Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανανεωμένος αλλά με ίδιους στόχους

Το προφίλ του Ατρομήτου, η ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού, αλλά και οι δηλώσεις από την ομάδα του Περιστερίου λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League.

Σταύρος Κόλκας

Ανανεωμένος αλλά με ίδιους στόχους

 
Η περσινή χρονιά αν και στα μέσα της έδειχνε χαμένη εν τέλει σωθηκε στο τέλος. Με τον Νίκο Νιόπλια στο τιμόνι από το Γενάρη ο Ατρόμητος κατάφερε με ένα ντεμαράζ να πάρει το εισιτήριο για τα Play Offs της Super League, να εξασφαλίσει για μία ακόμη χρονιά την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κυρίως να παίξει καλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο με διάρκεια. Παρά την επιτυχία, ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός πήρε την απόφαση για ανανέωση του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας του.

Την θέση του Νίκου Νιόπλια πήρε ο ανερχόμενος Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος μετά από την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασε στην Κέρκυρα, έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του, αναλαμβάνοντας μία ομάδα από τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας, όπου και θέλει να την διατηρήσει. Ένας προπονητής που θέλει η ομάδα του να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και να στηρίζεται στο δικό της παιχνίδι, πρεσάροντας τον αντίπαλο και έχοντας την κατοχή της μπάλας. Μία φιλοσοφία που μετέδωσε στους Φαίακες, αλλά λόγω του χαμηλού δυναμικού δεν μπορούσε να εφαρμόζει όσο συχνά θα ήθελε.

Το καλοκαίρι από το Περιστέρι αποχώρησαν ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα ποδοσφαιριστές, αριθμός μεγάλος και όχι συνηθισμένος για την ομάδα. Οι παλιοσειρές Νάστος και Κατσουράνης, ο Ελίνι Δημούτσος αλλά και οΤάσος Καραμάνος ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες και η αντικατάσταση τους ήταν ο οδηγός στο μεταγραφικό παζάρι. Οι κινήσεις που έγιναν παρουσιάζουν ποικιλομορφία. Οι γνώστες της ελληνικής πραγματικότηταςΜ’Μπόου, Ουσέρο και Γοδόι από την μία και οι Μπιτόλο, Μίλος καιΜπόρισλαβ Στόιτσεφ από την άλλη, είναι ποδοσφαιριστές ικανοί να καλύψουν τα κενά και να προσδώσουν ποιότητα και βάθος στο νέο ρόστερ.

Το όνομα που κλέβει όμως την παράσταση είναι ο Άντονι Λε Ταλεκ. Έχοντας αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους της Γαλλίας, αλλά και στην Λίβερπουλ, ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας επιθετικός, ψάχνει να βρει το ποδοσφαιρικό του λιμάνι, ώστε να αποδείξει πως δεν ήταν απλά ένα…πυροτέχνημα και να κάνει ένα restart στην καριέρα του. Η ποιότητα του δεδομένη, η ηλικία του καλή, καθώς είναι μόλις 30 ετών και οι προσδοκίες για αυτόν στον Ατρόμητο ιδιαίτερα υψηλές.

Κίνηση ματ όμως για την ομάδα του Γρηγορίου δεν ήταν άλλη από την ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός φορ μετά από μία εξαιρετική σεζόν και όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, βρέθηκε στις λίστες πολλών ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά ο Σπανός κατάφερε να τον πείσει να παραμείνει και να ηγηθεί της ομάδας και την νέα σεζόν στο επιθετικό κομμάτι.

Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν από νωρίς τις επίσημες υποχρεώσεις καθώς συμμετείχαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Laegue, όπου και ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΑΙΚ Στοκχόλμης με δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η κλήρωση στα Play Offs όμως δεν τους χαμογέλασε και έφερε στο δρόμο τους την Φενέρμπαχτσέ. Στο πρώτο παιχνίδι ο Ατρόμητος ήταν εξαιρετικός, απείλησε τους Τούρκους αλλά δεν απέφυγε την ήττα, καθώς στο φινάλε του αγώνα ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, έσβησε τα όνειρα πρόκρισης στους ομίλους. Η ήττα στην Τουρκία ήταν αναμενόμενη και πλέον όλη προσοχή πέφτει στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Ατρόμητος αγωνίζεται με 4-5-1, έχοντας τρία χαφ στον χώρο του κέντρου. Κάτω από τα δοκάρια μόνιμη θέση έχει ο Γκορμπούνοφ, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Φυτανίδης και Λαζαρίδης συνεχίζουν από την περσινή σεζόν, οι οποίοι πλαισιώνονται από τον νεοφερμένο Μπιτόλο και τον ταχύτατοΚιβρακίδη στα άκρα. Την τριάδα των χαφ αποτελεούν οι Γοδόι, Ουσέρο καιΓκαρσία, ενώ μπροστά του αγωνίζονται οι Ουμπίδες και Μαρσελίνιο, με τον Ναπολεόνι να παίζει στην κορυφή και τον Μπρίτο να έρχεται από τον πάγκο. Στο rotation αρχίζουν να εντάσσονται σιγά σιγά και οι ΜίλοςΣτόιτσεφ και Λε Ταλέκ δίνοντας έτσι στον τεχνικό της ομάδας περισσότερες επιλογές για την μεσοεπιθετική γραμμή.

Χαρακτηριστικό της ομάδας έως τώρα στο πρωτάθλημα είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Και αν στις δύο πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Πλατανιάκαι Λεβαδειακό, η ομάδα δεν το πλήρωσε και κατάφερε να τα κερδίσει αμφότερα, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη. Εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη αλλά και στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ και η πίεση αρχίζει να αυξάνεται γύρω από το αγωνιστικό τμήμα, με αποτελέσματα να είναι πλέον επιτακτικής ανάγκης.

Ο τεχνικός του Ατρομήτου, Μιχάλης Γρηγορίου, σε δηλώσεις του έθιξε το θέμα των πολλών χαμένων ευκαιριών στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και το ότι θεωρεί τον ΠΑΟΚ ερωτηματικό χωρίς να είναι σίγουρος για το τι θα δει στο γήπεδο:

«Όταν βλέπεις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και πατάς καλά στον αγωνιστικό χώρο και έχεις την κυριαρχία και στην πρώτη ευκαιρία ο τερματοφύλακας κάνει την απόκρουση της αγωνιστικής, καταλαβαίνεται ότι αντιστρέφονται οι ψυχολογίες. Είχαμε και το ματς με την Ξάνθη που κι εκεί είχαμε ατυχία, χάνοντας 4-5 ευκαιρίες. Ψυχολογικά δεν είναι και το καλύτερο να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες, ειδικά σε αγώνες που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και να ζητάμε αποτελεσματικότητα, καταλαβαίνετε ότι είναι θέμα μέρας, συγκυριών. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές. Αντιθέτως. Έχουμε πάρα πολύ καλούς επιθετικούς. Αλλά όταν χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες δεν μπορείς να ζητάς αποτελεσματικότητα, γιατί αυτός που θέλει πάνω απ’ όλα αποτελεσματικότητα είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ κάνει μια νέα προσπάθεια, νέο προπονητή, νέο σχηματισμό στον αγωνιστικό χώρο, νέοι ποδοσφαιριστές. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Και εμείς πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε καλά και παίζουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ αποτελεί ένα ερωτηματικό σε ό,τι αφορά την απόδοσή του. Όλα θα κριθούν στο γήπεδο«.

Ο Μίλος Στόιτσεφ στις δικές του δηλώσεις στάθηκε στο ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει για να κερδίσει το παιχνίδι λέγοντας αναλυτικά:

«Κάθε παίκτης είναι εκστασιασμένος όταν παίζει σε αυτά τα παιχνίδια απέναντι στις μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και εγώ ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι σε ματς σε τέτοιες ομάδες μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει και θα ανοιχτεί στην έδρα μας, θα προσπαθήσει να μας κερδίσει και αυτό θα είναι καλό για εμάς. Θα βρούμε πολλούς ανοιχτούς χώρους και έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κλειδιά είναι το μυαλό, η συγκέντρωση και η αποτελεσματικότητα, κάτι που ζητάει από εμάς ο κ. Γρηγορίου«.

Η προετοιμασία της ομάδας του Περιστερίου ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και η αποστολή αποτελείται από τους:

Γκορμπούνοφ, Μπάρκα, Κιβρακίδη, Κούρο, Μπιτόλο, Λαζαρίδη, Φυτανίδη, Μπάλλα, Μίλος Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ, Ναπολεόνι, Μπρίτο, Ούμπιντες, Θεολόγου, Λημνιό, Ουσέρο, Γοδόι, Μαρσελίνιο, Κοντοέ, Γκαρσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ