Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το χιούμορ του… παλαιστή Λάζου!

Είναι πολύ ευδιάθετος αυτές τις μέρες ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και το δείχνει παντού. Και στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά με τις αναρτήσεις του στα social media. Αυτό ακριβώς και σήμερα το πρωί…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το χιούμορ του… παλαιστή Λάζου!

Ο Λάζος ανέσυρε από το αρχείο του μερικές φωτογραφίες από τα χρόνια της Εθνικής ομάδας. Και σαν παλαιστής, παίζοντας στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας, σε τέσσερις κινήσεις “κερδίζει” και ρίχνει στο έδαφος τον συμπαίκτη του στην Εθνική Αντώνη Φώτση, με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία. Στις φωτογραφίες διακρίνεται στο βάθος και ο Δημήτρης Διαμαντίδης να κουνάει μία πετσέτα στο χέρι, συμμετέχοντας στη διαδικασία σαν… φίλαθλος.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που συνεχίζει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ, με την ελπίδα όλων να είναι σε θέση να μπει σύντομα και στο γήπεδο και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας… 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Δείτε το(ν) πριν το(ν) κατεβάσουν

Ο Νίκος Μοσχοβίτης έχει πάρει… τζούρα ΝΒΑ λόγω Πόρτερ Τζούνιορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι μία από εκείνες τις φορές που τα εκατοντάδες κλισέ που κυκλοφορούν, επιβεβαιώνονται στην πράξη. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ είναι αυτό που λέμε «αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο για να τον δεις». Ειδικά οι θεατρόφιλοι, εσείς που πηγαίνετε σε μεγάλες συναυλίες, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό… Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Αμερικανός, παρότι στον αθλητισμό το συγκεκριμένο κλισέ, σπάνια έχει την ίδια αξία. Κι ας έχουμε ένα πολύ μικρό δείγμα ως τώρα. Μας φτάνει (αλλά δε μας περισσεύει ακόμα) για να καταλάβουμε πως είναι το μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και πόσο πολύ απέχει βέβαια, από το δικό μας επίπεδο.

Τα όσα έχει κάνει πριν πάρει το αεροπλάνο και έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, είναι μια άλλη ιστορία, η οποία θα τον στιγματίζει για πάντα, όποια κι αν είναι η καριέρα του. Εμείς εστιάζουμε σε όσα έχουν συμβεί με το συγκεκριμένο αθλητή, σε αυτόν το ένα μήνα που έχει έρθει στα μέρη μας. Γιατί δε βλέπεις κάθε μέρα, σε αυτό το επίπεδο, έναν παίκτη να κυριαρχεί τόσο πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ, να πλησιάζει δύο φορές το triple-double αν και χθες έχοντας και 6 κλεψίματα, ίσως να έφτανε και το quadruple-double, αν το παιχνίδι είχε χρονική διάρκεια ΝΒΑ. Μιλάμε για μυθικά πράγματα…

Το πιο θετικό στοιχείο μετά τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για τουλάχιστον άλλα δύο παιχνίδια, αυτόν τον παίκτη. Και μάλιστα τώρα, να ανταγωνίζεται μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, όπως αυτούς που έχει ο Παναθηναϊκός, σε ένα ΟΑΚΑ που θα είναι κατάμεστο, όχι μόνο για να δει ο κόσμος τον Σλούκα, τον Ναν, τον Λεσόρ, αλλά για να δει και τον Πόρτερ Τζούνιορ! Ελπίζω να αντιλαμβάνονται όλοι, πόσο μεγάλο είναι αυτό.

Ειλικρινά, το έχω χάσει με το τι ισχύει με τους διάφορους κανονισμούς-περιορισμούς του ΝΒΑ, ειδικά τα τελευταία χρόνια που έτσι κι αλλιώς η ευαισθητοποίηση για θέματα όπως αυτά που είχε ο 24χρονος, είναι ακόμα μεγαλύτερη (και πολύ σωστά είναι), αλλά δε μπορώ να μην κρατήσω αυτό που είπε χθες, γιατί έδειχνε να το λέει από την καρδιά του. Αυτός ο τύπος, αν δε γυρίσει για να κυριαρχήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, θέλει να παραμείνει εδώ! Βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί το καλοκαίρι, αλλά ο τρόπος που το έλεγε χθες ο Πόρτερ Τζούνιορ, έδειχνε έναν άνθρωπο πραγματικά ευγνώμων, για αυτόν τον ένα μήνα που έχει ζήσει στον ΠΑΟΚ.

Το μόνο που θα πούμε εμείς είναι το «δείτε το πριν το κατεβάσουν». Όποιος μπορεί να τον δει από κοντά, είναι πολύ πιθανό να έχει την ευκαιρία να δει κάτι μοναδικό. Δε μπορούμε να ξέρουμε πόσες ευκαιρίες θα υπάρξουν και στο μέλλον, αλλά ένα γεμάτο Παλατάκι, σε έναν αγώνα πλέι οφ, κόντρα στον Παναθηναϊκό (παρά την τεράστια ποιοτική απόσταση των δύο ομάδων) δε θα είναι έξτρα κίνητρο γι’αυτήν την «παιχτούρα» να μπει σε ακόμα περισσότερες σκέψεις για παραμονή, αν δεν επιστρέψει στο ΝΒΑ;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ: «Αν δεν είμαι στο ΝΒΑ, θέλω μόνο ΠΑΟΚ!»

Σπουδαία ατάκα από τον Αμερικανό για το μέλλον του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απολαμβάνει ξανά το μπάσκετ, έχει πάρει πολλή αγάπη μετά από ένα δύσκολο διάστημα στο οποίο έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και πλέον, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ το λέει ξεκάθαρα. Αν δεν επιστρέψει στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν, δε θέλει να παίξει πουθενά αλλού, εκτός από τον ΠΑΟΚ!

Ο Αμερικανός που «άγγιξε» ξανά το triple double χθες στη νίκη επί του Αμαρουσίου, με 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ (αλλά και 6 κλεψίματα), μίλησε για τα πλέι οφ που έρχονται, για το γράμμα που πήρε από τον Γιαννάκη και τον έκανε να νιώσει ακόμα περισσότερη ευγνωμοσύνη, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα του από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

«Βγαίνοντας στο γήπεδο, ο πρώτος μας στόχος ήταν να περάσουμε στα πλέι οφ. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεισφέρω σε αυτόν το σύλλογο. Όταν ήρθα εδώ, έκανα μία έρευνα και είδα ότι πρόκειται για μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα για τον ΠΑΟΚ. Ήθελα να έρθω και να φέρω θετική ενέργεια. Στο παιχνίδι με το Μαρούσι, βοηθήσαμε όλοι, είμαστε όλοι ένα. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι και για τον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλη πηγή ενέργειας από αυτούς! Είμαι χαρούμενος που προστατέψαμε την έδρα μας στον αγώνα αυτό» ανέφερε αρχικά για τη χθεσινή νίκη και την είσοδο στα πλέι οφ και στη συνέχεια μίλησε για τη 40λεπτη συμμετοχή του…

«Το έχω ξαναπεί, ότι προσπαθούσα να μείνω στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Έχω συνηθίσει να παίζω σε αγώνες 48 λεπτών στο ΝΒΑ, οπότε τα παιχνίδια των 40 λεπτών στην Ευρώπη, είναι κάτι που μπορώ να διαχειριστώ. Ο προπονητής έχει εμπιστοσύνη στη συγκέντρωση μου για 40 λεπτά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να τα διαχειριστείς, αλλά ο προπονητής με εμπιστεύεται και αυτό, μου δίνει αυτοπεποίθηση».

 

Όσο για τα πλέι οφ που έρχονται κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη «μονομαχία» του με έναν άλλον NBAer, όπως ο Kέντρικ Ναν; «Σίγουρα είμαι ευγνώμων για τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Θα αντιμετωπίσουμε μια κορυφαία ομάδα, αλλά όταν έρθει η ώρα, θα δούμε το βίντεο και θα τους μελετήσουμε. Τώρα, θα χαρούμε αυτήν τη νίκη που κάναμε, θα ζήσουμε τη στιγμή. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τους περάσουμε!» είπε.

Για την εμπειρία του αυτόν το μήνα στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη και αν θα περνούσε από το μυαλό του, το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ευρώπη, απάντησε… «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Αν εξαρτάται από εμένα, δεν ξέρω τώρα αν θα παραμείνω στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, δεν ξέρω αν θα μείνω εδώ για μια ακόμα χρονιά, αν θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στο ΝΒΑ, κάτι που πιθανόν να κάνω, αν την έχω αυτήν την ευκαιρία. Αν δεν είμαι στο ΝΒΑ, δε θέλω να παίξω πουθενά αλλού εκτός από τον ΠΑΟΚ! Νιώθω ότι με καλωσόρισαν, μου έδωσαν την ευκαιρία όταν πολλοί άνθρωποι δε με έβλεπαν. Είμαι πολύ ευγνώμων και μπορώ να πω ότι είναι σαν οικογένεια εδώ για μένα. Αυτό χρειαζόμουν για να βγω από το «κελί» στο οποίο βρισκόμουν. Δε βλέπω τον εαυτό μου να παίζω σε άλλο σύλλογο εκτός ΗΠΑ, εκτός του ΠΑΟΚ! Δεν έχει σημασία η λίγκα, αν δεν είμαι στο ΝΒΑ, είναι πιθανό να παραμείνω εδώ».

Μιλώντας για τη νοοτροπία του κάθε φορά που μπαίνει για να παίξει, ανέφερε… «Η νοοτροπία μου είναι να παίζω κάθε παιχνίδι, σα να είναι το τελευταίο μου. Να ξέρω πως να διαχειριστώ το κορμί μου, αν συμβεί κάποιος τραυματισμός ή οποιαδήποτε ατυχία. Όταν μπαίνω στο γήπεδο, είμαι διαθέσιμος για όλα, για να βάλω τους συμπαίκτες μου σε ρυθμό, να «διαβάσω» τον αντίπαλο, να το διασκεδάσω, να παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που μπορεί να μην ξεκινάς καλά, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που μπορούν να σου δώσουν ώθηση. Με το Μαρούσι, ξεκίνησα κάπως ασταθώς, αλλά πήρα ώθηση από την άμυνα μου, που μου έδωσε στη συνέχεια ρυθμό και στην επίθεση. Πρέπει πάντα να τα δίνεις όλα σε αυτό το άθλημα και με αυτήν τη νοοτροπία μπαίνω στο γήπεδο. Να δίνω κάθε φορά τον καλύτερο μου εαυτό».

Σε ερώτηση για τη διακοπή που ακολουθεί μέχρι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, σημείωσε… «Είναι η πρώτη μου εμπειρία, με μία τέτοια μεγάλη διακοπή. Δεν έχω παίξει ποτέ σε πλέι οφ, οπότε όλο αυτό είναι καινούργιο για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος, νιώθω ότι έχουμε την ευκαιρία να βγούμε φρέσκοι στα παιχνίδια αυτά. Να βάλουμε όλοι τα κορμιά μας στο 100% στον πρώτο αγώνα και νομίζω ότι αυτό είναι καλό, γιατί θέλεις να είσαι στην καλύτερη σου κατάσταση. Θα έχουμε πολύ χρόνο για προπόνηση και για δουλειά. Αν εκμεταλλευτούμε αυτές τις 15 ημέρες, τότε το όριο μας είναι ο ουρανός, εννοώντας ότι μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι».

Τέλος, για το αν του έχει συμβεί κάτι περίεργο ή ιδιαίτερο αυτό το διάστημα που είναι στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε… «Υπάρχουν δύο πράγματα… Πήρα ένα πολύ όμορφο γράμμα, από το Νο1 φίλο της ομάδας, τον Γιαννάκη, που γνώρισα στο πρώτο μου παιχνίδι εδώ. Δεν ήξερα την ιστορία του, την έμαθα πριν τρεις ημέρες που μου έδωσε αυτό το γράμμα. Ήταν ένα από τα πιο «γλυκά» πράγματα που μου έχουν συμβεί. Πραγματικά, μου έδωσε μία ώθηση αυτοπεποίθησης. Το δεύτερο, ήταν όταν ήρθα εδώ την πρώτη μέρα. Δεν έχω ξαναδεί φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο, να με καλωσορίζουν. Δεν είχα ξαναζήσει τίποτα τέτοιο. Αυτά ήταν τα δύο κορυφαία που μου έχουν συμβεί εδώ. Όσο καιρό είμαι εδώ, είμαι πολύ ευγνώμων» κατέληξε ο Πόρτερ Τζούνιορ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η μέρα του Γιαννάκη! (pics)

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο πιο πιστός οπαδός του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πάντα δίπλα στην ομάδα, αφοσιωμένος, αγνός, πιστός στην μεγαλύτερη του αγάπη, ο Γιαννάκης έχει σήμερα (28/4) την τιμητική του! Ο γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ γιορτάζει τα γενέθλια του με τους ΑΣ και ΚΑΕ να του εύχονται με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρόνια Πολλά στο Γιαννάκη μας, που έχει σήμερα τα γενέθλια του! Είναι πάντα εδώ, μαζί μας, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης, αγάπης, υπομονής και επιμονής» έγραψε από πλευράς του ο μπασκετικός ΠΑΟΚ.

«Γενέθλια έχει, ο πιο πιστός οπαδός μας, ο Γιαννάκης μας! Του ευχόμαστε υγεία, και πολλές «ασπρόμαυρες» χαρές με τον μεγάλο ΠΑΟΚ.
Χρόνια πολλά Γιαννάκη μας!» είναι το μήνυμα του Ερασιτέχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ