Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τακιανός: «ΠΑΟΚ και Περιστέρι, δεν έχουν την ίδια αφετηρία…»

Ο Φώτης Τακιανός στάθηκε στη διαφορά ποιότητας και μπάτζετ

Νίκος Μοσχοβίτης

Τακιανός: «ΠΑΟΚ και Περιστέρι, δεν έχουν την ίδια αφετηρία…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, εξήγησε τους λόγους της σημερινής ήττας κατά τον ίδιο και στάθηκε πολύ στα προβλήματα που προέκυψαν με τον Σάιμπερτ και τον Σαλούστρο, ενώ υπογράμμισε ότι οι δύο ομάδες, έχουν σημαντική απόσταση, που είναι δύσκολο να καλυφθεί σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε… «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κάπως νωθρά. Δεν ήταν ούτε η συγκέντρωση μας ούτε το επίπεδο της ενέργειας μας εκεί που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Η διακύμανση μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε και να βρούμε το ρυθμό μας σε κάποια σημεία. Μέχρι το 15’, κυρίως μέσα από την αμυντική μας τακτική, μπορούσαμε να περιορίσουμε το Περιστέρι, είχαμε ένα «νεκρό» διάστημα στην επίθεση για να έχουμε μία καλύτερη διαφορά.

Το ξεκίνημα μας και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν όπως και στην αρχή του αγώνα. Και πάλι η άμυνα, μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε το μομέντουμ του παιχνιδιού. Οι άμυνες μας έδιναν τη δυνατότητα να μη βρίσκουμε το Περιστέρι οργανωμένο για να πιέσει τους περιφερειακούς μας παίκτες. Καθοριστικό σημείο είναι οι τραυματισμοί του Σαλούστρου και του Σάιμπερτ. Ήταν στο 100% στην ενέργειά τους, είχαμε σχήμα που λειτουργούσε η άμυνα και δυστυχώς λόγω τραυματισμού τους χάσαμε.

Σε τρία σημεία είχαμε αδυναμία. Το πρώτο ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ, δεν τα ελέγξαμε και το Περιστέρι ανανέωνε ή σκόραρε με επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που μας στοίχισε. Το δεύτερο, έχει να κάνει με την πιεστική άμυνα του Περιστερίου στους περιφερειακούς μας, που έσπρωξε την ομάδα μας σε λάθη. Στο κομμάτι της οργάνωσης και της δημιουργίας, είχαμε τεράστιο έλλειμμα. Το τρίτο έχει να κάνει με το πως η ομάδα το Περιστερίου μας χτύπησε μέσα από το καλάθι με παίκτες που έχουν ικανότητα και ποιότητα. Το παιχνίδι μέσα από το καλάθι, αποτελεί μία ασφάλεια για το Περιστέρι, κάτι που εμείς δυσκολευόμαστε να βρούμε όταν η επιθετική μας γραμμή δε λειτουργεί επιθετικά.

Έχουμε ένα τρίτο παιχνίδι μπροστά μας. Από το 2-0 και ίσως με τους σημερινούς τραυματισμούς έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή. Καλούμαστε να συγκεντρωθούμε και να πάμε να δώσουμε τη μάχη μας».

Για το πρόβλημα που έδειξε η ομάδα σε ένα ακόμα παιχνίδι στην πίεση στην περιφέρεια, καθώς και στην αντιμετώπιση του Μπίλαν, είπε… «Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα στερείται παικτών που να μπορούν να οργανώσουν και να διαχειριστούν την πίεση. Δοκιμάσαμε κάποιες καταστάσεις, να ανοίγουμε τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο, αλλά αυτά είναι ημίμετρα. Οι περισσότερες ομάδες έχουν αθλητικούς γκαρντ που πιέζουν, πρέπει να υπάρχουν παίκτες που να μπορούν να αντιδράσουν σε αυτόν.

Η απόδοση του Μπίλαν έχει να κάνει γενικά με την κίνηση του, τη σωματοδομή του και το ύψος του. Για να έχεις κάποια παραπάνω λύση, θα πρέπει να έχεις κάποιον παίκτη για να μπορέσει να ματσάρει αυτά τα χαρακτηριστικά. Στο ύψος που παίζει και στην ποιότητα που συνεργάζεται με τους περιφερειακούς».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα έβγαλε θέμα νοοτροπίας στο 4ο δεκάλεπτο, απάντησε… «Είναι η απουσία δύο παικτών που καταθέτουν το 100%. Αν πούμε ότι έχουμε έλλειμμα ενέργειας στο τέταρτο δεκάλεπτο, έπαιξε ρόλο ότι έλειπαν οι δύο αυτοί παίκτες (σ.σ. Σαλούστρος, Σάιμπερτ). Το πως η ομάδα αντιμετωπίζει γενικά το παιχνίδι, αν υπάρχει η νοοτροπία όταν το παιχνίδι δυσκολεύει, οι παίκτες να μπορούν να αντιδράσουν, έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Με τη νοοτροπία, με τις σκέψεις του, βλέπει ότι η ομάδα είναι πίσω, και σκέφτεται μήπως είναι ανώφελο να προσπαθήσει. Άλλος σκέφτεται να κάνει το καλύτερο δυνατό να το γυρίσει. Σε αυτήν την περίοδο, έχει να κάνει και με το τι έχει στο μυαλό του. Όσο κι αν θέλεις να επιβάλλεις κάτι και να το ζητάς, σε αυτήν την περίοδο ο παίκτης στο τέλος, βασίζεται στο ένστικτό του».

Για το αν τα παιχνίδια αυτά, βοηθούν για να παρθούν αποφάσεις για παίκτες για την επόμενη σεζόν. «Μερικές φορές για να πάρεις μία απόφαση για κάποιον παίκτη, πρέπει να τον δεις να δοκιμάζεται σε δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχουν παίκτες που μέσα σε ένα περιβάλλον μπορούν να αντέξουν την πίεση για κάποιο χρονικό διάστημα, κάποιοι που αντέχουν για μεγαλύτερο και κάποιοι που αντέχουν τα πάντα. Αυτές οι καταστάσεις μας βοηθούν να καταλάβουμε κάποια πράγματα για την πιθανότητα συνεργασίας και την επόμενη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ φέτος ξεκινώντας από κάπου και διαγράφοντας μία πορεία, δημιουργούσε βάσει της πορείας, τον επόμενο μεγαλύτερο στόχο. Στην προηγούμενη σειρά με τον Ολυμπιακό, είχαμε θέσει ως στόχο, να συμμετάσχει η ομάδα στους τελικούς, ανεξαρτήτως της ποιότητας του αντιπάλου. Στη σειρά με το Περιστέρι, έχουμε και πάλι ένα δύσκολο στόχο. Θα πρέπει να ξέρουμε από που ξεκινάμε. Η αφετηρία του φετινού ΠΑΟΚ, με το Περιστέρι και τον Ολυμπιακό, δεν είναι ίδια. Είναι ομάδες με διαφορετικούς στόχους, διαφορετικό μπάτζετ, το οποίο τώρα, παίζει το ρόλο του και στο βάθος του ροτέισον και στην ποιότητα.

Σε αυτήν τη φάση, η απόσταση που υπάρχει για να κλείσει, θα πρέπει να πάνε όλα καλά. Να αποδίδουν πολλοί παίκτες, να είναι όλοι συγκεντρωμένοι και να μην έχουμε τραυματισμούς για να κλείσουμε το κενό αυτό…»

Τέλος, για το αν τελικά ο πήχης με την παρουσία στην τετράδα, ανέβηκε και αυτό κάνει κακό ενόψει της νέας σεζόν, είπε… «Το ότι είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, δεν ήταν πρωταρχικός στόχος, αλλά επιτεύχθηκε στη διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ βάσει μπάτζετ και προσδοκιών το περασμένο καλοκαίρι, δεν ευελπιστούσε ότι θα είναι στις 4 καλύτερες ομάδες, πάνω από την ΑΕΚ και τον Προμηθέα και να αποκλείσει τον Προμηθέα στα πλέι οφ. Πρέπει να διακρίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε του χρόνου και να αξιοποιήσουμε τη φετινή χρονιά. Δεν πρέπει να παρθεί ως βάση αυτό που πετύχαμε φέτος, αλλά ως στόχος που θα επιτευχθεί πάλι, αν λειτουργήσουν του χρόνου, αυτά που λειτούργησαν. Γίνεται αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο…»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ