Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Mundobasket 2023 – 1ος Όμιλος: Αναλύσεις και ειδικά στοιχήματα!

Το Mundobasket 2023 είναι προ των πυλών και το Betmarket.gr έχει την ανάλυση και τα ειδικά στοιχήματα του 1ου Ομίλου!

PAOK24

Mundobasket 2023 – 1ος Όμιλος: Αναλύσεις και ειδικά στοιχήματα!

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, το Mundobasket 2023, ξεκινά αυτή την εβδομάδα και το Betmarket.gr έχει ετοιμάσει αφιερώματα με αναλύσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε όμιλο και ο 1ος Όμιλος μπαίνει στις… ακτίνες μας.

32 ομάδες μπαίνουν στη γραμμή εκκίνησης για την κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων στο μπάσκετ. Το Mundobasket 2023 ξεκινά στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το σύστημα διεξαγωγής

32 ομάδες συνθέτουν 8 ομίλους των 4 ομάδων από τις οποίους περνούν στην επόμενη φάση οι δύο καλύτερες ομάδες. Οι ομάδες αυτές συνθέτουν τέσσερις νέους ομίλους, με την κάθε ομάδα να κουβαλά το ρεκόρ του α’ γύρου. Στα προημιτελικά περνούν οι δύο καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου και από εκεί ξεκινά η νοκ άουτ φάση. Ακολουθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός, ενώ από τη νοκ άουτ φάση και έπειτα έχουμε την μάχη για τη σειρά κατάταξης. Κάτι που ισχύει και για τις 16 ομάδες που δεν περνάνε στη β’ φάση των ομίλων.

Mundobasket 2023 – 1ος Όμιλος Ειδικά Στοιχήματα: Οι ομάδες

Ιταλία: Το Last Dance του Ντατόμε και η επόμενη μέρα

Μία από τις περιπτώσεις ομάδες που θα μας απασχολήσουν στο φετινό Mundobasket 2023 είναι η Ιταλία. Οι «Azzurri» έδειξαν στο περσινό Eurobasket 2022 τα διαπιστευτήρια τους, όταν κόντρα σε όλους και σε όλα, έκαναν μία τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της Σερβίας στα νοκ άουτ. Μπορεί να λείπουν τα ονόματα του παρελθόντος, όπως ο Μπελινέλι και ο Γκαλινάρι, όμως μιλάμε για ένα ρόστερ που φέρει φαρδιά – πλατιά την… τρέλα του ομοσπονδιακού τεχνικού της ομάδας, Τζιανμάρκο Ποτζέκο. Η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για την Ιταλία, μιας και θα αποτελέσει το επιστέγασμα της πολυετούς καριέρας του Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος αμέσως μετά θα κρεμάσει τη φανέλα του.

Το αστέρι: Σιμόνε Φοντέκιο (Γιούτα Τζαζ – NBA)

Ναι μεν μιλάμε για ένα όνομα, το οποίο «έπαιξε» στη μεταγραφολογία του καλοκαιριού ακόμα και για τις ελληνικές ομάδες, μιλάμε για έναν παίκτη, όμως, πολύ μεγάλης κλάσης. Ο Φοντέκιο είναι ένας ικανότατος σουτέρ και με τον τρόπο που παίζει η Ιταλία του Ποτζέκο με τα συνεχή σουτ και το σύστημα «5 out», όλοι παίρνουν σουτ, άρα μεγαλώνει και το πλάτος του γηπέδου. Παράλληλα, παίκτες όπως ο Νικολό Μέλι, ο Τζιανπάολο Ρίτσι και ο Ακίλε Πολονάρα δίνουν ύψος, χάνουν, όμως, σε αθλητικότητα. Στα θετικά είναι ότι υπάρχει και μία περιφέρεια με παίκτες που διακρίνονται για τα αμυντικά τους καθήκοντα, όπως ο Παγιόλα και ο Σπίσου.

Εκτίμηση: Η Ιταλία έχει έναν όμιλο στα μέτρα της, οπότε μπορεί να πάρει μία άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση. Ακόμα και στον β’ γύρο των ομίλων, με εξαίρεση τη Σερβία, η οποία θα την περιμένει στη… γωνία, ο επόμενος αντίπαλος θα είναι στα μέτρα της. Άρα μπορεί να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, εκεί όμως λογικά θα βρει στο διάβα της τις ΗΠΑ.

Τι παίζουμε: Φάση αποκλεισμού (2.55) Pamestoixima – Περισσότερα κλεψίματα Παγιόλα (5,00) Novibet

Κανονικά έχουμε τρεις επιλογές για την περίπτωση της γειτονικής χώρας. Η πρόκριση ως νικήτρια του ομίλου έχει αξία στο 1,65, μιας και στα μάτια μας δεν μπορεί να την κοντράρει η Δομινικανή Δημοκρατία, πόσω δε μάλλον οι Φιλιππίνες ή η Αγκόλα. Έχουμε, όμως, δύο σημεία με μεγαλύτερες αποδόσεις, γι’ αυτό και θα τα τιμήσουμε.

Η επιλογή του αποκλεισμού στα προημιτελικά σχεδόν αναλύθηκε παραπάνω. Λαμβάνοντας υπόψιν τη δυναμική της Ιταλίας, βλέπουμε πως θα πάει στο β’ γύρο των ομίλων με ρεκόρ 3-0 και εν συνεχεία μπορεί να πετύχει τουλάχιστον μία νίκη. Εφόσον περάσει ως 2η, θα αντιμετωπίσει (λογικά) τις ΗΠΑ και κάπου εκεί θα τελειώσει η πορεία.

Όσο για την επιλογή του Παγιόλα να έχει τα περισσότερα κλεψίματα, κρατάμε τα εξής στοιχεία. Στο περσινό Eurobasket ήταν 4ος στη σχετική λίστα των στατιστικών της Ιταλίας, ακολούθησε, όμως, μία εξαιρετική σεζόν στην Euroleague σε αυτό τον τομέα, όντας 17ος στη διοργάνωση με 36 κλεψίματα σε 29 αγώνα, ήτοι 1.2 ανά αγώνα. Αξίζει, πρακτικά, το όποιο ρίσκο, αναλογικά και με την απόδοση.

Δομινικανή Δημοκρατία: Ο Τάουνς και οι υπόλοιποι

Η Δομινικανή Δημοκρατία αποτελεί μία σταθερή παρουσία από τις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Η τοποθεσία της βοηθά ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να έχει παίκτες με καταγωγή από τη χώρα της, οι οποίοι θα παίζουν είτε στο υψηλότερο επίπεδο του NBA, είτε σε αυτό της Ευρώπης. Σαφώς, δεν μιλάμε για ένα πραγματικά καλό σύνολο, αλλά για ορισμένες καλές μονάδες στο πέρασμα του χρόνου.

Το αστέρι: Καρλ Άντονι Τάουνς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς – NBA)

Αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος σταρ για την Ελλάδα, ο Καρλ Άντονι Τάουνς είναι κάτι παραπάνω, χωρίς να έχει φυσικά το ίδιο ταλέντο. Απλά είναι τεράστια η απόσταση μεταξύ του Τάουνς και των υπολοίπων παικτών της Δομινικανής Δημοκρατίας. Κρατάμε δεδομένα σαν παίκτες και τον Άνχελ Ντελγκάδο με την εξαιρετική σεζόν πέρυσι στην Καρσίγιακα και τον Αντρές Φελίς της Μπανταλόνα με πολύ καλές εμφανίσεις πέρυσι στην ACB.

Εκτίμηση: Η Δομινικανή Δημοκρατία θα περάσει στην β’ φάση των ομίλων του Mundobasket 2023, όμως λογικά θα μείνει μέχρι εκεί. Η μία ήττα που θα κουβαλήσει (όπως το υπολογίζουμε) θα λειτουργήσει ανασταλτικά στο β’ γύρο, με δεδομένο πως θα βρει μπροστά της τη Σερβία, άρα θα έχει μία ακόμα ήττα.

Τι παίζουμε: Τελική θέση στον όμιλο: 2η (1,85) Stoiximan, Περισσότερα ριμπάουντ στη διοργάνωση: Καρλ Άντονι Τάουνς (1,53) Stoiximan

Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα εδώ όσον αφορά τα ειδικά στοιχήματα που έχει ο 1ος Όμιλος στο Mundobasket 2023 για την Δομινικανή Δημοκρατία. Ο 1ος Όμιλος στο Mundobasket 2023 έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, μία ομάδα με ταλέντο και μετά το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Η Δομινικανή Δημοκρατία δύσκολα θα κερδίσει την Ιταλία, δύσκολα, όμως, θα χάσει από την Αγκόλα ή τις Φιλιππίνες. Η επιλογή να τερματίσει στη 2η θέση είναι value bet, μιας και ενώ στη Stoiximan.gr έχει 1,85, στη Novibet έχει 1,65, οπότε έχουμε καθαρό κέρδος.

Όσο για τα ριμπάουντ του Τάουνς και εδώ είναι συγκεκριμένοι οι αριθμοί. Μιλάμε για το απόλυτο ηγέτη της ομάδας, ο οποίος δεν θα βγει παρά ελάχιστα από το παρκέ για τις απαραίτητες ανάσες. Στο NBA είναι ανάμεσα στους κορυφαίους rim protectors του πρωταθλήματος, έχει καλό positioning, οπότε λογικά θα έχει και τα περισσότερα ριμπάουντ.

Φιλιππίνες: Ζουν για αυτή τη στιγμή

Οι Φιλιππίνες όσο άγνωστες και αν είναι μπασκετικά στο ευρύ κοινό, άλλο τόσο λατρεία έχουν για το άθλημα. Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης έχουν ένα ρόστερ που στηρίζεται αμιγώς σε παίκτες του εγχώριου πρωταθλήματος, ενώ δεδομένα η παρουσία του κοινού θα αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο για την προσπάθεια τους

Αστέρι: Τζόρνταν Κλάρκσον (Γιούτα Τζαζ – NBA)

Ο κορυφαίος παίκτης των Φιλιππινέζων με τεράστια διαφορά είναι ο δαιμόνιος guard των Τζαζ. Μιλάμε για έναν παίκτη που τελείωσε την περασμένη σεζόν με 20,8 πόντους και 4,4 ασίστ ανά αγώνα. Το θέμα, όμως και σε αυτή την περίπτωση είναι πώς μπορεί να καλύψει τα κενά του υπόλοιπου ρόστερ.

Εκτίμηση: Ναι μεν έχουν το κοινό, ναι μεν ζουν για το φετινό Mundobasket 2023, όμως οι Φιλιππίνες έχουν χαμηλό ταβάνι. Θα παλέψουμε στη φάση του αποκλεισμού για ένα καλό πλασάρισμα στις θέσεις 32-17.

Τι παίζουμε: Περισσότερα ριμπάουντ στη διοργάνωση: Κάι Ζακαρί Σότο (1,85) Stoiximan

Μιλάμε για τον ψηλότερο παίκτη της ομάδας (2,22μ.) και έναν εκ των ψηλότερων όλης της διοργάνωσης. Είναι ο σέντερ που θα πάρει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο παρκέ, οπότε σε φυσιολογικές συνθήκες θα κατεβάσει και τα περισσότερα ριμπάουντ.

Αγκόλα: Για την τιμή της παρουσίας

Ο 1ος Όμιλος του Mundobasket 2023 κλείνει με την Αγκόλα, η οποία αποτελεί την πλέον αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Οι Αφρικανοί συμμετέχουν περισσότερο για να αποκομίσουν εμπειρίες για μεταγενέστερες διοργανώσεις.

Το αστέρι: Μπρούνο Φερνάντο (Ατλάντα Χοκς – NBA)

Με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της Αγκόλας είναι ο σέντερ με εμπειρία από το μαγικό κόσμο του NBA. Ο Φερνάντο είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από το 2019 και έκτοτε έχει φορέσει τις φανέλες των Χοκς, Σέλτικς και Ρόκετς. Περισσότερο ένας παίκτης – ρεζέρβα είναι, αλλά για το επίπεδο των Αφρικανών κάνει τη διαφορά.

Εκτίμηση: Για μία ομάδα που θα κυνηγήσει να μην έχει μεγάλες διαφορές στα σκορ των αγώνων, καταλαβαίνει κανείς πως το ταβάνι είναι αρκετά χαμηλό.

Τι παίζουμε: Περισσότερους πόντους στη διοργάνωση: Μπρούνο Φερνάντο (1,40) Stoiximan.gr

Από ένα ρόστερ που μόλις τρεις παίκτες παίζουν στην Ευρώπη και οι δύο εξ αυτών στην άσημη μπασκετικά Πορτογαλία, ενώ στο ίδιο γκρουπ υπάρχει παίκτης με ύψος 1,67, καταλαβαίνουμε πως οι λύσεις είναι περιορισμένες στο σκοράρισμα. Ο Φερνάντο θα είναι ο κύριος αποδέκτης των ασίστ, οπότε στο χέρι του είναι να τελειώσει και όλες τις φάσεις.

Betmarket.gr Επιλογές Mundobasket 2023 – Ειδικά στοιχήματα 1ος Όμιλος

Ιταλία Φάση Αποκλεισμού: Προημιτελικά @ 2,55

Ιταλία Περισσότερα κλεψίματα: Παγιόλα @ 5,00

Δομινικανή Δημοκρατία τελική θέση στον Όμιλο: 2η @ 1,85

Φιλιππίνες περισσότεροι πόντοι στη διοργάνωση: Κάι Ζακαρί Σότο @ 1,85

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… πάρτι του Πόρτερ και η πρόκριση (vid)

«Παρακάμερα» με πολύ παρασκήνιο από τη χθεσινή νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε ένα ακόμα ξεχωριστό… σόου.

Δείτε το backstage video από όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Η σειρά με Παναθηναϊκό… φέρνει φιλικό

Το διάστημα της διακοπής και η ανάγκη για αγωνιστική δράση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου χθες, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την 8η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ, στα οποία θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση.

Βέβαια, τα παιχνίδια αυτά λόγω της παρουσίας των Πράσινων στα πλέι οφ της Euroleague, αναμένεται να αργήσουν, δεδομένου ότι έχει μπροστά του τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όλα δείχνουν ότι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσουν Σαββατοκύριακο, 11-12 Μαΐου, οπότε μεσολαβεί ένα διάστημα δύο εβδομάδων για το Game 1.

Στον ΠΑΟΚ, προσανατολίζονται να δώσουν ένα φιλικό με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μέτα και η ημερομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Τα περισσότερα ριμπάουντ στην ιστορία του!

Βραδιά ρεκόρ η χθεσινή κόντρα στο Μαρούσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του... "Μία εβδομάδα νωρίτερα έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους αγώνες Πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Πολίτη. Χθες (27/4), ο Βαγγέλης Μαργαρίτης «έπιασε» τον Νίκο Μπουντούρη στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια όλων των διοργανώσεων με τον Δικέφαλο.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco, που φοράει για 11η σεζόν τη φανέλα του, έφτασε χθες τα 421 παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα, όσα έκανε και ο Βολιώτης που τα φόρεσε για εννιά χρόνια (1989-1998). Δεδομένου λοιπόν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε χθες το Μαρούσι και έχει μπροστά της την παρουσία της στα play off της Stoiximan Basket League, ο Μαργαρίτης μπορεί να ξεπεράσει τον Μπουντούρη και να μείνει μόνος στην κορυφή κι αυτής της ιστορικής λίστας.

Το «κοντέρ» του 42χρονου φόργουορντ άρχισε να γράφει με τα ασπρόμαυρα στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 σε ένα ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανελευσινιακό στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε με 72-48. Έκτοτε μέτρησε άλλα 420 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco. Τα 421 κατανέμονται ως εξής: 294 για τη Stoiximan Basket League, 108 στην Ευρώπη και 19 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Πόρτερ στα… βιβλία με 6 κλεψίματα και 40’/40’

Ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα εντυπωσιακό μοτίβο με ranking. Μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση στη νίκη-πρόκριση στα play off για τον Δικέφαλο, ο Κέβιν Πόρτερ έφτασε σε δύο ξεχωριστές επιδόσεις με τα κλεψίματα και το απόλυτο στον χρόνο συμμετοχής.

*Μέσα στο πλούσιο stat line του, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε έξι κλεψίματα και έβαλε το όνομα του στην ιστορική λίστα του ΠΑΟΚ mateco αφού ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της ομάδας του στη Stoiximan Basket League. Ο Πόρτερ έγινε ο 10ος στην ιστορία του Δικεφάλου που έφτασε στα 6 κλεψίματα και αυτή ήταν η 11η φορά που σημειώθηκε μία τέτοια επίδοση αφού υπήρξε ένας που μπήκε σε αυτήν τη λίστα δύο φορές. Είναι ο ίδιος που κρατάει και το ρεκόρ περισσότερων κλεψιμάτων για τον ΠΑΟΚ mateco, ο Ρόουλ Μάρσαλ με τα εννιά που έκανε στις 5 Ιανουαρίου 2011 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Ήταν μία από τις έξι φετινές –στην ίδια έφτασε την ίδια ώρα και ο Λάνγκστον Χολ- επιδόσεις 6+ κοψιμάτων. Το ρεκόρ εξακολουθούν να μοιράζονται ο Λούκα Βιλντόσα και ο Ρόνι Χάρελ έχοντας από επτά.

*Ο Κέβιν Πόρτερ δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο από τη δράση του χθεσινού «τελικού» για την 8η θέση, κάνοντας το 40’/40’ και έγινε ο πρώτος που το έκανε, όχι μόνο στη φετινή Stoiximan Basket League αλλά συνολικά στην τελευταία τετραετία. Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, στις 5 Ιανουαρίου 2020 ως παίκτης της ΑΕΚ Betsson στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR. 40 λεπτά συμμετοχής σε ματς 40 λεπτών είχε σχεδόν 20 μέρες νωρίτερα, στις 14 Δεκεμβρίου 2019, ο Τζαμάλ Τζόουνς στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ιωνικού με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Το ρεκόρ περισσότερων λεπτών στο παρκέ για το φετινό Πρωτάθλημα κρατάει από την πρεμιέρα του Κολοσσού H Hotels Collection με το Περιστέρι bwin, ο Τάιλερ Πόλεϊ που κρίθηκε σε διπλή παράταση με τον ίδιο να έχει 43:05’ συμμετοχής.

*Μπορεί να έχασε το triple-double για δύο ασίστ, ωστόσο ο Πόρτερ μετά το 36 που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του στο ranking (με την Καρδίτσα Ιαπωνική και την ΑΕΚ Midea) «έγραψε» 35 στο σύστημα αξιολόγησης. Έτσι πρόλαβε στις τέσσερις συμμετοχές του στη Stoiximan Basket League να γίνει ο μοναδικός του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε τρεις επιδόσεις 35+ στο ranking. Από δύο τέτοιες επιδόσεις έχουν ο Τζόε Ράγκλαντ και ο Λούκα Μπραΐκοβιτς.

*Ο Κέβιν Πόρτερ έφτασε λοιπόν στο double-double (22π, 12ρ.) όπως και ο Τζαμάνι ΜακΝίς (16π, 12ρ.). Ήταν η 7η φορά στη φετινή σεζόν που ένα δίδυμο παικτών έφτασε σε τέτοια επίδοση.

Σε ατομικό επίπεδο ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Έλβαρ Φρίντρικσον έφτασαν σε αξιοσημείωτα επιτεύγματα…

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, μπήκε στη 10άδα της «ασπρόμαυρης», ιστορικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Φτάνοντας τα 259 ξεπέρασε τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα (1998-2002) και τον Τοντόρ Γκετσέφσκι (2009-11) που είχαν από 258.

Ο «Τσάι» με αυτά τα έξι ριμπάουντ που είχε χθες, «σκαρφάλωσε» μία θέση και στην αντίστοιχη λίστα των συνολικών ριμπάουντ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League. Έχει πλέον 381 και ξεπερνώντας τον Νίκο Μπουντούρη που είχε 377, αποκλειστικά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ανέβηκε στην 11η θέση.

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε τρεις ασίστ και με αυτές έγινε μέλος της πρώτης πεντάδας ξένων πασέρ του Δικεφάλου στη Stoiximan Basket League. Ο Ισλανδός έφτασε τις 160 ασίστ και ξεπέρασε τον Φιλ Γκος που είχε 157 στη διετία 2017-19.

Ο ΠΑΟΚ mateco στην κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του

Σημαντική για την έκβαση του αγώνα ήταν η διαφορά των δυο ομάδων στα ριμπάουντ, με τον ΠΑΟΚ mateco να έχει 15 περισσότερα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 53 ριμπάουντ και αυτή δεν είναι απλά η κορυφαία, φετινή επίδοση της αλλά συνολικά η μεγαλύτερη στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League.

Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη είχε 52 ριμπάουντ πριν δύο εβδομάδες στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τα play out και έτσι σε διάστημα 15 ημερών, βελτίωσε δύο φορές την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του ΠΑΟΚ mateco. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την 3η αγωνιστική των play out, είχε μόλις δύο επιδόσεις 50+ ριμπάουντ στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League…

27/4/2005: ΠΑΟΚ-ΜΕΝΤ 50 ριμπάουντ

21/12/2019: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 50 ριμπάουντ

Μέσα από αυτήν την επίδοση, ξεπήδησε μία ακόμη για τους γηπεδούχους που είχαν 18 επιθετικά ριμπάουντ και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση τους στη σεζόν. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 16 στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τα play out. Πρόκειται παράλληλα και για την κορυφαία επίδοση τους στην τελευταία τετραετία. Για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2019-20 όταν ο ΠΑΟΚ mateco είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

Με το χθεσινό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ mateco μπήκε στα play off από την 8η θέση. Αυτό θα συμβεί για μόλις δεύτερη φορά από την post season του 2003 –όταν και καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής των play off. Ήταν το 2012 όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό από τον οποίο αποκλείστηκε με νίκες 2-0".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ