Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτή είναι η Δόξα Λευκάδας

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (17:00) στο Παλατάκι τη Δόξα Λευκάδας για την πρεμιέρα του 2ου γύρου του πρωταθλήματος και η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ σκιαγραφεί την σημερινή αντίπαλο του Δικεφάλου.

Δημήτρης Τσίτσης

Αυτή είναι η Δόξα Λευκάδας

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το paokbc.gr:

«Η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της STOIXIMAN.GR Basket League φέρνει στον δρόμο του ΠΑΟΚ τη Δόξα Λευκάδας (21/1, 17:00, PAOK Sports Arena).

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας 3 νίκες και 10 ήττες. Μακριά από την έδρα της έχει επιβληθεί μόνο του Ρεθύμνου (80-86), στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (7/1).

 

Η ιστορία

Η Δόξα Λευκάδας ιδρύθηκε το 1981 και φέτος έγινε η πρώτη εκπρόσωπος του Ιονίου στην ιστορία της STOIXIMAN.GR Basket League. Το 2010 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική, ενώ τη σεζόν 2011-2012 πέτυχε τον προβιβασμό της στην Α2. Πέρυσι, τερμάτισε στην 6η θέση της Α2, αλλά κέρδισε την άνοδο στην «μεγάλη» κατηγορία μετά από την εθελοντική αποχώρηση της Νέας Κηφισιάς από τα επαγγελματικά Πρωταθλήματα.

Ο προπονητής

Στον πάγκο της Δόξας Λευκάδας κάθεται από τον Σεπτέμβριου του 2016 ο Χάρης Μαρκόπουλος. Ο γιος του Σούλη Μαρκόπουλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Ιανουαρίου του 1982 και έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ τόσο ως παίκτης (2003-2004), όσο και ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας (2009-2014). Στη συνέχεια διετέλεσε προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας για δύο χρόνια (2014-2016), ενώ από τον Σεπτέμβριο έχει αναλάβει τη Δόξα Λευκάδας.

Οι αλλαγές

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Δόξα Λευκάδας έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρώτο κομμάτι της σεζόν με 16.8 πόντους ανά αγώνα, Dezmine Wells (24, 1.96), αποχώρησε μετά την 9η αγωνιστική και αντικαταστάθηκε από τον Tyshawn Abbott (28, 1.92), ο οποίος αγωνιζόταν στην Benetton Treviso και στο παρελθόν έχει παίξει στη Νέα Κηφισιά (2014-2015). Στο ρόστερ της Δόξας ανήκει από τις αρχές του 2017 και ο Alex Harris (31, 1.96), ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην ΑΕΚ Λάρνακας και τη σεζόν 2014-2015 φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων.

Τα στατιστικά

O Βρετανός guard Justin Robinson (29, 1.86) έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου της STOIXIMAN.GR Basket League και μετράει 12.8 πόντους, 2.5 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ ο Αμερικανός guard Shannon Scott (24, 1.85), που επίσης έχει δώσει το παρών σε όλα τα ματς του πρώτου γύρου, έχει 9.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο Αμερικανός power forward Melsahn Basabe μετράει 12 πόντους και 8.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αλλά έχει χάσει τα τελευταία δύο ματς λόγω τραυματισμού.

 

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Γιάννη Ψαθά (33, 1.98), ο οποίος μπορεί μέχρι στιγμής να μετράει 4.7 πόντους και 2.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αλλά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 13ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League, καθώς στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Ρεθύμνου, είχε 27 πόντους με (10/10 2π., 2/3 3π. και 1/1 1π.), 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ