Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξέσπασμα Λιανού

Τον Γιώργο Βασιλακόπουλο κατονόμασε ως υπεύθυνο που ο Πανιώνιος δεν θα αγωνιστεί στην Α1, ο Ηλίας Λιανός.

Στέργιος Αναστασιάδης

Ξέσπασμα Λιανού

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, με δηλώσεις του στον Sentra 103,3 τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως αυτή είναι η μοίρα των ομάδων που δεν… υποκλίνονται στην ΕΟΚ και στον πρόεδρό της. Πιο αναλυτικά, είπε:

“Η αλήθεια είναι το λιγότερο που νιώθω έτσι… Και κερατάς και δαρμένος! Θα εκφράσω πολλές απογοητεύσεις. Πρώτη και μεγαλύτερη είναι ότι ένιωσα ότι δεν έχω δικαίωμα να αποφασίσω τι θα κάνω με τη ζωή μου. Γύρισα μια φορά από το Λονδίνο που είχα σοβαρά προσωπικά προβλήματα για να μην πέσει ο Πανιώνιος και πολλοί το ξέχασαν. Και είπα φεύγω και κανείς δεν με πίστεψε. Το να κοιτάξω να φύγω να πάω στο Λονδίνο να βγάλω δυο φράγκα για την οικογένειά μου, γιατί όλοι νομίζουν ότι είμαστε νεόπλουτα κωλόπαιδα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Θα πρέπει να έρχονταν και στο γήπεδο να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στην ομάδα αυτοί που με κατηγορούν.

Εγώ δήλωσα ότι θα φύγω. Κανένας δεν πήγε στον κ. Κακαβά (σ.σ.: νομικός σύμβουλος του Λιανού) και τον κ. Καρτάλο (σ.σ.: τιμ μάνατζερ) να τους ενοχλήσει. Μόνο ο κ. Μαργέτης. Και ο Πολύδωρας Συρίγος (αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης) έχει μεγάλη ευθύνη γιατί όφειλε να ελέγξει το πόθεν έσχες κι αν έχει τις ικανότητες τις οικονομικές ο Μαργέτης να το στηρίξει αυτό. Ακόμα και στην ΕΕΑ μου είπαν ότι πήγαν ο Ερασιτέχνης με τον Μαργέτη και από την τράπεζα Χανίων ότι η εγγυητική βγαίνει.

Και δεν έγινε ποτέ αυτό. Σαν μέρος μεταβίβασης είχα αναλάβει να καλύψω τα λίγα που είχαν μείνει από το παρελθόν, γύρω στα 100.000 ευρώ. Δεν υπάρχει γρόσι να χρωστάει πουθενά ο Πανιώνιος. Ούτε σε ΙΚΑ ούτε σε Δημόσιο. Καλώς ή κακώς αυτός ο κύριος λάκισε. Κι εμφανίστηκαν του Ερασιτέχνη και μου είπαν βοήθησε μπας και σώσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Αυτά αφορούν στο παρελθόν.

Στο παρόν ζούμε ένα δεύτερο θέατρο του παραλόγου. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την επιτροπή για το γράμμα του νόμου. Αλλά οι δικαστές και οι νομικοί κοιτούν και την ουσία κι έτσι πρέπει να παίρνονται ενίοτε οι αποφάσεις. Αυτό είναι το λιγότερο που περίμενα. Από την εγγυητική που καταθέσαμε και αφού είχε πάει και ο Μαργέτης που τελικά δεν έπεισε κανέναν και δεν έγινε καμία όχληση από την επιτροπή.

Δεν κατάλαβα που έβλαψε ο Πανιώνιος το δημόσιο συμφέρον, αφού δεν χρωστάει πουθενά. Με το γράμμα του νόμου είχαν δίκαιο, με το πνεύμα θα μπορούσαν να δώσουν μια παράταση κάποιων ημερών. Καταλαβαίνω γιατί έστειλε ο Βασιλακόπουλος την επιστολή. Και η επιτροπή κι αυτός καλά κάνουν. Ηταν όμως λίγες οι ομάδες που ήταν σωστές στην ώρα τους. Θα μπορούσαν να δώσουν λοιπόν παράταση.

Εστειλα ένα μήνυμα στον Βασιλακόπουλο η απάντησή του ήρθε με την ανακοίνωση. Έχει χαθεί η μπάλα στο ελληνικό μπάσκετ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός παίζουν μόνοι τους κι εμείς είμαστε κομπάρσοι. Η ΕΟΚ δεν δίνει φράγκο, αν δεν υποκλιθείς ή δεν τους κάνεις τα κέφια όλοι ξέρουν με ποιον τρόπο θα σου δημιουργήσουν προβλήματα. Το ελληνικό μπάσκετ πάει από το κακό στο χειρότερο.

Υπάρχει το άλλο παράδοξο για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα… Είπα στην επιτροπή ότι μπορούμε να καταθέσουμε εγγυητική άμεσα, για την τιμή των όπλων κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Είναι η τελευταία πράξη που θα κάνω για τον Πανιώνιο. Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια για να στείλω χρήματα από Λονδίνο για να βγει η εγγυητική. Περιμένω σήμερα αύριο να στείλω στην τράπεζα Αττικής. Τα υπόλοιπα έχουν κατατεθεί. Τα υπόλοιπα είναι το Δ.Σ. που δεν υπήρχε, φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα και ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή για τον ισολογισμό.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η επιτροπή θα επανεξετάσει τον φάκελο. Εκεί θα βοηθούσε ο Βασιλακόπουλος… Του έστειλα μήνυμα και του είπα, εγώ δεν θα είμαι στα πόδια σου, τι δουλειά έχει ο Πανιώνιος μ` αυτό; Και είδατε την απάντησή του. Του είπα απλά να βοηθήσει, όπως έκανε με τον Αρη στη FIBA. Και τι θα έκανε; Θα έπαιρνε ένα τηλέφωνο την επιτροπή και θα έλεγε απλά ότι εμείς σαν ΕΟΚ δεν έχουμε πρόβλημα…

Η Καβάλα βρίσκεται σε εκκαθάριση. Ο ΕΣΑΚΕ έστειλε ομόφωνη απόφαση να συμπεριληφθεί ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα. Δεν καταλαβαίνουν στην επιτροπή, όχι με το γράμμα αλλά με το πνεύμα του νόμου ότι κουτσουρεύουν το πρωτάθλημα και δεν ζημιώνεται κανείς αν δοθεί μια παράταση ολίγων ημερών, αφού δεν χρωστάμε στο δημόσιο και σε κανέναν; Δικηγόρος που ασχολείται με αθλητικό δίκαιο μου είπε ότι πρέπει να υπάρχουν έξωθεν πιέσεις. Αν είναι να λειτουργεί έτσι η Ελλάδα και τα επόμενα 30 χρόνια δεν πάμε πουθενά

Ό ΕΣΑΚΕ έχει επέμβει, έστειλε ομόφωνη επιστολή για να δοθεί παράταση. Εγώ απ` ό,τι κατάλαβα νομικό έρεισμα δεν υπάρχει για να ανασταλεί η απόφαση της επιτροπής και επαφίεται πλέον στην επιτροπή. Έχουν ξεκάθαρα θέμα με την επιστολή της ΕΟΚ και με το θέμα της Καβάλας. Τώρα βέβαια πως θα ρίξουν μια ομάδα που είναι σε όλα ΟΚ που είναι στο δημόσιο καθαρή και θα ανεβάσουν ομάδα που είναι σε εκκαθάριση, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Φεύγω από το μπάσκετ με θυμό. Δεν είναι τραγικό μετά από τόσα εκατομμύρια και τόσες ώρες ενασχόλησης, που ήταν μεράκι, να φεύγεις με πίκρα κι απ` αυτούς που σου έλεγαν συνέχεια μπράβο, μπράβο.

Ούτε τα παιδιά μας δεν κρατάμε 30 χρόνια. Πόσο έπρεπε να μείνω; Αιώνιος πρόεδρος; Φεύγω με πίκρα γιατί όσα γίνονται αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τι γίνεται στη χώρα γενικότερᔨ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναβολή στο Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, γιατί αναβλήθηκε το παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λόγω του… ΑΕΚΟλυμπιακός στο ποδόσφαιρο, η Αστυνομία δε μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των φιλάθλων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα κι έτσι για λόγους ασφαλείας, το παιχνίδι αυτό αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR – Προμηθέας Πάτρας για την πρώτη αγωνιστική του Top-6 που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή (31/3, 21:00) στο ΟΑΚΑ, σε συνέχεια της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα για σοβαρούς λόγους ασφάλειας, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε νεα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 9180/28-3-2024 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Α.Δ.Α ΨΦ9Κ46ΝΚΠΔ-ΨΙΝ) κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης Πρωταθλήματος (Top6 & Playouts) Stoiximan Basket League 2023-24 για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σας ενημερώνουμε ότι ο ως άνω αγώνας μετατίθεται σε άλλη πρόσφορη ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ