Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρεις ήταν αρκετοί

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει από την Μυτιλήνη, κερδίζοντας για πρώτη φορά μέσα στο Νοέμβρη. Το PAOK24 αναλύει την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ και την στρατηγική του Ιγκόρ Τούντορ.

Σταύρος Κόλκας

Τρεις ήταν αρκετοί

Γλύκος: Ενώ ξεκινά το παιχνίδι σοβαρός και έχει καλές τοποθετήσεις και αντιδράσεις, αρχίζει τα αβίαστα λάθη. Όχι τόσο στο σουτ του Μπαρκάν που έχει φάλτσα και λογικά δυσκολεύεται, αλλά στον τρόπο που παίζει με τα πόδια, ενώ χάνει και μία έξοδο που έφερε τη σημαντικότερη φάση της Καλλονής. Έχει μια καλή απόκρουση σε σουτ του Μπαρκάν.

Σκόνδρας: Κάνει μεγάλο λάθος στη φάση του πέναλτι και αυτό επισκιάζει την προσπάθεια που έκανε. Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τον Μπαρκάν, δεν ήταν σταθερός στην ανάπτυξη. Είχε δύο καίριες παρεμβάσεις που είναι στα συν του.

Μαλεζάς: Ο κορυφαίος της άμυνας του ΠΑΟΚ, με σταθερότητα, καθαρό μυαλό και σωστές επεμβάσεις. Εξαιρετικός ψηλά, δεν είχε θέματα στις προσωπικές μονομαχίες. Έχει βρει ρυθμό και αποκτά ηγετική εικόνα στην άμυνα.

Τζαβέλλας: Κακό παιχνίδι κυρίως στην ανάπτυξη μιας και σε αυτό το κομμάτι είναι συνήθως ο καλύτερος της τριάδας. Η συνεργασία του με τον Λέοβατς κάκιστη, ενώ αμυντικά είχε δύο αβίαστα λάθη που ευτυχώς δεν στοίχισαν. Είχε βέβαια και τρεις – τέσσερις καλές αντιδράσεις γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Ροντρίγκες: Πλην της φάσης του δεύτερου γκολ, ήταν σε όλες τις άλλες που δημιούργησε η ομάδα του. Εκπληκτικός και κορυφαίος μαζί με τον Κλάους, δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα, κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει πως είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Λέοβατς: Εκτός παιχνιδιού, δεν μπορεί να συνεργαστεί στην ανάπτυξη, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως χαφ που το έχει ανάγκη η ομάδα από τον παίκτη που έχει όλη την πλευρά. Η αδυναμία του να κλείσει στον άξονα, να βρει την μπροστινή πάσα και να βολεύεται με την πίσω πάσα στον Τζαβέλλα, δεν βοηθάει κανέναν. Μάλλον ο Τούντορ θα πρέπει να σκεφτεί κάτι διαφορετικό για την πλευρά.

Τζιόλης: Το χειρότερό του παιχνίδι φέτος με διαφορά από το δεύτερο. Πολλά αβίαστα λάθη στην ανάπτυξη, κακή αντίδραση στο πρέσινγκ του αντιπάλου. Δεν είχε και βοήθειες με αποτέλεσμα να εκτεθεί σε αρκετές φάσεις.

Κάτσε: Το κλασικό παιχνίδι με βάση την ανασταλτική λειτουργία όμως στην ανάπτυξη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μη μπορεί να γίνει απειλητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Πέλκας: Κάθε αγώνας που περνάει, φαίνεται ολοένα και περισσότερο πως το φορτίο που του αναλογεί είναι βαρύ. Δεν καταγράφηκε κάποια έξυπνη ενέργειά του στη ζώνη άμυνας του αντιπάλου, ζήτησε μπάλες χωρίς όμως ουσία και γενικά, φαίνεται πως δεν έχει συνέρθει από το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη σεζόν.

Μακ: Παρότι αόρατος σε ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς συμμετοχή μιας και ελάχιστες μπάλες πήγαν σε αυτόν, μία φορά ξέφυγε από τον Αντέτζο και έβγαλε την κρίσιμη ασίστ του δεύτερου γκολ στον Κλάους. Σε γενικές γραμμές ήταν εκτός αγώνα, είτε από δική του ευθύνη, είτε των χαφ της ομάδας.

Αθανασιάδης: Όταν τελειώνεις ένα παιχνίδι με δύο τελικές έχοντας δύο γκολ, σημαίνει πως έκανες τη δουλειά σου. Στον σημερινό Κλάους προσθέτουμε το σκυλίσιο πρέσινγκ, τις καλές τοποθετήσεις του στις στημένες μπάλες του αντιπάλου, στην ηγετική του παρουσία σε ολόκληρο το 90λεπτό. Μετράει πέντε γκολ σε δώδεκα τελικές στο πρωτάθλημα, ενώ η κίνησή του να πάει στον Τούντορ, δείχνει πολλά.

Γκολάσα: Μπήκε ως αλλαγή από τον Τούντορ και τον δικαίωσε. Ο Ισραηλινός κράτησε μπάλα, άλλαξε την εικόνα της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή και έκανε ότι δεν μπορούσε ο Πέλκας που αντικατέστησε.

Μυστακίδης: Κλείδωσε τη νίκη με το ψύχραιμο πλασέ του στο τέλος του αγώνα. Ήταν το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΟΚ και τα πήγε περίφημα ως δεύτερος φορ. Εκεί που είχε θέμα, ήταν όταν αγωνίστηκε δεξιά, αφού δεν είχε σωστές τοποθετήσεις.

Κωνσταντινίδης: Με τον Μπαρκάν να δημιουργεί προβλήματα, ο Τούντορ έκρινε πως πρέπει να τον βάλει στα δεξιά. Όσο έπαιξε δεν έγινε κάποια φάση από την πλευρά του, δέχτηκε μία κίτρινη σε σκληρό μαρκάρισμα στον Κεϊτά, που έφερε την αποβολή του Αφρικανού. Καμιά φορά πρέπει να πέφτει και καμιά κλοτσιά όμως.

Τούντορ: Στάθηκε τυχερός γιατί η επιλογή Πέλκα αντί Σάμπο δεν του βγήκε, όπως και το ότι δεν ξεκίνησε τον Κωνσταντινίδη στα δεξιά για να βάλει τον Ροντρίγκες στα αριστερά, παρότι ο Αφρικανός έχει την ασίστ στο πρώτο γκολ.

Πάντως στη πίεση που δέχτηκε η ομάδα του έκανε διορθωτικές αλλαγές, κυρίως αυτή του Γκολάσα, που τελικά άλλαξαν τη ροή του αγώνα και βρέθηκαν οι φάσεις για τα γκολ.

Η αλήθεια είναι πως έχει πολύ δουλειά μπροστά του αφού πρέπει να βρει λύσεις σε ζητήματα καθαρά ποδοσφαιρικά. Μέχρι τουλάχιστον να έρθει η ενίσχυση του Γενάρη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ