Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Θέλει να αλλάξει την ιστορία κόντρα στο Περιστέρι

Οι αριθμοί της αναμέτρησης μέσα από την οπτική του ΕΣΑΚΕ

Ανέστης Παπιόπουλος

ΠΑΟΚ: Θέλει να αλλάξει την ιστορία κόντρα στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από το Περιστέρι, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Basket League, και ο ΕΣΑΚΕ παρουσιάζει την ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο ομάδων.

Αναλυτικά:

Με ένα ντέρμπι που θα παίξει τον ρόλο του στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την παρουσία τους στις θέσεις της πρώτης εξάδας, θα αρχίσει να γράφεται η ιστορία της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Το Περιστέρι θα υποδεχτεί το Σάββατο (13/1, 17:15, ΕΡΤ3) τον ΠΑΟΚ mateco με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες στο Πρωτάθλημα αλλά μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες.

Το Περιστέρι bwin (5ο, 7-6) έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό Aktor, γνωρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη, εκτός έδρας ήττα του αφού είχαν προηγηθεί εκείνες από τον Ολυμπιακό και τον Άρη Midea. Οι «κυανοκίτρινοι» όμως, μετά την ήττα τους στη 2η αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό Aktor, μετρούν έξι διαδοχικές νίκες ως γηπεδούχοι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι υπό τον Βασίλη Σπανούλη, το Περιστέρι bwin έχει ρεκόρ 20-3 στο γήπεδο του για τη Stoiximan Basket League.

Ο ΠΑΟΚ mateco (7ος, 6-7) προέρχεται από δύο συνεχόμενες και συνολικά τρεις ήττες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Μετά το διπλό του επί του Απόλλωνα Carna για την 6η αγωνιστική μάλιστα, ο Δικέφαλος υποχρεώθηκε σε τρεις διαδοχικές ήττες μακριά από την έδρα του (ΑΕΚ Betsson, Παναθηναϊκός Aktor, Προμηθέας). Έτσι έχασε τα τέσσερα από τα έξι εκτός έδρας παιχνίδια του (2-4). Η τελευταία σεζόν στην οποία είχε θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων ως φιλοξενούμενος για την κανονική περίοδο, ήταν το 2014-15 (8-5).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο 66ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι αυτός του Σαββάτου, με τον ΠΑΟΚ mateco να έχει το προβάδισμα στη συνολική ιστορία που άρχισε να γράφεται στην περίοδο 1983-84 αλλά το Περιστέρι bwin να κρατάει πιο ισορροπημένη την κατάσταση στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Οι «κυανοκίτρινοι» μέτρησαν επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες Πρωταθλήματος της προηγούμενης διετίας, σερί το οποίο σταμάτησε ο Δικέφαλος στο ματς του πρώτου γύρου.

Στα παιχνίδια της Αθήνας πάντως το Περιστέρι bwin έχει δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco, αφού μετράει επτά συνεχόμενες νίκες, 11 στα τελευταία 12 και 17 στα τελευταία 19 από την περίοδο 1997-98. Σε συνολικά 16 αγωνιστικές σεζόν δηλαδή, ο Δικέφαλος νίκησε μόνο δύο φορές το Περιστέρι bwin σε 19 ματς. Ήταν…

*Στην περίοδο 2002-03 όταν επικράτησε με 95-93 (Παπαμακάριος 34, Χάτσον 21 – Κόμματος 27, Μιλισάβλιεβιτς 26).

*Στην περίοδο 2012-13 όταν νίκησε με 63-55 (Παπαντωνίου και Α.Μάντζαρης 11 – Δέδας 16, Τσαϊρέλης 12).

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Σε ένα παιχνίδια που καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε προβάδισμα μεγαλύτερο των επτά πόντων (23-30 στο 15’), ο ΠΑΟΚ mateco ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος και νίκησε με 69-64 για να δώσει τέλος στο σερί επτά ηττών του από το Περιστέρι bwin για τη Stoiximan Basket League.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζαμάνι ΜακΝίς (19π, 8/11δ, 10ρ) και Άντριου Χάρισον (18π, 8/9β, 5/9δ, 4ρ, 5ασ, 8κ.φ.) ενώ από την άλλη πλευρά καλύτεροι ήταν ο Τζέιλεν Χαντς (13π, 8ρ, 3ασ.) και ο Κένι Ουίλιαμς (13π, 3/7τρ).

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους…

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Νέιτ Ρένφρο απέχει επτά ριμπάουντ από τα 300 στη Stoiximan Basket League. Σε 50 παιχνίδια στην κατηγορία έχει μέσο όρο 5,86.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ζερμέιν Λοβ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ mateco του οποίου τη φανέλα φόρεσε στη διετία 2020-22. Στα τρία πρώτα παιχνίδια του με το Περιστέρι bwin στη Stoiximan Basket League είχε 14,33 πόντους με 85,71% στις βολές, 55% στα δίποντα και 62,5% στα τρίποντα.

* Ο πρώτος πασέρ του φετινού Πρωταθλήματος, Τζόε Ράγκλαντ, έφτασε έξι φορές σε διψήφιες επιδόσεις ασίστ, ενώ στη σχετική λίστα του Περιστερίου bwin δεν υπάρχει παίκτης με περισσότερες από τρεις (Σιλβέν Φρανσίσκο).

* Ο Νέιτ Ρένφρο έχει το αρνητικό ρεκόρ βολών (0/4 με την ΑΕΚ Betsson) και το θετικό ρεκόρ διπόντων (5/5 με τον Κολοσσό H Hotels και Καρδίτσα Ιαπωνική) για το Περιστέρι bwin ως τώρα στη σεζόν.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του με Λαύριο Megabolt, Απόλλωνα Carna, ΑΕΚ Betsson και Κολοσσό H Hotels, το Περιστέρι bwin είχε συντελεστή ασίστ/λαθών τουλάχιστον 8. Συνολικά σε αυτά είχε 84 ασίστ και 41 λαθών.

– Οι «κυανοκίτρινοι» δεν ξεπέρασαν τα επτά επιθετικά ριμπάουντ στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια τους, έχοντας επτά με την ΑΕΚ Betsson και έξι με τον Παναθηναϊκό Aktor. Παραμένουν όμως ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα (4οι με 10,3).

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE

* Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με τρεις πόντους θα γίνει ο 10ος παίκτης συνολικά στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco –από καταβολής Α’ Εθνικής- και 3ος στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει τους 2.000.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Τέσσερις παίκτες του Δικεφάλου έχουν σημειώσεις ισάριθμες επιδόσεις 25+ στο ranking ως τώρα στη σεζόν. Ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας με το 28 κόντρα στο Λαύριο Megabolt έχει την κορυφαία επίδοση ενώ ακολουθούν ο Άλστον με 27 (6η), ο ΜακΝις με 25 (3η) και ο Φρίντρικσον επίσης με μία επίδοση 25 (8η).

* Ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε στα τελευταία πέντε παιχνίδια του ΠΑΟΚ mateco 9+ πόντους, 1+ εύστοχο τρίποντο και 4+ ασίστ.

* Ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων στο All Star Game της 17ης Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα. Μετά από αυτόν μέτρησε 1/11 τρίποντα σε τρία ματς Πρωταθλήματος.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Δικέφαλος μετράει επτά συνεχόμενα παιχνίδια με 20+ εκτελεσμένες βολές. Συνολικά είναι 2ος στη λίστα αυτή με 302 σουτ από τη γραμμή το φάουλ (23,23 μέσος όρος). Αυτός ο αριθμός ωστόσο δεν αποτυπώνεται και σε ένα ανάλογο όφελος σε πόντους, αφού εκτελεί με 71,52% που είναι το πέμπτο χειρότερο ποσοστό.

– Στα δύο τελευταία παιχνίδια του, τα οποία και έχασε από τον Προμηθέα και το Μαρούσι, ο ΠΑΟΚ mateco δεν ξεπέρασε το 30% στα τρίποντα. Συνολικά είχε σε αυτά 12/43 τρίποντα, με τα οποία περιορίστηκε στο 31,14% που είναι το τρίτο χειρότερο ποσοστό της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ – Μαρούσι (live)

Ζωντανή ενημέρωση από τον “τελικό” για τα πλέι οφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης της Stoiximan Basket League και ο νικητής σήμερα, παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό, στις δύο νίκες.

Μπείτε στο live του PAOK24 και ενημερωθείτε ζωντανά για την εξέλιξη της αναμέτρησης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο 7ος ξένος που μένει εκτός με Mαρούσι

Πάρθηκε η απόφαση από τον Στάθη Νεραντζάκη για το σημερινό παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι, για την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League, και ως γνωστόν ο Στάθης Νεραντζάκης θα πρέπει να αφήσει έναν ξένο εκτός αποστολής, μιας και έχει στα χέρια του επτά και δικαίωμα να δηλώσει έξι.

Την αποστολή ακολουθούν οι Φρίντρικσον, Γουίλιαμς, ΜακΝίς, Άλστον, Μίχαλ Μιχάλακ και φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Εκτός, λοιπόν, θα μείνει ο Μαρκές Τάουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κανονικά στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με τον Σέσιλ Γουίλιαμς να μένει εκτός από εκείνο το παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Για πάντα στο μυαλό μας…»

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη μέρα της δολοφονίας του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος», έγραψε χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco στα social media.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ