Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το δεύτερο μέρος της 3ης αγωνιστικής

Η αναφορά της Λιγκας στις αναμετρήσεις σε Πηγάδια, Νέα Σμύρνη, ΟΑΚΑ και «Κλ. Βικελίδης»

Αντώνης Τσακαλέας

Το δεύτερο μέρος της 3ης αγωνιστικής

Με τις τέσσερις αναμετρήσεις που γίνονται σήμερα, ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστική. Η Super League παρουσίασε τις προαναγγελίες των αναμετρήσεων…

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται αντίπαλες, έχοντας κάνει εκ διαμέτρου αντίθετο ξεκίνημα στη σεζόν. Το μόνο κοινό τους είναι ότι ξεκίνησαν με νέο προπονητή, Ισπανό και οι δύο, αλλά ο Κίκο Ραμίρεθ της Ξάνθης είναι και 15 χρόνια μεγαλύτερος του Μπόρχα Χιμένεθ.

Η Ξάνθη με δύο νίκες, εκτός έδρας μάλιστα και τις δύο, με ΑΕΚ και Παναιτωλικό, δείχνει ότι αν και έχει ανανεωθεί, μπορεί να παίρνει αποτελέσματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι όσες νίκες έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είχε στα 22 τελευταία της περασμένης σεζόν. Μάλιστα στην έδρα της νίκησε μόνο τον ουραγό Απόλλωνα στα έξι τελευταία παιχνίδια του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Τρίπολης άφησε και αυτός μια δύσκολη σεζόν πίσω, για να ξεκινήσει με δύο ήττες, μια με πέναλτι στο Νέο Φάληρο και μια στην Τρίπολη από την ΑΕΚ στο 90’.

Έκανε μόλις δύο νίκες στα 11 τελευταία καταφέρνοντας να μείνει στο τέλος στην κατηγορία.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αντιμετωπίσει την Ξάνθη 24 φορές και την έχει νικήσει μόνο τρεις! Όσες έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και όσες τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα με την ΑΕΚ έχει επτά νίκες και με τον ΠΑΟΚ 11!

Οι δύο τελευταίες φορές που ο Αστέρας νίκησε την Ξάνθη, ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στην Τρίπολη. Από τότε σε εννέα αγώνες έχουμε επτά ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης.

Στην έδρα της μάλιστα στα τελευταία οκτώ η ακριτική ομάδα έχει μια μόλις νίκη και δύο ήττες! Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία έχουν τελειώσει 0-0!

Μια πρόσφατη κακή παράδοση έχει να διαχειριστεί πάντως η Ξάνθη. Και τα πέντε τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της. Για τελευταία φορά το έκανε  το 2013, 1-0 τον Πανθρακικό τότε. Τα τελευταία 11 χρόνια μόλις δύο φορές το κατάφερε!

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 7
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ξάνθης: 4
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Πέρσι
09.03.2019: Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0
(στο 81’ 2η κίτρινη Μπελόκ του Αστέρα Τρίπολης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Τον περασμένο Απρίλιο ο Πανιώνιος και η ΑΕΛ ακόμα ανησυχούσαν για την παραμονή τους στη Super League και το παιχνίδι τους στη Νέα Σμύρνη ήταν κρίσιμο. Ειδικά για την ΑΕΛ, που είχε δύσκολο πρόγραμμα στα τρία τελευταία. Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 με ένα γρήγορο γκολ και ανάσανε, ενώ η ΑΕΛ σώθηκε χάρη στους βαθμούς που πήρε αμέσως μετά, από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος συνέχισε ένα σερί τεσσάρων νικών γηπεδούχος με αντίπαλο την ΑΕΛ για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας τώρα κερδίσει ακριβώς τα μισά, 14, από όσα την υποδέχτηκε. Η ΑΕΛ έχει κάνει μόλις μια νίκη στην Νέα Σμύρνη τα τελευταία 31 χρόνια, τον Απρίλιο του 2010, που μάλιστα την κράτησε στην κατηγορία.

Στον πάγκο του Πανιωνίου κάνει ντεμπούτο ο Νικόδημος Παπαβασιλείου. Είναι ο πρώτος Κύπριος προπονητής που θα βρεθεί στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας, αν εξαιρέσουμε τους υπηρεσιακούς Δώρο Κλεοβούλου και Γιώργο Παντζιαρά.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πρωτάθλημα με δύο ήττες μετά από 20 χρόνια, όταν είχε χάσει από Πανηλειακό κα Ολυμπιακό. Έχασε στην έδρα του από το Βόλο, αφού ήταν αήττητος από ομάδα της περιφέρειας για 12 αγώνες, όπου μετρούσε οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία στη δύσκολη έδρα του Ατρομήτου και αφού έχασε από τον Ολυμπιακό στην έδρα της, έρχεται πάλι στην Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη, όπου έχει κάνει τη μοναδική ήττα στα πέντε τελευταία της εκτός έδρας. Στον πάγκο της η ΑΕΛ έχει το Μιχάλη Γρηγορίου, που εργάστηκε στον Πανιώνιο τη σεζόν 2017-18

Νίκες Πανιωνίου: 18
Ισοπαλίες: 17
Νίκες ΑΕΛ: 21

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιωνίου: 14
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΛ: 4

Πέρσι
06.04.2019: Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0
(17΄σουτ Μακσίμοβιτς)

ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ

Μετά τη νίκη, έστω και στο τέλος, στην Τρίπολη, η ΑΕΚ επιστρέφει στο «Σπύρος Λούης», όπου η πρεμιέρα αφήνει ακόμα οδυνηρά συναισθήματα, αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Πλέον ο υπηρεσιακός της Τρίπολης Νίκος Κωστένογλου, είναι τώρα ο τακτικός της προπονητής. Η ήττα από την Ξάνθη, που έφερε και αλλαγές, θα πρέπει να καλυφθεί και αυτό σημαίνει ότι η νίκη επί της Λαμίας είναι απαιτητή.

Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια στην έδρα της, μετά τον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία στις 3 Απριλίου. Αντίθετα έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας, μετά το 2-2 στη Λαμία στις 14 Απριλίου.

Η Λαμία ξεκίνησε με δύο παιχνίδια στην έδρα της, όπου αφού προηγήθηκε μια φορά του Παναθηναϊκού και δύο του Ατρομήτου, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και έμεινε σε ισοπαλίες 1-1 και 2-2 αντίστοιχα. Η περσινή  της πορεία, μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, και η 7η θέση στο πρωτάθλημα ακόμα προκαλούν αίσθηση, αλλά νέα πρόσωπα και νέοι στόχοι είναι πλέον μπροστά.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τέσσερα παιχνίδια στην ιστορία των δύο ομάδων για τη Super League, και στις εννέα συνολικά συναντήσεις τους, μετά τη νίκη πρόκριση της Λαμίας το 1984 για το Κύπελλο. Από το 2016 που έπαιξαν και πάλι, η ΑΕΚ έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Στην έδρα της έχει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, δύο για το πρωτάθλημα και τέσσερις για το Κύπελλο.

Ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 3
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμίας: 0

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 2
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0

Πέρσι
08.12.2018: ΑΕΚ – Λαμία 2-0
(13’ σουτ Πόνσε, 47’ αυτογκόλ Αναστασιάδης)

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Άρης παρουσίασε δυνατή έδρα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Από τότε που μπήκε το 2019 έχει κερδίσει έξι και έχει χάσει μόνο ένα, αυτό από τον Ατρόμητο, από τα εννέα παιχνίδια του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ισοπαλία στη Λαμία για να ακολουθήσει η ήττα από τον ΟΦΗ εντός έδρας.

Στα χρόνια της Super League μόνο δύο φορές ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει στα δύο πρώτα παιχνίδια του. Και οι δύο είναι στις τρεις τελευταίες σεζόν. Το 2017 και το 2019. Ενδιάμεσα, πέρσι δηλαδή, ξεκίνησε με πέντε νίκες.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι στο τέλος του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φεύγοντας για έβδομη φορά αήττητος στις εννέα τελευταίες επισκέψεις του στον Άρη. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ  τους, ενώ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά.

Ο Απόστολος Τερζής θα είναι υπηρεσιακός προπονητής του Άρη για δεύτερη φορά. Κάθισε στον πάγκο του και στη Ριζούπολη τον περασμένο Νοέμβρη, όταν απολύθηκε ο Πάκο Ερέρα και πριν αναλάβει ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Άρης είχε νικήσει 2-1 τον Απόλλωνα. Ο Τερζής σαν ποδοσφαιριστής αντιμετώπισε μια φορά τον Παναθηναϊκό, πριν από 25 χρόνια σε ένα καθόλου ευχάριστο παιχνίδι. Με τη φανέλα της Δόξας Δράμας αγωνίστηκε στις 27 Μαρτίου 1994 στο «Σπύρος Λούης» και η ομάδα του έχασε με 8-0. Το 7ο είχε βάλει ο Γιώργος Δώνης, που θα είναι στον αντίπαλο πάγκο.

Ιστορία
Νίκες Άρη: 22
Ισοπαλίες: 26
Νίκες Παναθηναϊκού: 62

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 18
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Παναθηναϊκού: 20

Πέρσι
02.12.2018: Άρης – Παναθηναϊκός 1-1
(15’ πέναλτι Γιουνές – 90’ πέναλτι Χατζηγιοβάννης. Στο 6’ Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Γκάμα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ