Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ακούμπησε τον ουρανό του

Ο Νίκος Μοσχοβίτης γράφει για τη φετινή σεζόν-υπέρβαση του ΠΑΟΚ

Νίκος Μοσχοβίτης

Ακούμπησε τον ουρανό του

Η αλήθεια είναι ότι τα σημειώματα μας είναι τακτικά, από αυτήν εδώ τη γωνία, οπότε όσοι μας ακολουθείτε, πήρατε «γεύση» από νωρίς. Και για τα καλά και για τα στραβά μιας ομάδας, που ας είμαστε ειλικρινείς, η παρουσία της στους ημιτελικούς της Basket League, ήταν κάτι που δεν το περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι.

Το γεγονός ότι αυτός ο ΠΑΟΚ φέτος, τερμάτισε μετά από 22 αγώνες στην τέταρτη θέση, πάνω από ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Προμηθέας (αμφότεροι στα προημιτελικά του BCL και του Eurocup αντίστοιχα) ήταν ήδη μία υπέρβαση. Το γεγονός ότι «πέταξε» εκτός ημιτελικών τους Πατρινούς, που μόνο η περιφέρεια τους, κοστίζει σχεδόν όσο όλος ο ΠΑΟΚ, ήταν ακόμα μία υπέρβαση, μάλλον μεγαλύτερη.

Στα τέλη Δεκέμβρη, μετά από εκείνο το διπλό επί της ΑΕΚ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της συγκεκριμένης ομάδας, λέγαμε ότι «τα λεφτά παίζουν μπάσκετ, αλλά παίζουν και οι ομάδες» και δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση σε αυτό, από την παρουσία του ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς.

Η ΑΕΚ; Υπερδιπλάσιο μπάτζετ. Ο Προμηθέας; Τριπλάσιο. Το Περιστέρι (που μάλλον θα αντιμετωπίσει ξανά στους τελικούς της τρίτης θέσης); Υπερτριπλάσιο. Ο Κολοσσός; Σίγουρα μεγαλύτερο. Ο Άρης; Περίπου στα ίδια αλλά αυξημένο από πέρσι. Με όλους αυτούς, μόνο το Περιστέρι ήταν αυτό που έδειξε την ανωτερότητα του με τον ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του νοκ-άουτ προημιτελικού Κυπέλλου στο Ηράκλειο, που αποτέλεσε και την αφορμή για την αλλαγή στον πάγκο.

Μια αλλαγή στον πάγκο που, ας είμαστε και πάλι ειλικρινείς, στο σημείο που έγινε, πάλι ούτε ο πιο αισιόδοξος δε θα μπορούσε να φανταστεί πως θα έχει τόση μεγάλη επιρροή. Ακόμα και εντός της ίδιας της ομάδας, υπήρξε μάλλον απορία για την απόφαση να τελειώσει ο Λυκογιάννης σε εκείνο το timing και φυσικά όσοι είχαν εικόνα της κατάστασης, είχαν και την ανάλογη απορία, καθώς αυτό που είχε να διαχειριστεί ο Τακιανός, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό.

Να που τα κατάφερε όμως, χωρίς καμία προσθαφαίρεση στο ρόστερ, κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν μία ομάδα προχωράει σε αλλαγή της σεζόν, μεσούσης της σεζόν. Κι ας ήθελε… Τουλάχιστον μία. Τα credits πηγαίνουν κυρίως σε αυτόν, που με την όρεξη του και την καθημερινή δουλειά, κατάφερε να ξαναδώσει κίνητρο σε μια ομάδα που μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την ήττα στο Κύπελλο, έδειχνε να ξεμένει από αυτό.

Τα credits εννοείται ότι πηγαίνουν και στους παίκτες, που παρά τις πολλές νέες πληροφορίες, Μάρτιο μήνα, κατάφεραν να τις επεξεργαστούν, να βγάζουν σε μεγάλο βαθμό αυτό που τους ζητάει ο (νέος) προπονητής και παιχνίδι με παιχνίδι, να δίνουν αυτά που μπορούν και να φτάνουν στην τελική τετράδα.

Είναι και αυτό ένα δείγμα των πολύ καλών χαρακτήρων, που μαζεύτηκαν φέτος στο Παλατάκι και ήταν το πρώτο μέλημα, όταν «χτιζόταν» αυτή η ομάδα πέρσι το καλοκαίρι. Επίσης, credits δε γίνεται να μην πηγαίνουν και στον κόουτς Λυκογιάννη, αφού αυτός επέλεξε χαρακτήρες και αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με λίγα χρήματα (σίγουρα λιγότερα από πέρσι και από σχεδόν όλες τις ομάδες που ανταγωνίζεται ο ΠΑΟΚ). Ενστάσεις μπορεί να υπήρχαν και μάλιστα πολλές, για την καθημερινότητα και τις αντιδράσεις, αλλά γι’αυτό πάρθηκε και η απόφαση για αλλαγή στον πάγκο. Ωστόσο, θα ήταν ασέβεια να μη σημειωθεί και το δικό του όνομα σε μία τέτοια σεζόν, που κλείνει με μια τέτοια επιτυχία.

Και φυσικά, credits πηγαίνουν στον Χατζόπουλο, στον Τσαλόπουλο, στον Τριλυράκη, στον Στεργίου, στον Γιαννακίδη, στον Νεραντζάκη, στον Καραϊσκο, σε όλα τα μέλη της ομάδας, που είναι εκεί κάθε μέρα, κυρίως στα δύσκολα που είναι σαφώς περισσότερα από τα εύκολα. Όπως πέρσι, στη μεγάλη αποτυχία του αποκλεισμού από τα πλέι οφ, η ευθύνη ήταν συνολική και επιμεριζόταν στη συνέχεια, το ίδιο συμβαίνει και φέτος, με την επιτυχία της τετράδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν τρύπησε απλά το ταβάνι του, αγωνιστικά, εκτοξεύτηκε ακόμα ψηλότερα και σχεδόν ακούμπησε τον ουρανό του. Εκτός κι αν περίμενε κανείς ότι σε παιχνίδι που κρίνεται η πρόκριση στους ημιτελικούς, ο Νίκος Τσιακμάς (με ελάχιστη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο και στη Basket League γενικότερα) θα είχε 12 πόντους και 8 ασίστ.

Υ.Γ.: Πρόβλεψη και σε καμία περίπτωση πληροφορία-ρεπορτάζ τουλάχιστον προς το παρόν. Ο ΠΑΟΚ από τη φετινή ομάδα, θα έχει σημαντικό κορμό και για την επόμενη σεζόν. Μαζί με τον προπονητή, φυσικά.

Υ.Γ.2: Η εμφάνιση του Τσιακμά στο Game 3 με τον Προμηθέα, είναι νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Αυτό, συνδυάζεται και με τις επιλογές που δίνει η ελληνική αγορά. Ή μάλλον, με αυτές που δε δίνει…

Υ.Γ.3: Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία στο Κόσοβο με την καταγγελία για δωροδοκία των δύο Ελλήνων διαιτητών, Κάρδαρη και Ζαχαρή. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που το διαβάζετε τώρα ή δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται ή έχετε ελάχιστη εικόνα. Ε δείτε μετά πάλι, τη θέση της Ελλάδας στο θέμα της ελευθερίας των ΜΜΕ και κάντε συγκρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ