Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ζεις για τέτοια παιχνίδια"

Αφορμή αποτέλεσε φυσικά το μεγάλο "διπλό" του ΠΑΟΚ στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα, με τον τιμ μάνατζερ του Δικεφάλου να σχολιάζει τόσο το πως ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι παίκτες του ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο Eurocup όσο και το επικείμενο ντέρμπι με τον Άρη στο "Παλέ".

Στέργιος Αναστασιάδης

"Ζεις για τέτοια παιχνίδια"

Πιο αναλυτικά, είπε:

Για την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη: “Αυτή τη στιγμή οι παίκτες έχουν πάει κάπου για να… πεθάνουν μέχρι τις 5 που έχουν προπόνηση. Στις 5 το πρωί ήταν η πτήση μας από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη, άρα στις 3 είχε αφύπνιση, ενώ μέχρι τις 12 ήταν το δείπνο μας. Συνεπώς, δε κοιμήθηκε κανείς αν αναλογιστούμε και την μεγάλη υπερένταση”.

Για τη σπουδαία νίκη: “Όποιος ασχολείται με τα σπορ, είτε ως αθλητής, είτε ως προπονητής, είτε ως παράγοντας, για τέτοια παιχνίδια ζει. Τέτοια ματς, έρχονται στο μυαλό σου και σε “θρέφουν” για δέκα χρόνια. Ευελπιστούμε βέβαια πως θα είναι απλά ένα από τα πολλά παιχνίδια για τα οποία θα συζητάμε στο τέλος της χρονιάς και όχι το μοναδικό”.

Για τη σημασία της κατάκτησης της νίκης: “Είναι τέτοια η ποιότητα των ομάδων στον όμιλό μας, που αν εξαιρέσουμε νομίζω την Κούμπαν που είναι ομάδα Ευρωλίγκας, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θα είναι ανοιχτά σε όλα τα αποτελέσματα. Όταν κάνεις βέβαια μια τόση μεγάλη νίκη απέναντι στην ομάδα που θεωρείται ως το νούμερο 2 του ομίλου, αμέσως σκέφτεσαι πως αν διατηρήσεις αλώβητη την έδρα σου, τότε θα έχεις την ευκαιρία να προκριθείς. Φτάσαμε σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα, που μας βοηθάει τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά. Είναι νωρίς όμως να μετράμε βαθμούς. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δύσκολα θα σκεφτόταν κανείς πριν το ματς πως θα είχαμε θετικό αποτέλεσμα”.

Για το ποια είναι η Καρσίγιακα: “Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το πόσο βαθύ είναι το πηγάδι με τα χρήματα που ξοδεύουν οι τούρκικες ομάδες. Η Καρσίγιακα κέρδισε πέρσι το κύπελλο και πριν από λίγες ημέρες κέρδισε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε, της περσινής πρωταθλήτριας. Ξεκίνησε με νικη το πρωτάθλημα, οι παίκτες της και ο προπονητής αντιμετωπίζονται σαν λαϊκοί ήρωες, έχει μεγάλο γήπεδο και πολύ κόσμο, μεγάλο χορηγό και τεράστιο μπάτζετ”.

Για το κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο: “Ήταν έντονη η συμπαράσταση του κόσμου στην ομαδα τους, τα συνθήματα βέβαια δεν τα καταλάβαινα για να σας πω την αλήθεια. Η συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο της Καρσίγιακα είναι εκπληκτική, υπήρχαν  5 χιλιάδες κόσμου που από το πρώτο δευτερόλεπτο είναι όρθιοι και συμμετέχουν όλοι με τραγούδια, συνθήματα και κορεό. Εντάξει, έπεσαν 2-3 κέρματα στον πάγκο μας αλλά μέχρι εκεί. Σε κανένα σημείο δεν αισθανθήκαμε κίνδυνο, χωρίς μάλιστα να είναι τρομερή η παρουσία της Αστυνομίας στο γήπεδο. Επιπλέον, το μεγαλείο της ομάδας μας αναγνωρίστηκε από τους Τούρκους φιλάθλους. Παρά την ήττα τους, χειροκρότησαν την ομάδα τους αλλά και τον ΠΑΟΚ και οι παίκτες μας ανταπόδωσαν το χειροκρότημα”.

Για τις δυνατότητες του φετινού ΠΑΟΚ: “Είμαστε μία ομάδα που βρίσκεται στη διαδικασία του “χτισίματος” της. Οι βάσεις μπήκαν στην προετοιμασία, τώρα όσο πιο στέρεα και δυνατά είναι τα κομμάτια που θα βάζουμε, τόσο πιο εύκολα θα φτάσουμε ψηλά. Η ομάδα δείχνει σοβαρό και δυνατό χαρακτήρα, υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και τέτοιες νίκες όπως η χθεσινή θα μας βοηθήσουν στο υπόλοιπο της χρονιάς”.

Για το κοουτσάρισμα του Σούλη Μαρκόπουλου: “Δεν είναι εύκολο να κάνεις τις σωστές επιλογές σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, με τέτοια πίεση από τον αντίπαλο και το χρόνο. Οι επιλογές του προπονητή μας όμως ήταν καταπληκτικές. Ο Βον για παράδειγμα από ένα σημείο και μετά είχε άστοχες προσπάθειες και ήταν εκνευρισμένος, όμως ο κόουτς τον εμπιστεύτηκε και στο φινάλε είχε δύο εύστοχες προσπάθειες, είχε ένα κλέψιμο, μας βοήθησε πολύ. Ο Λάνκφορντ είχε καλές επιλογές, διέλυσε την άμυνά τους. Γι΄ αυτό είναι τοπ ο Σούλης Μαρκόπουλος, γι΄ αυτό είναι δακτυλοδεικτούμενος”.

Για το “βάθος” του φετινού ΠΑΟΚ: “Έχουμε μεγαλύτερο βάθος από πέρσι. Πέρσι είχαμε 3 ενεργούς ψηλούς, φέτος έχουμε τέσσερις, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κρίνουν ένα αποτέλεσμα. Πέρσι στην περιφέρεια το κλειδί μας ήταν ο Χαραλαμπίδης. Φέτος υπάρχει και ο Κάρτερ που είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, που μπορεί να δώσει ακόμα 3 χρόνια… ζωής στον Χαραλαμπίδη, ο οποίος όταν πέρσι τα παιχνίδια κρίνονταν στο τέλος, πολλές φορές είχε μείνει από βενζίνη. Φέτος παίζει σαν… έφηβος, υπάρχει ο Κάρτερ που τα κάνει όλα. Υπάρχει επίσης και ο Λιάπης σε ρόλο… καταστροφέα, σώζει πολύ από την ενέργεια της υπόλοιπης ομάδας. Είδαμε χθες μια καταπληκτική παράσταση από τον Όντουμ, παρά το ότι είναι ο πιο μικρός επαγγελματίας μας, κράτησε την ομάδα όταν αυτή είχε “παγώσει”.

Για το παιχνίδι με τον Άρη και το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί: “Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με μια σκληρή και δυνατή ομάδα ειδικά στο γήπεδό της. Έχουμε μεγάλη επιβάρυνση από το χθεσινό παιχνίδι, θα πρέπει να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Σε τέτοια παιχνίδια, όσο καλύτερα πάει η μία από τις δύο ομάδες, τόσο η άλλη έχει μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη. Άρα, μετά τις νίκες μας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, το κίνητρο του Άρη είναι μεγάλο και αυτό είναι το σωστό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με φανέλα… ΠΑΟΚ οι πανηγυρισμοί του Λοβ (pic)

Η επιτυχία του F4 με το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚτσής που ξεχώρισε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Περιστέρι κατέγραψε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της ιστορίας του χθες, αφού επικράτησε με 77-89 στην έδρα της Βόννης, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο Final 4 του Basketball Champions League, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Διάφοροι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ και παλιότεροι (Κασελάκης, Μήτρου-Λονγκ) και νεότεροι (Λοβ, Ρένφρο) έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (όπως βέβαια και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του στον πάγκο), αλλά ένας από αυτούς έζησε κάτι ξεχωριστό.

Κάποιοι φίλοι του Περιστερίου ταξίδεψαν με την ομάδα, αλλά στο γήπεδο της Βόννης, βρέθηκαν και διάφοροι Έλληνες της περιοχής και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, φορούσαν φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ άλλοι φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από την πλευρά του, είχε τη φανέλα του Ζερμέιν Λοβ από τη διετία του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Αμερικανό να του δίνει το χέρι και να τον χαιρετάει μέσα στα χαμόγελα, όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ