ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξανά στο γήπεδο με το μυαλό στον Προμηθέα
Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα της Basket League

O ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του το Super Cup και επικεντρώνεται 100% πλέον στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα (7/10, 20:15) για την πρώτη αγωνιστική της Basket League.
H ομάδα βρέθηκε στο γήπεδο σήμερα για αποκατάσταση αλλά και βίντεο-ανάλυση των αναμετρήσεων στη Ρόδο, με τον Φώτη Τακιανό και τους συνεργάτες του, να έχουν διάφορες παρατηρήσεις.
Από αύριο επί της ουσίας, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Προμηθέα, με το ενδιαφέρον να είναι στην κατάσταση του Σταύρου Σχίζα, ο οποίος δεν ταξίδεψε στη Ρόδο, λόγω ενός αιματώματος στη γάμπα.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δίνει ό,τι έχει στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ
Πολύ δύσκολη αποστολή με τον Παναθηναϊκό, πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Χάποελ

Η προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Stoiximan Basket League, βρίσκει τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Δε χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις για τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, με το μομέντουμ να είναι περίεργο και για τις δύο, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ, έχει μπροστά του το μεγάλο παιχνίδι με τη Χάποελ στο Βελιγράδι, για την πρωτιά (και την απευθείας πρόκριση στους 16) του ομίλου στο BCL, ενώ ο Παναθηναϊκός, προέρχεται από δύο «κόλλητες» ήττες στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, από Εφές και Ρεάλ.
Ο Χάρισον που είχε έναν τραυματισμό στη νίκη επί του Κολοσσού τη Δευτέρα, έκανε θεραπεία όλη την εβδομάδα, ακολούθησε την αποστολή και πριν το τζάμπολ θα παρθεί απόφαση για τη συμμετοχή του. Στον Παναθηναϊκό, όλα δείχνουν ότι ο Γκραντ θα μείνει εκτός (τενοντίτιδα), ενώ ο Ερνανγκόμεθ που έχει μπει στο δρόμο της επιστροφής, το πιθανότερο είναι να προφυλαχθεί. Σταθερά εκτός είναι ο Παπαπέτρου…
Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Καρπάνος, Μηλαπίδης και Σπυρόπουλος.
Το παιχνίδι ξεκινάει στις 20:15 και μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3.

Ο Ελβάρ Φρίντρικσον φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ3 και μίλησε για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Ισλανδός ανέφερε:
«Είναι τιμή να παίζω για αυτό το κλαμπ και μέχρι στιγμής είμαι ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του οργανισμού. Οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα είναι εξαιρετικοί, το τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ καλοί απέναντι μου, είναι όλα καλά μέχρι στιγμής. Ναι, θα ήθελα να μείνω (στον ΠΑΟΚ). Η οικογένειά μου ο γιος μου αισθανόμαστε άνετα εδώ. Η αλήθεια είναι πως αναζητούμε μια βάση να μείνουμε περισσότερο από ένα χρόνο… Δεν θα έλεγα πως υπάρχει κάποια πίεση υπάρχουν αρκετοί ηγέτες στην ομάδα όχι μόνο ένας, όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίζει. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε στο γήπεδο και θέλουμε να δίνουμε ό,τι έχουμε για τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους μας. Θέλουμε πολύ να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του BCL και να είμαστε στις top ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε καλά για αυτόν τον στόχο.
Για την σχέση του με τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ , Θοράνινσον : «Η γυναίκες μας είναι αδελφές οπότε έχουμε πολύ στενή σχέση, μιλάμε πολύ μεταξύ μας, ξοδεύουμε χρόνο μαζί τα καλοκαίρια. Η οικογένεια μου αυτές τις μέρες θα τους επισκεφθεί (στην Κρήτη) θα είναι μαζί για την επόμενη εβδομάδα οπότε είμαστε πολύ κοντά είναι εξαιρετικός. Σχεδιάζω να πάω σύντομα στην Τούμπα θέλω να δω την ατμόσφαιρα εκεί ξέρω πως υπάρχει ένα παιχνίδι στις 21 Δεκεμβρίου (ΠΑΟΚ- ΟΦΗ) απέναντι στον Θοράνινσον οπότε θέλω να είμαι εκεί και να υποστηρίξω τον Θοράνινσον και τον ΠΑΟΚ»
Για τον Κόρφα: «Δεν τον ήξερα πριν έρθω αλλά μου είπαν για τις ομοιότητες στον τρόπο παιχνιδιού και πως μοιάζουμε. Είναι τιμή να με συγκρίνουν με έναν μεγάλο παίκτη του ΠΑΟΚ και εύχομαι να το χρησιμοποιήσω θετικά».
Για το ντριμπλ νταμπλ στη Γαλατά: «Ήταν απλά ένα παιχνίδι ήταν και το πρώτο στην Ευρώπη… Το αφήνεις πίσω, η σεζόν συνεχίζεται πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος πεινασμένος, να πετύχεις να βοηθήσεις την ομάδα να κερδίσει παιχνίδια. Δεν είναι άσχημο να κάνεις ντριμπλ νταμπλ ξανά αλλά δεν συμβαίνει συχνά. Όταν δίνεις όλο σου τον εαυτό καλά πράγματα μπορεί να συμβούν…».
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κολοσσός – Προμηθέας 114-109: Απίθανο ματς με θρίαμβο των γηπεδούχων
Ο Κολοσσός πήρε μεγάλη νίκη στην παράταση

Απίστευτο ματς έγινε στη Ρόδο, όπου ο Προμηθέας «επέστρεψε» από το -21, αλλά ο Κολοσσός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε της παράτασης με 114-109 (100-100 τελείωσε ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια).
Η 10η αγωνιστική της Basket League ξεκίνησε μ΄ ένα άκρως «χορταστικό» ματς που δεν προμήνυε με τίποτα την εξέλιξη που πήρε στην τελευταία περίοδο. Οι νησιώτες φάνηκε πώς θα περνούσαν ένα ήσυχο απόγευμα, καθώς προηγήθηκαν 70-49 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο, οι Πατρινοί όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά κατάφεραν εννέα δεύτερα πριν το τέλος να προηγηθούν με 100-98!
Τα δεκάλεπτα: 33-25, 59-49, 82-67, 100-100 (κ.α), 114-109
Την τελευταία λέξη στο 40λεπτο, όμως, είπε ο Λόντον Περάντες, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου το συγκρότημα του Κούρο Σεγκούρα είχε περισσότερη ενέργεια και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 114-109.
Από δύο σερί ήττες (Παναθηναϊκό εντός και ΠΑΟΚ εκτός έδρας) και έξι συνολικά μετά από 9 αγώνες προερχόταν η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού», η οποία με «κατάθεση ψυχής» στο έξτρα πεντάλεπτο πήρε την 4η εφετινή της νίκη, ενώ ο Προμηθέας γνώρισε την 3η του ήττα μετά από τρεις διαδοχικές επιτυχίες.
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Περάντες με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 40'55" συμμετοχής. Νταμπλ-νταμπλ με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ έκανε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς, ενώ στους 18 πόντους (με 7 ριμπάουντ) σταμάτησε ο Τάιλερ Πόλι κι από 14 πέτυχαν οι Άντριου Γκάουντλοκ και Σωτήρης Μπιλλής.
Από το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο Άντονι Κάουαν ήταν συγκλονιστικός. Ο Αμερικανός «φλέρταρε» με το τριπλ νταμπλ που δεν έκανε για 2 ριμπάουντ (8), ενώ πέτυχε 30 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ.
Πολύ καλός ήταν και ο Χάιμε Ετσενίκε με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, όπως επίσης ο Κάμερον Ρέινολντς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Αγραφιώτης , Τσώνος
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σεγκούρα): Γκάουντλοκ 14 (1/4 τρίποντα) , Μπραΐκοβιτς 22 (12 ριμπάουντ), Μπιλλής 14 (2) , Πόλι 18 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Περάντες 27 (7/12 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ) , Γιόργκενσεν , Ουτόμι 9 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) , Πετρόπουλος 6 , Καμαριανός, Γόντικας 4, Χατζηνικόλας
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Ρέινολντς 20 (6/11 τρίποντα, 6 ριμπάουντ) , Κόνιαρης 5 (1/4 τρίποντα), Χρυσικόπουλος 7 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ετσενίκε 19 (10 ριμπάουντ) , Κάουαν 30 (4/10 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 7/12 βολές, 8 ριμπάουντ, 10 ασίστ) , Κόφι 15 (4/6 δίποντα, 7/8 βολές, 6 ριμπάουντ) , Στίβενς 4 , Καραγιαννίδης, Πλώτας, Τζόουνς 7 (1), Μπαζίνας 2