ΜΠΑΣΚΕΤ
Φρίντρικσον: «Έξτρα κίνητρο η… ρεβάνς»
Ο Ισλανδός γκαρντ μίλησε για τον αυριανό προημιτελικό με τον Άρη
Ο Έλβαρ Φρίντρικσον μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στα «Δύο Αοράκια» για τον αυριανό προημιτελικό Κυπέλλου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη (21:00, Cosmote Sport 5) και υπογράμμισε ότι το γεγονός πως αυτό το παιχνίδι, είναι μόλις τέσσερις μέρες μετά την ήττα στο Παλέ για το πρωτάθλημα, αποτελεί έξτρα κίνητρο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.
«Είδαμε κάποια πράγματα στο βίντεο και χρειάζεται να βελτιώσουμε και να αναπροσαρμόσουμε. Έχουμε τρεις νέους παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούμε καλύτερα σε άμυνα κι επίθεση. Είναι κάποιες φορές ωραίο να αντιμετωπίζεις αμέσως μετά μια ομάδα από την οποία έχασες, γιατί θες να πάρεις τη ρεβάνς κι αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο» ανέφερε αρχικά ο Ισλανδός, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις διαφορές των δύο αγώνων.
«Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, όπως συνέβη την Κυριακή για τον Άρη ή όταν παίξαμε εμείς ως γηπεδούχοι στον πρώτο γύρο. Παίζουμε σε ουδέτερη έδρα, θα κριθεί το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Γι’ αυτό θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι».
Μιλώντας για τον Άρη, σημείωσε… «Ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο. Παίζουν δυναμικά στην άμυνα, έχουν μέγεθος στη ρακέτα τους, αθλητικότητα, μπορούν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους».
Σε ερώτηση για τη διοργάνωση του Final 8 είπε… «Είναι ωραίο να αλλάζουμε παραστάσεις και να παίζουμε σε μια άλλη πόλη. Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο και ελπίζω να γίνει μια πολύ όμορφη διοργάνωση».
Τέλος, ο Φρίντρικσον, μίλησε για το επίπεδο δυσκολίας στην Ελλάδα… «Είναι το καλύτερο επίπεδο στο οποίο έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου. Υπάρχει σκληρότητα και ποιότητα, πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ η εμπειρία εδώ και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης».
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η παρακάμερα από την Πόλη! (vid)
Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τον χθεσινό αγώνα και όχι μόνο
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από τη Μπαχτσεσεχίρ, με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ να δημοσιεύει την παρακάμερα, με όσα δεν έδειξαν οι κάμερες.
Μια «επίσκεψη» που είναι πάντα ιδιαίτερη σε αυτή την πόλη για τον Δικέφαλο.
Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=FKCr86GaDUg
Η Ρουμανική ομάδα επισημοποίησε με τη σειρά της τη συμφωνία αναφέροντας:
«Η U-Banca Transilvania φέρνει τον Λίλαντ Γουόκερ στην Κλουζ-Ναπόκα , έναν από τους παίκτες που προσέλκυσαν την προσοχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ αυτή τη σεζόν.
29, 33, 42, 27, 25, 27, 28, 28, 25, 25, 21, 24. Δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά οι πόντοι που σημείωσε ο νέος μας παίκτης στους 12 αγώνες που έπαιξε με την ομάδα της Σαλόν Βίλπας, από την έναρξη της σεζόν.
Γεννημένος στις 12 Απριλίου 2003, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ, ύψους 1,80 μ., κάνει την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο μπάσκετ μετά την ολοκλήρωση της κολεγιακής του καριέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τη σεζόν 2025-2026, έπαιξε για το Πανεπιστήμιο του Ουαϊόμινγκ στο NCAA, όπου είχε μέσο όρο περίπου 13,5 πόντους και 3,8 ασίστ ανά αγώνα.
Φτάνοντας στη Φινλανδία στα τέλη του καλοκαιριού, ο παίκτης με καταγωγή από την Ινδιανάπολη της Ιντιάνα έχει τραβήξει την προσοχή από το προκριματικό τουρνουά για την 11η σεζόν του FIBA Basketball Champions League , που διεξήχθη από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Με 29 πόντους εναντίον της Patrioti Levice , 33 εναντίον της Bakken Bears Aarhus και 42 (!) στη μονομαχία με την CSM CSU Raiffeisen Oradea , ο Leland Walker βοήθησε την ομάδα του να πετύχει την πρώτη της πρόκριση στην κύρια φάση της διοργάνωσης.
Οι 42 πόντοι που σημειώθηκαν εναντίον των αντιπάλων της Οράντεα ώθησαν τον Αμερικανό στην πρώτη θέση της κατάταξης με τους περισσότερους πόντους που σημειώθηκαν σε έναν μόνο αγώνα στην ιστορία των προκριματικών του FIBA BCL.
Η πρόοδός του δεν περιορίζεται, ωστόσο, στους πόντους που σκόραρε. Εκτός από τον μέσο όρο 24,5 πόντων ανά παιχνίδι στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ομίλου C του FIBA BCL, ο Αμερικανός αμυντικός κατέγραψε επίσης 7,5 ασίστ ανά παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι, εκτός από την ικανότητά του να τελειώνει, ξέρει επίσης πώς να κάνει τους συμπαίκτες του να ξεχωρίζουν στην επιθετική φάση.
Μετά τις εμφανίσεις του στα προκριματικά και τις δύο εμφανίσεις του στον Γ’ Όμιλο της κανονικής περιόδου, ο Λίλαντ Γουόκερ συμπεριλήφθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο Top 10 της διεκδίκησης του τίτλου του MVP της σεζόν.»
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Σημαντικό ποσό για τον Γουόκερ» (pic)
Οι δηλώσεις του προπονητή των Φινλανδών για το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ
Η Βίλπας ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Λέλαντ Γουόκερ στον ΠΑΟΚ, με τον προπονητή της Άντερο Γιόκινεν να σχολιάζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Το ενδιαφέρον για τον Γουόκερ ήταν τεράστιο μετά τα προκριματικά τουρνουά. Δεν υπήρχε ρήτρα αποπληρωμής στο συμβόλαιό του, επομένως δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να τον αφήσουμε να φύγει στα μέσα της σεζόν. Ωστόσο, με μια τέτοια ευκαιρία, δεν θέλαμε να σταθούμε εμπόδιο στην επαγγελματική εξέλιξη του παίκτη. Επιπλέον, το ποσό της μεταγραφής που καταβλήθηκε στον σύλλογο είναι σημαντικό.»
Ο Γουόκερ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τους Φινλανδούς, την Παρασκευή απέναντι στη Λάχτι Μπάσκετ εκτός έδρας.
🚨Vilpas tiedottaa: Leland Walker siirtyy kreikkalaisseura PAOKin riveihin
Walkerin viimeiseksi esiintymiseksi Vilppaan paidassa jää tulevan perjantain Korisliiga-vierasottelu Lahti Basketballia vastaan.
🔗: https://t.co/dED7sBhFGv
#korisliiga #BasketballCL https://t.co/crmV4Txma8
— Vilpas (@salonvilpas) October 28, 2026




