της.

Αρχικά ο Φράνκε, μίλησε για την «τρέλα» που έβγαλε στην άμυνα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Προμηθέα, πέρα από τους 31 πόντους που πέτυχε… «Δε θα το αποκαλέσω «τρέλα». Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και σε κάποια σημεία, τα συναισθήματα είναι έντονα. Δε νομίζω ότι ήταν κάτι άλλο. Ήταν ένα ανταγωνιστικό και σημαντικό παιχνίδι, οπότε ίσως κάποιες φορές, να βγήκαν τέτοιες αντιδράσεις. Όλοι έχουν καλά και άσχημα παιχνίδια, είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα. Εγώ προσπαθώ πάντα να δίνω ό,τι περισσότερο μπορώ. Για παράδειγμα, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Προμηθέα, ήμουν πιο κουρασμένος, από άλλες μέρες. Άλλες φορές, βγάζω περισσότερη ενέργεια. Παίζω συνεχόμενα από το περασμένο καλοκαίρι λόγω και του Eurobasket, οπότε και το σώμα μου είναι σε μια φάση αγώνων εννιά μηνών. Τα δίνω πάντα όλα για τον ΠΑΟΚ».

Ο Ολλανδός αναφέρθηκε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά του τρίτου αγώνα με τον Προμηθέα και στον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη για τον ΠΑΟΚ. «Προηγηθήκαμε με τέσσερις πόντους και μέχρι να το καταλάβουμε, μείναμε πίσω με έναν (σ.σ. το 69-65, που έγινε 69-70). Λίγο αργότερα ο Χαντς, έβαλε ένα τρίποντο που μας έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο 76-74. Ήταν η συνολική προσπάθεια. Εγώ έβαλα κάποια σουτ, έχασα κάποια άλλα. Κερδίσαμε το παιχνίδι και αυτό είναι που μετράει. Δε μπορώ να εξηγήσω πως φτάσαμε στη νίκη, ειλικρινά. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, ήμασταν πίσω στο σκορ, ξαναπεράσαμε μπροστά, βάλαμε τις βολές… Πάνω από όλα, είναι σημαντικό ότι διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας στο τέλος. Δεν πανικοβληθήκαμε ακόμα κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Το τρίποντο του Χαντς (σ.σ. στο 76-74) μας έδωσε ανάσα και τώρα είμαστε εδώ, έχοντας προκριθεί στους ημιτελικούς για πρώτη φορά μετά το 2018. Είναι μεγάλο επίτευγμα για εμάς».

Σε ερώτηση για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα μετά την έλευση του Φώτη Τακιανού στον πάγκο, απάντησε: «Πιστεύω ότι ο νέος προπονητής, προσπαθεί να βάζει μία «ομπρέλα προστασίας» πάνω από την ομάδα. Είναι προστατευτικός. Κάποιοι παίζουν καλά, κάποιοι άλλοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν το βήμα μπροστά. Στο τρίτο παιχνίδι με τον Προμηθέα ήμουν εγώ, στο δεύτερο ο Ράιλι, στο πρώτο ο Σαλούστρος, ποιος ξέρει ποιος θα είναι στο επόμενο; Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο τρόπος αυτός μας δίνει τη δυνατότητα να δείξουμε το ταλέντο μας. Όλοι νιώθουμε ασφαλείς και άνετοι για να παίξουμε όπως θέλει ο προπονητής και αυτό πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά».

Όσο για το αν ένιωσε ότι στο τρίτο παιχνίδι έπρεπε να παίξει και για τον Ράιλι που τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού; «Το έμαθα λίγο πριν το τζάμπολ και δε θα πω ψέματα, ήταν ένα ισχυρό σοκ εκείνη τη στιγμή. Απλά προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό του και με τον Τσιακμά και με τον Χαντς να κατεβαίνει στο «1» και να διαχειριστεί στα λεπτά συμμετοχής του, αυτά που κάνει συνήθως για την ομάδα. Αυτό είναι που λέω για την «ομπρέλα» που έχει βάλει ο προπονητής πάνω από την ομάδα. Αν κάποιος έχει πρόβλημα, οι άλλοι καλύπτουν το κενό».

Ο Φράνκε ρωτήθηκε για την είσοδο στην τετράδα και αν του το έλεγε κάποιος πριν καιρό ότι θα συμβεί πως θα αντιδρούσε… «Αν μου έλεγε κάποιος στην αρχή της σεζόν, ότι θα τερματίσουμε τέταρτοι και θα μπούμε στους ημιτελικούς, δε θα το πίστευα! Είναι καλύτερα από αυτό που φανταστήκαμε από την πρώτη προπόνηση με τον κόουτς Λυκογιάννη και από τη συνέχεια με τον κόουτς Τακιανό. Αλλά ας συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!»

Ο Ολλανδός απάντησε και σε ερώτηση για το κίνητρο που θα έχει από εδώ και πέρα η ομάδα, όχι μόνο στα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και στις επόμενες αναμετρήσεις… «Πρώτα απ’ όλα να το απολαύσουμε, επειδή ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει από το 2018 σε αυτήν τη φάση. Δεύτερον, μπορούμε να ονειρευτούμε ότι κερδίζουμε τη σειρά με τον Ολυμπιακό, μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό, αλλά θα δώσουμε τη μάχη μας και θα δούμε μετά τι μπορεί να γίνει για την τρίτη θέση. Φέτος, δεν έχουμε καλό ρεκόρ κόντρα στο Περιστέρι, αλλά με τον Παναθηναϊκό, τα έχουμε πάει καλύτερα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Πρώτα θα πάμε να παίξουμε τη σειρά με τον Ολυμπιακό, θα δούμε ποιος θα είναι στη συνέχεια στους μικρούς τελικούς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε στα παιχνίδια που έρχονται».

Τέλος, για το γεγονός ότι το μπάσκετ του ΠΑΟΚ θα παίζει μέχρι αργά στη σεζόν και τα φώτα θα έχουν πέσει πάνω του, δεδομένου ότι η δράση στα περισσότερα πρωταθλήματα θα έχει σταματήσει, ο Φράνκε είπε… «Αυτό δεν είναι που θέλουμε; Αλλιώς δε θα ήμασταν εδώ, θα καθόμασταν στο σπίτι μας και θα βλέπαμε τηλεόραση. Θέλουμε να παίζουμε, να μας παρακολουθεί ο κόσμος, να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Το γεγονός ότι θα είμαστε η μοναδική ομάδα της Θεσσαλονίκης, που θα παίζει τόσο αργά μέσα στη σεζόν, σημαίνει ότι κάτι καλό κάναμε αυτήν τη χρονιά. Ελπίζω το γήπεδο μας να γεμίσει, μετά από αυτήν τη σειρά με τον Προμηθέα, τόσο με τον Ολυμπιακό και μετά για την τρίτη θέση. Νιώθεις αυτήν την ενέργεια από τον κόσμο που έρχεται στην κερκίδα. Για εμένα, ήταν μία έκπληξη που σε αγώνες πλέι οφ δεν ήρθε πολύς κόσμος στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καν στα πλέι οφ πέρσι. Στο πρώτο παιχνίδι, είχε λιγότερο κόσμο από ό,τι και με τον Απόλλωνα! Ήταν έκπληξη αυτό για μένα. Το καταλαβαίνω ότι έπαιζε το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, αλλά παίζαμε κι εμείς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ