Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τακιανός: «Μεγάλες οι προκλήσεις της νέας σεζόν»

Οι σκέψεις και το πλάνο του Έλληνα προπονητή για τον “νέο” ΠΑΟΚ!

PAOK24

Τακιανός: «Μεγάλες οι προκλήσεις της νέας σεζόν»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, παραχώρησε ο Φώτης Τακιανός, με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας του με τον Θανάση Χατζόπουλο για επέκταση του συμβολαίου του με τον Δικέφαλο μέχρι το 2025!

Ο Έλληνας προπονητής εξέφρασε τις σκέψεις του για την επόμενη σεζόν αλλά και τα σχέδιά του, με ορίζοντα διετίας πλέον, λέγοντας αρχικά:

«Το βασικό είναι να υπάρχει μετά τη φετινή χρονιά εξέλιξη και πρόοδος και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με τη βαθμολογική θέση που θα πάρει η ομάδα. Πρόοδος μπορεί να είναι η δημιουργία ενός κορμού παικτών για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόοδος μπορεί να είναι το να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να μην είναι η ομάδα την μία χρονιά 9η, μετά στην 4η θέση και ύστερα και πάλι πολύ πιο κάτω. Στόχος είναι το αγωνιστικό κομμάτι να είναι ανταγωνιστικό και με αυτή την σταθερότητα. Στόχος είναι επίσης να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο κάτι ελκυστικό, ώστε να μπορεί να το αξιολογήσει ο κόσμος και να δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Να μπορέσουμε να προσελκύσουμε οικογένειες και νέα παιδιά, ώστε να δημιουργήσουμε πυρήνες υγιών φιλάθλων. Είναι και στόχος μας να εντάξουμε μέσα στην ομάδα κάποια παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες. Το πρώτο βήμα θα είναι να ενταχθεί ένας παίκτης και να το αυξήσουμε αυτό μέσα στην επόμενη διετία.

Είναι όμως στόχος και το να υπάρχει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λειτουργούμε όλοι με σεβασμό ο ένας στον άλλον. Να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό περιβάλλον, γιατί χωρίς αυτό όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν νόημα και δεν θα λειτουργούν σωστά. Και σε αυτό έχουμε όλοι πολύ σημαντικό ρόλο, μαζί με την καθοριστική παρουσία της διοίκησης και του κόσμου».

-Θέλετε να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ κάτι ελκυστικό. Τι ομάδα λοιπόν θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν; Τι μπάσκετ θέλετε να παίξει ο δικός σας ΠΑΟΚ;

«Λέγοντας ελκυστικό μπάσκετ, εννοώ μία ομάδα που θα έχει υψηλό δείκτη μαχητικότητας, που θα παλεύει για κάθε κατοχή στο ανοιχτό γήπεδο. Και όσον αφορά την επίθεσή μας, νομίζω ότι κάποια δείγματα παρουσιάστηκαν μέσα στους τελευταίους μήνες. Να έχει πολυφωνία η επίθεση, να μην είναι προσωποκεντρική και μέσα από την ομαδική διαδικασία να βγαίνει το επιθετικό μας παιχνίδι και το πώς θα χτυπάμε το παιχνίδι του αντιπάλου».

-Ο κόσμος, στον οποίο αναφερθήκατε, τι συμμετοχή μπορεί και πρέπει να έχει σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτή την διαδικασία;

«Ο κόσμος είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος και το ζητούμενο για μας είναι πως θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθει στο γήπεδο. Ο κόσμος υπάρχει. Είναι αυτή η τεράστια βάση των φιλάθλων που αγαπάνε με ξεχωριστό τρόπο τον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να τους “αναγκάσουμε” να έρθουν στο γήπεδο και η παρουσία τους είναι προαπαιτούμενο για να έχει η ομάδα καλή πορεία. Και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια που είχαμε τον κόσμο δίπλα μας. Έδωσε ενέργεια στην ομάδα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος που παίζει στην εξέλιξη των παιχνιδιών και πόσο επηρεάζονται θετικά οι παίκτες. Αν το αντιληφθούν όλοι αυτό, θα είναι πιο εύκολο να έρθουν και να μας στηρίξουν».

-Η εικόνα που υπήρχε στον αγώνα με την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες βεβαίως, είναι αυτή που θα θέλατε σε κάθε παιχνίδι;

«Νομίζω ότι το μέγεθος του ΠΑΟΚ προϋποθέτει ότι το γήπεδό μας έτσι πρέπει να είναι. Θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η ομάδα πρέπει να στηρίζεται ακόμη και σε περιόδους που διανύουμε, που δεν είναι εύκολο γιατί η ομάδα δεν είναι διεκδικήτρια τίτλων. Εμείς λοιπόν πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι τόσο θελκτικό και άξιο να αγαπηθεί από τους φιλάθλους ώστε να ζήσουμε στιγμές όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ναι, ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή και μέρα, αλλά αυτή είναι η εικόνα στην οποία πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται…»

-Η επόμενη σεζόν θα έχει και Super Cup, μαζί με το πρωτάθλημα και την συμμετοχή της ομάδας στο BCL. Περισσότερες ευθύνες, μεγαλύτερη πρόκληση, άγχος; Τι από όλα αυτά;

«Όλα τα πράγματα έχουν τις περισσότερες φορές μία φυσιολογική εξέλιξη. Η επόμενη χρονιά θα είναι η συνέχεια της φετινής. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στο Super Cup, αλλά και στο BCL, ήρθε επειδή εμείς αγωνιστικά αμφισβητήσαμε ομάδες με πολύ υψηλότερο μπάτζετ, που ήταν στην Ευρωλίγκα και στο Eurocup. Και αυτό σημαίνει ότι καταφέραμε κάτι και η επόμενη χρονιά θα είναι η συνέχεια. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση αυτό που έρχεται, αλλά δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο άγχος.

Είναι η φυσιολογική συνέχεια. Το Champions League είναι υψηλού επιπέδου, αλλά υψηλού επιπέδου είναι και το πρωτάθλημά μας. Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το Super Cup είναι μία είναι εξόχως τιμητική διάκριση, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν τίτλο. Στο μυαλό μου είναι, πως όλα είναι σε μία φυσιολογική ροή και το να βρούμε μπροστά μας τις προκλήσεις, σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ