Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

H τριάδα περνά από το Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την μάχη της τρίτης θέσης που το κρίσιμο παιχνίδι είναι στο Περιστέρι. Μάχη και για το επόμενο Basketball Champions League.

Ηλίας Καπράλος

H τριάδα περνά από το Περιστέρι

Παρά τις δυσκολίες της φετινής σεζόν ο ΠΑΟΚ πέτυχε σχεδόν όλους τους στόχους του και είναι ακόμα μέσα στον τελευταίο. Μετά την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας και μετά την πρόκριση για ακόμα μία φορά στα play-off του Champions League, ο ΠΑΟΚ θέλει να παραμείνει εξ αρχής στην 4άδα του πρωταθλήματος, αλλά πολύ περισσότερο την 3η θέση που θα τον φέρει σε έναν πιθανό ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ και όχι στον Παναθηναϊκό.

Σήμερα η ήττα στο ΣΕΦ και με τρόπο που ήρθε “χάλασε” πολύ κόσμο και εντός και εκτός ομάδας. Λίγο οι απουσίες του Ολυμπιακού, λίγο το κακό κλίμα στην ομάδα του Πειραιά, όλοι περιμέναν έναν ΠΑΟΚ περισσότερο ανταγωνιστικό από ότι δείχνει το 80-59. Έτσι ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στους τελευταίους αγώνες με Κολοσσό στο Παλατάκι και Περιστέρι στην Αθήνα με συγκεκριμένους στόχους και το αυτί στα άλλα γήπεδα.

Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ που είναι στους 39 βαθμούς έχει μαζί του τον Προμηθέα και το Περιστέρι στην 3η θέση με 40. Ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούν τον Κολοσσό και τον Πανιώνιο, με αμφότερους να είναι αδιάφορους, ενώ το Περιστέρι πηγαίνει στο Ρέθυμνο που θα παίζει την παραμονή του στην κατηγορία. Εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα όπως έδειξαν μέχρι σήμερα, την επόμενη αγωνιστική μπορεί ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Περιστέρι να είναι μαζί στους 41 βαθμούς. Τότε την τελευταία αγωνιστική, ο Προμηθέας πηγαίνει στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό που λογικά θα θέλει την 6η θέση, ενώ στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ και η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα παίζουν τον τελικό της 3ης θέσης. Εάν ο ΠΑΟΚ κερδίσει και τα δύο παιχνίδια θα είναι σίγουρα τρίτος, ενώ το Περιστέρι μπορεί να είναι στην 4η θέση εάν περάσει νωρίτερα από το Ρέθυμνο, ή στην 5η θέση μιας και υστερεί στην ισοβαθμία με τον Προμηθέα.

Εάν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί τελικά από την ομάδα του Περιστερίου και ο Προμηθέας χάσει στο ΣΕΦ τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι στην 4η θέση μιας και υπερτερεί των Πατρινών στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πάντως δεν θα πρέπει να ξεγράφουμε και το σενάριο ο 3ος στην βαθμολογία να παίξει κόντρα στον 6ο Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας. Πάντως εάν ο ΠΑΟΚ περάσει στα ημιτελικά σαν 4ος στην κανονική διάρκεια, ή βγει 3ος στην κανονική διάρκεια, τότε έχει εξασφαλισμένη την συμμετοχή στο επόμενο Basketball Champions League που παίζουν οι 3 πρώτοι του πρωταθλήματος, εξαιρουμένων των ομάδων που παίζουν στην Euroleague.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο 7ος ξένος που μένει εκτός με Mαρούσι

Πάρθηκε η απόφαση από τον Στάθη Νεραντζάκη για το σημερινό παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι, για την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League, και ως γνωστόν ο Στάθης Νεραντζάκης θα πρέπει να αφήσει έναν ξένο εκτός αποστολής, μιας και έχει στα χέρια του επτά και δικαίωμα να δηλώσει έξι.

Την αποστολή ακολουθούν οι Φρίντρικσον, Γουίλιαμς, ΜακΝίς, Άλστον, Μίχαλ Μιχάλακ και φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Εκτός, λοιπόν, θα μείνει ο Μαρκές Τάουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κανονικά στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με τον Σέσιλ Γουίλιαμς να μένει εκτός από εκείνο το παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Για πάντα στο μυαλό μας…»

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη μέρα της δολοφονίας του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος», έγραψε χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco στα social media.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ