Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Άντεξε 32 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εκπληκτικό 1ο μέρος, δε μπόρεσε να ακολουθήσει στο 2ο και ηττήθηκε με 83-65

Νίκος Μοσχοβίτης

Άντεξε 32 λεπτά

Έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ φέτος στο πρώτο ημίχρονο. Είχε 11/21 τρίποντα, συνεργασίες, καθαρό μυαλό, ψυχραιμία κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος πάει στο Κάουνας για να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα. Δεδομένα, οι γηπεδούχοι κάποια στιγμή θα έβρισκαν ρυθμό και με την ποιότητά τους θα έφερναν το παιχνίδι στα μέτρα τους, το έκαναν στο τρίτο δεκάλεπτο, μέσα από την άμυνα τους, η οποία έπαιζε πάνω από τα όρια του φάουλ και φυσικά, Πιτσίλκας, Κατραχούρας, Καρπάνος, δεν έβλεπαν τίποτα… Ο ΠΑΟΚ άντεξε μέχρι το 25ο λεπτό, αλλά τα 11/21 τρίποντα του πρώτου μέρους, ήταν 13/36 στο τέλος του αγώνα και αυτό τα λέει όλα. Όπως και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι σούταραν μόλις 4 βολές κι ας εκτέλεσαν 36 τρίποντα και 33 δίποντα…

Ο Σάιμπερτ με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για το Δικέφαλο του Βορρά, ο Ράιλι είχε 12 και 4 ασίστ, ενώ Χαντς και Φράνκε είχαν από 9 και 7 πόντους, όλοι στο πρώτο ημίχρονο όμως. Ο ΠΑΟΚ έχει να κρατήσει πάρα πολλά από το πρώτο του, εκπληκτικό ημίχρονο, αναμενόμενα φάνηκαν οι αδυναμίες του στο δεύτερο όταν μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού έσφιξε τα λουριά, την άλλη Πέμπτη στο Game 2 στο Παλατάκι, θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο από σήμερα.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή, χωρίς φόβο και βρήκε ρυθμό έξω από τα 6.75. Με τρίποντα από Μαργαρίτη, Φράνκε και Ράιλι, προηγήθηκε με 5-11 και παρότι ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο στην άμυνα στη συνέχεια, κράτησε την ψυχραιμία του. Ο Ράιλι με τον Φράνκε έδωσαν κάποιες λύσεις επιθετικά και ο Χαντς με buzzer-beater τρίποντο, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, στο 17-19 για τον ΠΑΟΚ, είχε 5/11 σουτ τριών πόντων μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Χαντς ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, όπως τελείωσε το πρώτο (17-22), ενώ δημιούργησε και το καλάθι του Κακλαμανάκη για το 19-24. Ο Πίτερς που ήρθε από τον πάγκο έδωσε λύσεις με το μακρινό του σουτ στον Ολυμπιακό και μαζί με τον Λαρεντζάκη, έκαναν το 27-27. Πάλι ο ΠΑΟΚ κράτησε εκείνο το σημείο την ψυχραιμία του και αρχικά με Πόλι, Χαντς, Σαλούστρο (35-37) και στη συνέχεια με 8 συνεχόμενους πόντους του Σάιμπερτ, πήγε στο 42-45 στην ανάπαυλα, με 11/21 τρίποντα και 12 ασίστ για 5 λάθη, μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού!

Όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός θα έμπαινε με τους βασικούς του και μέσα από την άμυνα του θα προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Μετά από το τρίτο τρίποντο του Σάιμπερτ (46-50), οι γηπεδούχοι με Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Φαλ στην άμυνα, αλλά και τον Βεζένκοφ στην επίθεση, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ. Ίσως σε εκείνο το σημείο, να άργησαν να επιστρέψουν Χαντς και Φράνκε, αφού ο Ράιλι, είχε αρχίσει να χάνει τον αυτοέλεγχο του και αυτό, είχε επιδραση στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είχε 4 φάσεις που ήταν βολές, αλλά από τους διαιτητές δε δόθηκε τίποτα, με το 3ο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 63-52 για τους γηπεδούχους…

Ο Ολυμπιακός πλέον είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αφού είχε αρχίσει να βγαίνει κούραση στους παίκτες του Φώτη Τακιανού. Με ένα ωραίο κάρφωμα του Πόλι, μείωσε σε 65-58, αλλά σε εκείνο το σημείο, ένα 13-0 του Ολυμπιακού, τελείωσε την υπόθεση νίκη. Το μόνο που έμενε στο τέλος, ήταν το σκορ, που πήγε στο 83-65 με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το πρώτο (και τελευταίο) ζευγάρι βολών του στο παιχνίδι, περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη…

Δεκάλεπτα: 17-19, 42-45, 63-52, 83-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μεγάλο κίνητρο με ΑΕΚ, τιμή να βρίσκεσαι στον ΠΑΟΚ»

Ο Έλβαρ Φρίντρισκον για τον αυριανό αγώνα στα Λιόσια και τα γενέθλια του ΠΑΟΚ, καθώς και η αποστολή του Δικεφάλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" θα βρεθούν σε λίγη ώρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, προκειμένου να "πετάξουν" για την Αθήνα για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της 4ης και προτελευταίας αγωνιστικής των play out της Basket League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάζεται μόνο τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για συμμετοχή στα play off, έστω και ως 8ος, με τον Στάθη Νεραντζάκη να στελεχώνει την αποστολή με τους Μαρκίς Τάουνς, Τζαμάνι ΜακΝις, Νίκο Τσιακμά, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Έλβαρ Φρίντρικσον, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Νίκο Αρσενόπουλο, Θοδωρή Σκουλαριώτη, Αριστοτέλη Σωτηρίου, Μίχαλ Μίχαλακ, Τζάστιν Άλστον και Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, επιλέγοντας να αφήσει στη Θεσσαλονίκη τον Σέσιλ Γουίλιαμς.

Για την αυριανή αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ, οι παίκτες της οποίας έκαναν αποχή από τις προπονήσεις χθες και σήμερα, ο Έλβαρ Φρίντρικσον δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

"Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να μπούμε στα πλέι οφ κι αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Χάσαμε και τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα της Κυριακής. Κι επειδή είναι σήμερα τα γενέθλια του ΠΑΟΚ, εκτός από το ότι θεωρώ ότι είναι τιμή να είσαι μέρος αυτής της ιστορίας, έχουμε έναν ακόμη λόγο για να κερδίσουμε στο αυριανό παιχνίδι. 

Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί παίζουμε στην έδρα τους, ακόμη κι αν δεν θα υπάρχουν θεατές στο γήπεδο. Θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες το άδειο γήπεδο, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας εκείνη την ατμόσφαιρα που θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το transition και την προσπάθειά τους να τρέξουν στο γήπεδο και να δημιουργήσουν εύκολα καλάθια".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα αποχή στην μπασκετική ΑΕΚ!

Αναστάτωση στην “Ένωση” λόγω υποσχέσεων του Αγγελόπουλου που δεν τηρήθηκαν και μεγάλη ανησυχία ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε νέα αποχή από τις προπονήσεις προχώρησαν οι παίκτες της ΑΕΚ, από τη στιγμή που η υπόσχεση του μεγαλομετόχου της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου, για καταβολή χρημάτων έως χθες, δεν τηρήθηκε ποτέ!

Έτσι, τόσο χθες όσο και σήμερα, οι παίκτες της ΑΕΚ απείχαν από την προπόνηση, σε συνέχεια της προ μίας εβδομάδας αποχής τους, που τελικά οδήγησε τον Αγγελόπουλο να τους καταβάλλει μέρος των χρημάτων που τους οφείλει!

Μάλιστα, εντός της ΑΕΚ εκφράζονται φόβοι πως ενδεχομένως να υπάρξουν αθλητές που δεν θα "κατέβουν" να αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, εφόσον κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν μπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ