Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι βράδυ Θεέ μου (pics+videos)

Λένε πως η πρώτη φορά μένει αξέχαστη. Στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Όσοι έζησαν τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1990-91, είτε διά ζώσης είτε μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών, δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν ποτέ.

Στέργιος Αναστασιάδης

Τι βράδυ Θεέ μου (pics+videos)

Σαν σήμερα στις 26 Μαρτίου 1991, δηλαδή πριν από ακριβώς 26 χρόνια, ο ΠΑΟΚ έγραφε ιστορία. Παρουσία 6 χιλιάδων (!) τρελαμένων οπαδών του, οι οποίοι μετέτρεψαν το Patinoire des Vernets της Γενεύης σε Αλεξάνδρειο, ο Δικέφαλος επικράτησε της Σαραγόσα με 76-72 και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Παρά το ότι ο Φασούλας αποβλήθηκε νωρίς με πέντε φάουλ και η διαιτησία των Gerard, Cazzaro δικαιολογημένα προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αλλά και των οπαδών του, ο Δικέφαλος κατάφερε να επιστρέψει από την “κόλαση” του 51-59 και να φτάσει στον θρίαμβο που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του και αποτέλεσε την απαρχή για περισσότερους τίτλους.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 36-31 υπέρ της ομάδας του Μανουέλ Κομάς, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να βλέπει την ομάδα του και δη τους Φασούλα, Παπαχρόνη και Ιωάννου να φορτώνονται νωρίς με φάουλ. Ενδεικτικό είναι πως στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μέχρι και ο Μακαράς επιστρατεύτηκε για να καλύψει τη θέση του σέντερ.

Με μπροστάρηδες όμως τους Πρέλεβιτς και Μπάρλοου και άξιο συμπαραστάτη τον Σταυρόπουλο, ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης και έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο. Τους θριαμβευτές της Γενεύης δε, περίμενε… λαοθάλασσα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Στα… χάιλαιτς του τελικού; Η προσωρινή διακοπή του λόγω των διαμαρτυριών των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι συστάσεις των Νίκου Βεζυρτζή και Παναγιώτη Φασούλα από το μικρόφωνο, το… σπασμένο κύπελλο πάνω στην “τρέλα” των πανηγυρισμών…

ΠΑΟΚ (22/31 βολές, 21/42 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 30 ριμπάουντ): Πρέλεβιτς 31, Μπάρλοου, 20, Σταυρόπουλος 15, Φασούλας 7, Ιωάννου 3, Μακαράς, Παπαχρόνης, Μπουντούρης.

CAI ZARAGOZA (22/32 βολές, 13/30 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 29 ριμπάουντ): Davis 24, Magee 17, F. Arcega 15, Andreu 8, Ruiz 5, J.A Arcega 1, Zapata 2, Murcia, Hernandez.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

O Πόρτερ Τζούνιορ… πέταξε στην κορυφή (vid)

Ξεχώρισε το κάρφωμα του Αμερικανού του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας κι ένα ξεχωριστό highlight με ένα κάρφωμα του στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, η φάση ήταν στην κορυφή του Top 5 της τελευταίας αγωνιστικής. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ