ΜΠΑΣΚΕΤ
«Βαρομετρικό χαμηλό» 20ετίας
Το χειρότερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο για τον ΠΑΟΚ
Με τη χθεσινή ήττα και στην Καρδίτσα (97-78), ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League, στην 9η θέση, με ρεκόρ 8-14.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ενεργητικό της 20ετίας για το «Δικέφαλο του Βορρά», αν και βέβαια με 12 ομάδες στο πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια είναι λιγότερα.
Το επόμενο χαμηλότερο ρεκόρ του ΠΑΟΚ στο τέλος της κανονικής περιόδου, ήταν τη σεζόν 2021-2022 στην οποία είχε καταλήξει ξανά ένατος στην κατάταξη, με το ρεκόρ του τότε στο 10-14, με δύο παιχνίδια περισσότερα από πέρσι.
Για να φτάσει κάποιος ξανά σε μονοψήφιο αριθμό νικών του ΠΑΟΚ στο τέλος της κανονικής περιόδου, πρέπει να γυρίσει 16 χρόνια πίσω και στη σεζόν 2007-2008, όταν με ρεκόρ 9-12, είχε τερματίσει 12ος και είχε κινδυνεύσει με υποβιβασμό.
Επίσης, στη σεζόν 2019-2020, η οποία είχε διακοπεί οριστικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στην 20η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ ήταν ουραγός, με ρεκόρ 5-15, ωστόσο εκείνη η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, για να ξέρουμε ποια θα ήταν και η κατάληξη της.
Ακόμα ένα δείγμα του πόσο άσχημα έχει εξελιχθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια, έχει τερματίσει 15 φορές στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, στο τέλος της κανονικής περιόδου.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η νίκη επί του Βίκου…αλλιώς! (vid)
Η παρακάμερα του Δικεφάλου από το χθεσινό απόγευμα στο Παλατάκι
Μια διαφορετική ματιά στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τους Vikos Falcons προσφέρει η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, δημοσιεύοντας το βίντεο της παρακάμερας από το PAOK Sports Arena.
Μέσα από πλάνα που δεν προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, καταγράφονται στιγμές από την προετοιμασία των παικτών, οι αντιδράσεις στον πάγκο, οι οδηγίες του τεχνικού επιτελείου και οι πανηγυρισμοί για τη νίκη με 93-67, η οποία διατήρησε τον Δικέφαλο αήττητο στο ξεκίνημα της Stoiximan GBL.
Το βίντεο αποτυπώνει παράλληλα την ατμόσφαιρα στις εξέδρες και τις στιγμές που συνόδευσαν την έκτη διαδοχική νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.
Δείτε παρακάτω την παρακάμερα που δημοσίευσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
https://www.youtube.com/watch?v=i_oZs7sBvms
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Στη Euroleague ως frinchise η Χάποελ Τελ Αβίβ»
Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη
Σημαντικές εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογούνται αναφορικά με το μέλλον της Χάποελ Τελ Αβίβ στη EuroLeague, καθώς η ισραηλινή ομάδα φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την εξασφάλιση μακροχρόνιας παρουσίας στη διοργάνωση.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από το Ισραήλ ο δημοσιογράφος Αράλ Γουέισμπεργκ, ο σύλλογος του Δημήτρη Ιτούδη έχει προχωρήσει σημαντικά τις επαφές του με τη διοργανώτρια αρχή, με αντικείμενο την απόκτηση άδειας συμμετοχής ως franchise.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τους βασικούς όρους της συνεργασίας τους, με μοναδική εκκρεμότητα τη χρονική διάρκεια ισχύος της άδειας.
Το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός του Νοεμβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση των διοικούντων της EuroLeague, από την οποία ενδέχεται να προκύψουν οι οριστικές αποφάσεις για τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν μόνιμη θέση στη διοργάνωση.΄
מסתמן: הפועל ת"א תקבל רישיון פרנצ'ייז מהיורוליג
הנהלת המפעל תתכנס בהמשך החודש, ונראה שהאדומים יקבלו תשובה חיובית למועמדותם. עדיין לא ברור לכמה עונות יהיה הכרטיס המובטח
הידיעה המלאה מתוך #הדיסקו 🪩👇 https://t.co/oLj5s6FIoZ
— Arale Weisberg (@Aralos10) November 7, 2026
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ιστορικό 6-0 του ΠΑΟΚ στη Basket League!
Ένα επίτευγμα που πετυχαίνει σπάνια ο Δικέφαλος του Βορρά
Ιστορικές διαστάσεις αποκτά το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη φετινή Stoiximan GBL, με τον Δικέφαλο να συνεχίζει αήττητος μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές, πετυχαίνοντας ένα επίτευγμα που καταγράφεται για πρώτη φορά στην επαγγελματική ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.
Η άνετη επικράτηση με 93-67 επί των Vikos Falcons έφερε τους «ασπρόμαυρους» στο 6-0, επίδοση που είχαν να πετύχουν από τη σεζόν 1988-89. Μάλιστα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έφτασε στη νίκη χωρίς τον τραυματία Τσέντι Όσμαν, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον μηνίσκο.
Στο ιστορικό αυτό ξεκίνημα, αλλά και στην εικόνα της αναμέτρησης, στάθηκε ο ΕΣΑΚΕ, καταγράφοντας τα στοιχεία που ξεχώρισαν από την έκτη διαδοχική νίκη του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:
Μία ακόμη νίκη έγραψε στο ενεργητικό του ο ΠΑΟΚ που επικράτησε των Vikos Falcons με 93-67, αποτέλεσμα που τον οδήγησε στο 6-0 στη Stoiximan GBL.
Πρόκειται για έναν απολογισμό με ξεχωριστή αξία αφού ο Δικέφαλος έφτασε σε αυτόν για πρώτη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη από τις συνολικά τρεις φορές στις οποίες ο ΠΑΟΚ μπήκε στο Πρωτάθλημα με 6-0 ήταν στην περίοδο 1988-89. Απόντος του τραυματία Τσέντι Όσμαν που σήμερα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον μηνίσκο του δεξιού ποδιού του, τον οδήγησαν ο Χάτζινς με 14 πόντους και 4/10 τρίποντα, ο Μήτρου-Λονγκ και ο Φόστερ με 11 πόντους.
Οι Vikos Falcons δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνουν απειλητικοί για τον αντίπαλο τους και υποχρεώθηκαν στην πέμπτη ήττα τους σε έξι αγώνες. Ο Αγραβάνης και ο Φλόιντ είχαν από 14 πόντους ενώ ο Πατρίκης πρόσθεσε μία ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με εννιά πόντους και επτά ριμπάουντ.
Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά με ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Προηγήθηκε με 8-0 παίρνοντας έξι πόντους από τον Περσίδη, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του. Η είσοδος του Φόστερ και του Καλάθη του έδωσε περισσότερες λύσεις και έτσι στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν στο +15 (30-15). Στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, με διαδοχικά τρίποντα του Χάτζινς, ο ΠΑΟΚ άνοιξε την «ψαλίδα» στους 23 (44-21). Ο Αγραβάνης έμοιαζε μόνος για τους Vikos Falcons στην επίθεση και έτσι στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν στους 21 (54-33).
Ο ΠΑΟΚ παίρνοντας λύσεις από διαφορετικούς παίκτες και με αποτελεσματική την άμυνα του, βρέθηκε προηγούμενος με 30 πόντους στο 30΄ (74-44) και φυσικά δεν υπήρχαν ερωτηματικά για την τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν την «ψαλίδα» ακόμη και στους 36 (80-44 στο 32’) και έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα: 30-15, 54-33, 74-44, 93-67.




