Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο! (vids)

Φοβερές στιγμές στον τελικό του ύψους, παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν, Ιταλός το χρυσό στα 100μ.

Μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο! (vids)

Μεγάλη μέρα στα αθλήματα του στίβου σήμερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στο άλμα εις ύψος ανδρών, σημειώθηκε μία ιστορική στιγμή, αφού Μουτάζ Μπαρσίμ και Τζιανμάρκο Ταμπέρι, πέρασαν τα 2.37 και συμφώνησαν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο!

Στο τριπλούν γυναικών, η Γιούλιμαρ Ρόχας, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, με 15.67, ξεπερνώντας το 15.50 που κρατούσε από το… 1995!

Στα 100 μέτρα των ανδρών, ο Ιταλός, Μάρσελ Τζέικομπς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με 9.80.

ΣΧΟΛΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Δύο ευρώ δωρεά για κάθε εισιτήριο

Κάθε δωρεά, η οποία είναι προαιρετική, θα πηγαίνει στο Secours Populaire

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 ζητούν από τους αγοραστές εισιτηρίων να δωρίσουν δύο ευρώ ανά αγορά, προκειμένου να βοηθήσουν άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους επόμενους Θερινούς Αγώνες.

«Είναι η ίδια φιλοσοφία με τον «καφέ σε εκκρεμότητα»», δήλωσε ο Γάλλος επιχειρηματίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Paris 2024, Αλεξάντρε Μαρς.
Αυτή η ιδέα προέρχεται από τη Νάπολη της Ιταλίας, όπου ένας πελάτης πληρώνει για έναν καφέ εκ των προτέρων ως μια ανώνυμη πράξη αλληλεγγύης, ουσιαστικά αγοράζοντας δύο φλιτζάνια αλλά εκείνος παίρνει μόνο ένα, αφήνοντας το άλλο σε κάποιον που δεν έχει χρήματα.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε τόσο μεγάλη κλίμακα», είπε ο Μαρς στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. Κάθε δωρεά, η οποία είναι προαιρετική, θα πηγαίνει στο Secours Populaire, μια μη κερδοσκοπική ένωση που μάχεται κατά της φτώχειας και του αποκλεισμού στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο και θα μετατρέπεται σε εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Οι πωλήσεις περίπου 10 εκατομμυρίων εισιτηρίων για τους Αγώνες του Παρισιού θα ξεκινήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου, με το φθηνότερο να κοστίζει 24 ευρώ.

«Για τους Αγώνες της Βαρκελώνης και της Άλμπερβιλ, φέραμε παιδιά, καθώς και στο Πεκίνο (το 2008) και στο Λονδίνο (2012). Ήμασταν έτοιμοι και για το Τόκιο. Έτσι έπρεπε να κάνουμε το ίδιο για το Παρίσι», είπε ο γενικός διευθυντής της Secours Populaire Τιερί Ρόμπερτ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 28 Αυγούστου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες

Aπίστευτο: Παγκόσμιο Συλλόγων με… 32 ομάδες!

Άντε και Μουντιάλ με… 64 φιναλίστ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τη νέα μορφή με την οποία θα διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο! Πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτό το 2025; Τριάντα δύο!

Η διοργάνωση, που επί τοις ουσίας θα είναι ένα Μουντιάλ συλλόγων, θα διεξάγεται εφεξής κάθε τέσσερα χρόνια και ο νικητής θα βάζει στα ταμεία του έως και 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ούτε με ποια κριτήρια θα επιλέγονται οι 32 φιναλίστ ούτε το πώς θα μοιραστούν οι θέσεις ανά συνομοσπονδία.

Φυσικά, το συγκεκριμένο πλάνο του Ινφαντίνο είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την UEFA όσο και από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, κάτι που αναμένεται να συμβεί και τώρα!

Και επειδή ποτέ ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν... χορταίνει αγώνες, ο ίδιος ανακοίνωσε πως στα... σκαριά βρίσκεται και μία ακόμα διοργάνωση, με φιλικά μεταξύ τεσσάρων ομάδων κάθε Μάρτιο, που θα έχει την ονομασία World Series!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες

Στο CAS για μετάλλιο οι HΠΑ

Τι ακριβώς ζητά από την υπόθεση της Βαλίεβα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ των ΗΠΑ ζήτησε από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) να αποφασίσει προκειμένου να πάρει τα ασημένια μετάλλια της ομάδας τους, πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, σύμφωνα  με το Reuters.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε αποφασίσει ότι δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων για τον αγώνα, που κέρδισε η ομάδα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έως ότου επιλυθεί η υπόθεση ντόπινγκ της  15χρονης Ρωσίδας Καμίλα Βαλίεβα, ένα θέμα που όμως μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες.

Η Ρωσία τερμάτισε πρώτη, οι ΗΠΑ δεύτερη και η Ιαπωνία τρίτη.

Η Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένο φάρμακο για την καρδιά μετά το ρωσικό εθνικό πρωτάθλημα στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά το αποτέλεσμα δεν αποκαλύφθηκε παρά τις 8 Φεβρουαρίου, την επόμενη μέρα που βοήθησε την ROC να κερδίσει στο ομαδικό αγώνισμα.

Η Βαλίεβα έλαβε άδεια να αγωνιστεί στο στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, από το CAS, αλλά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ