Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τακιανός: «Δυναμή μας, η ομαδικότητα»

Ο Φώτης Τακιανός έκανε έναν απολογισμό των φιλικών και στρέφεται στα επίσημα

Νίκος Μοσχοβίτης

Τακιανός: «Δυναμή μας, η ομαδικότητα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε μετά τη νίκη επί του Προμηθέα με 76-64 για τη νέα ομάδα που χτίζεται, τονίζοντας ότι αυτή, δε θα είναι προσωποκεντρική, ενώ αναφέρθηκε και σε επιμέρους στοιχεία της προετοιμασίας.

«Ήταν το τελευταίο φιλικό μας πριν τα επίσημα ματς με το Σούπερ Καπ. Ο αριθμός των φιλικών δε μας δίνει το δικαίωμα για συμπεράσματα. Θέλαμε περισσότερα παιχνίδια, τρία τα παίξαμε χωρίς το βασικό μας ψηλό. Υπάρχει έλλειμμα εικόνας για το δημιουργικό μας κομμάτι. Είμαστε μία ομάδα που στην εξέλιξή της, θα μάχεται και θα δίνει το 100% σε κάθε φάση, θα παίζει με άξονα την ομαδικότητα σε επίθεση και άμυνα και δε θα είναι προσωποκεντρική. Δύναμή της θα είναι η ίδια η ομάδα. Προσπαθούμε να φέρουμε τους παίκτες σε αυτό το επίπεδο και νομίζω πως δεν έχουμε πρόβλημα» ανέφερε αρχικά, ενώ για τη σημερινή εικόνα, με τα 16 λάθη για 15 ασίστ και το ποσοστό των τριπόντων που ήταν ξανά πάνω από το 50%, σημείωσε…

«Δεν είναι ρεαλιστικά τα συμπεράσματα από συνεχόμενα παιχνίδια. Οι σημερινές συνθήκες θα πρέπει να εκτιμηθούν με το σκεπτικό ότι είναι μία μέρα μετά από ένα άλλο παιχνίδι. Δεν έχουν χρόνο να συγκεντρωθούν οι παίκτες και είναι να φυσιολογικό να είναι επιρρεπείς στα λάθη. Από την άλλη όμως, είχαν υψηλή ένταση σα να μην έπαιξαν με την ΑΕΚ μία μέρα πριν. Η περίοδος της προετοιμασίας γίνεται με έναν τρόπο για να δείξουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους οι παίκτες. Αυτή η διαδικασία βγάζει την ομάδα από ένα ρυθμό».

Όσο για τη διαφορετική εικόνα με ΑΕΚ και Προμηθέα, σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Κολοσσό, είπε: «Πριν από το ματς με τον Κολοσσό, ήμασταν στην Αθήνα, δώσαμε δύο δύσκολα παιχνίδια και με ταξίδι. Χάσαμε το βασικό μας ψηλό και έφερε επιβάρυνση στους υπόλοιπους παίκτες. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση Επηρεάστηκαν τα παιδιά που ενώ ήθελαν, δε μπορούσαν. Μετά το παιχνίδι μιλήσαμε, ηρέμησαν, ξεκουράστηκαν. Έπρεπε να δείξουμε μετά ποιοι πραγματικά είμαστε. Ήταν θέμα αντίδρασης και πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Όλοι νιώσαμε πως αυτό που παρουσιάσαμε, δε μας αντιπροσωπεύει».

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που χρήσουν βελτίωσης, απάντησε… «Αμυντικά είχαμε κάποιες αδράνειες στο αμυντικό ριμπάουντ και πρέπει να το δουλέψουμε περισσότερο. Στην επίθεση έχουμε συγκεκριμένα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσουμε και είναι ειδικών συνθηκών. Μπορεί να δούμε ξανά το σχήμα Τσιακμά-Φρίντρικσον, όπως και τον Σχίζα στο «4», εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και τον χρειαζόμαστε εκεί».

Ο Τακιανός, αναφέρθηκε και στην κατάσταση του ΜακΝίς αλλά και στον Φλάτεν που στο τέλος του σημερινού αγώνα, έδειξε να πονάει. «Ο Φλάτεν είχε κράμπες στο τέλος από την υπερπροσπάθεια στο τέλος. Δε νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό. Ο ΜακΝίς μπαίνει από τη Δευτέρα, σήμερα μπορούσε να δοκιμάσει στο ζέσταμα, αλλά δε θέλαμε να ρισκάρουμε κάτι».

Για τον ΠΑΟΚ, ακολουθεί το Σούπερ Καπ της Ρόδου και την προσεχή Παρασκευή, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή της ομάδας, να σχολιάζει… «Είναι το παράσημο της περσινής πετυχημένης μας πορείας. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και μια επιβράβευση όλων. Είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Η διαφορά με τον Παναθηναϊκό στο χτίσιμο είναι πολύ μεγάλη. Θα ετοιμαστούμε στο 100% και θα δώσουμε το 100%. Δεν υπάρχει κάτι για να επενδύσουμε στο μέλλον σε αυτά τα παιχνίδια, κι αν μπορέσουμε, θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ