Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με το μυαλό… στις διακοπές

Ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε στο Παλατάκι κι έχασε για 5η φορά από το Περιστέρι, με 64-81

Νίκος Μοσχοβίτης

Με το μυαλό… στις διακοπές

Το ότι το Περιστέρι είναι καλύτερη, πιο ακριβή και πιο γεμάτη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, είχε επιβεβαιωθεί και στις τέσσερις προηγούμενες φετινές αναμετρήσεις των δύο. Η εικόνα του «Δικέφαλου του Βορρά», στο τέταρτο δεκάλεπτο, δεν άξιζε σε όλη τη φετινή του προσπάθεια, με τον Ράιλι να γίνεται μοιραίος με 4 λάθη σε εκείνο το σημείο (και 5 συνολικά), τον Χαντς να είναι και πάλι εκτός κλίματος αγώνα και τον Φράνκε, να είναι αφοπλισμένος.

Το πιο γεμάτο Περιστέρι, με τον Μωραΐτη πρωταγωνιστή (17π.), τον Ντένμον να τον ακολουθεί (17π.), τον Φρανσίσκο να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και στην επίθεση να έχει 13 πόντους και 7 ασίστ, αλλά και τον Μπίλαν σταθερό (14π.), έφτασε άνετα στο τελικό 64-81, έκανε το 2-0 στη σειρά και το 5/5 φέτος, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς, είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου και με την εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ σήμερα, χρωστάει στον εαυτό του, μία τελευταία προσπάθεια για αντίδραση για να κλείσει με καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Κι ας χάσει…

Ο αγώνας: 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν και μετά από μία πρώτη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ξεφύγει (11-5), ο Φρανσίσκο είχε τις απαντήσεις (11-11). Τα δύο γρήγορα φάουλ του Ρένφρο, έφεραν τον Κακλαμανάκη στην πεντάδα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τον όγκο του κόντρα στον Χάμερ, με επτά συνεχόμενους πόντους, διαμόρφωσε το 24-17, στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει ρυθμό στην επίθεση, αλλά μέσα από την άμυνα του, κρατούσε την απόσταση του, μέχρι το 30-23. Η επιστροφή των βασικών για το Περιστέρι και η ενέργεια του Μωραΐτη σε επίθεση και άμυνα, έφεραν ένα σερί 0-12 για τους φιλοξενούμενους και το πρώτο ημίχρονο, έληξε στο -8 (33-41) για το «Δικέφαλο του Βορρά».

Με τρίποντο του Μωραΐτη που ήρθε από τον πάγκο και έκανε ζημιά, το Περιστέρι πήγε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (33-44), αλλά μέσα από την άμυνα του, ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε. Ο Σαλούστρος έκανε πολλή δουλειά στο κομμάτι αυτό και παράλληλα με το ρυθμό που βρήκε στην επίθεση ο Ράιλι, οι γηπεδούχοι, επέστρεψαν (48-50). Ωστόσο σε εκείνο το σημείο, δύο λάθη του Φράνκε και πόντοι από Ντένμον, Μωραΐτη, κράτησαν το Περιστέρι μπροστά, για το 52-56 του τρίτου δεκάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια κυρίως με την άμυνα του για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο… Ράιλι τα “κλότσησε” όλα με τα λάθη του στο 4ο δεκάλεπτο, ενώ σημειώνεται και το γεγονός ότι ο Τακιανός δεν τον τράβηξε στον πάγκο, παρότι φαινόταν ότι ο Αμερικανός δε μπορούσε να ανακάμψει. Οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά, μέχρι το 57-61, εκεί ένα τρίποντο του Μωραΐτη στο τέλος της επίθεσης, έδωσε αυτοπεποίθηση στο Περιστέρι και πλην ενός “πυροτεχνήματος” του Χαντς (60-68), ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι δε μπορεί να επιστρέψει. Ντένμον, Φρανσίσκο και Μπίλαν, πήγαν το σκορ στο 60-77, τελειώνοντας το παιχνίδι και το μόνο που έμενε, ήταν το τελικό σκορ, που “έγραψε” 64-81…

Δεκάλεπτα: 24-17, 33-41, 52-56, 64-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ