Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μια μεγάλη ευκαιρία…»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. O «Μάτζικ» έχει ζήσει πολλά παιχνίδια, όπως το σημερινό στην καριέρα του. Τα τωρινά δεδομένα, σαφώς και είναι διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, στέκεται στην ευκαιρία που της παρουσιάζεται.

PAOK24

«Μια μεγάλη ευκαιρία…»

Για το πως θα προετοιμαζόταν ο ίδιος ως παίκτης πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι:
«Πρώτα απ’ όλα, είναι ψυχολογική προετοιμασία. Πρόκειται για έναν αγώνα με πολύ μεγάλη πίεση. Πίεση από τον κόσμο, από τους αντιπάλους παίκτες, επομένως θα έπρεπε να προετοιμάσω τον εαυτό μου για ένα physical game, που θέλει υπομονή και μυαλό. Εμείς ως ΠΑΟΚ έχουμε αποδείξει, ότι είμαστε ένα σύνολο που παλεύει όλα τα παιχνίδια, ιδιαίτερα εκτός έδρας, επομένως πιστεύω θα γίνει ένα πολύ δυνατό ματς».

Για αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο μετά τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη:
«Πιθανώς η ατμόσφαιρα που θα επικρατεί και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν οι παίκτες μας σε αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει ήδη σχετική προετοιμασία από το προπονητικό επιτελείο. Από την εμπειρία μου γνωρίζω, ότι ο αθλητής είναι συγκεντρωμένος στον αγώνα, δεν τον επηρεάζει, αν υπάρχουν στο γήπεδο 5, 10 ή 20 χιλιάδες φίλαθλοι. Εκείνη την ώρα είναι προσηλωμένος στον στόχο του κι ο στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια της Παρτιζάν μέσα σε λίγες μέρες και τη μία εβδομάδα που είχε να προετοιμαστεί ο ΠΑΟΚ:
«Η Παρτιζάν είναι ένα βαρύ όνομα σαν ιστορία, όπως είναι και ο ΠΑΟΚ. Από την άλλη, το δυναμικό δεν είναι αντίστοιχο προηγούμενων ετών. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν μέσω των εμφανίσεων τους να πάρουν μεταγραφή για μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί αγωνίζονται για να διακριθούν ατομικά. Δεν είναι η ομάδα με τα πολύ μεγάλα ονόματα του παρελθόντος κι αν το ματς κριθεί στο καλάθι, πιστεύω θα είμαστε εμείς που θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

Για την ευκαιρία που παρουσιάζεται να ακουστεί ξανά δυνατά το όνομα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:
«Σαφέστατα κι είναι μεγάλη ευκαιρία. Όταν κάνεις την υπέρβαση -που είναι πολύ δύσκολο- θα ακουστεί πολύ πιο δυνατά το όνομα του Συλλόγου στην Ευρώπη. Ξέρουν όλοι το μέγεθος του ονόματός μας, όμως τέτοιες νίκες δίνουν άλλο κύρος κι αυτό είναι που ψάχνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία και μακάρι στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ