Connect with us

O Stoiximan ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

Μια μεγάλη συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα ενάντια στην σύγχρονη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού, διοργανώνεται την Δευτέρα 11 Μαΐου, ώρα 20.30 και ο Stoiximan.gr υποστηρίζει ενεργά αυτή την πρωτοβουλία. 

Ηλίας Τάταλας

O Stoiximan ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

Μερικοί από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Ελλάδας, ενώνουν τις φωνές, τις  ψυχές και την αγάπη τους για τα παιδιά, με μοναδικό σκοπό να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο, στην καταπολέμηση του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο παρατηρείται έντονα και στην χώρα μας και απαιτεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη λειτουργία της νέας δομής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Το Σπίτι του Παιδιού».

«Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα, και μία από τις ελάχιστες στον κόσμο, εξειδικευμένες Δομές Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης καθώς και παιδιά θύματα bullying. Η νέα αυτή δομή στελεχώνεται από θεραπευτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τον Ψυχίατρο – Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου, Παιδοψυχίατρους, κλινικούς Ψυχολόγους, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπευτή και ειδική Παιδαγωγό.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας ανέλαβε ο μουσικός – ενορχηστρωτής – ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου. Οι συνθέτες και οι ερμηνευτές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση είναι, με αλφαβητική σειρά, οι: Λένα Αλκαίου, Χρήστος Δάντης, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Ηρώ, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μελίνα Κανά, Σία Κοσκινά, Κωνσταντίνα, Βασίλης Λέκκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αντώνης Μίτζελος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Σαλίνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Σπανός, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ραλλία Χρηστίδου, Julie Massino.

“Η Stoiximan, στο πλαίσιο του Προγράμματος της για την  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ενέταξε στις προτεραιότητες της, την αντιμετώπιση προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying αποτελεί δυστυχώς ένα διαδεδομένο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν κάτω από τα ραντάρ της κοινής γνώμης και της ελληνικής κοινωνίας.

Στην προσπάθεια μας αυτή, για την μεγιστοποίηση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος έχουμε επιλέξει να ενισχύουμε θεσμούς και δράσεις που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει στο παρελθόν και προφανώς θα βοηθούν στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία μας με το « Χαμόγελο του Παιδιού» που μετρά ήδη μισό χρόνο και ξεκίνησε τόσο με την ενίσχυση από την Stoiximan της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 1056 για τα ΠΑΙΔΙΑ όσο και με το Χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό σποτ που δημιουργήσαμε με την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, της οποίας το Stoiximan.gr είναι μεγάλος χορηγός.

Συνεχίστηκε με την υποστήριξη από το Χαμόγελο του Παιδιού του συνόλου των δράσεων της Stoiximan για το σχολικό εκφοβισμό με την καμπάνια #mifovasai με την συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, ολυμπιονικών, παρά-ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών, με τη δημιουργία της ιστοσελίδας ενημέρωσης και πληροφόρησης για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς mifovasai.gr υπό την επιστημονική επιμέλεια καταξιωμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών αλλά και άλλων δράσεων στο πεδίο αυτό.

Σήμερα ΕΙΜΑΣΤΕ εδώ για  να στηρίξουμε και αυτή την προσπάθεια  του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ στην διοργάνωση της μεγάλης αυτής συναυλίας κατά του bullying με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών. Σ΄ αυτούς τους Καλλιτέχνες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό. Ο Αγώνας κατά του σχολικού εκφοβισμού χρειάζεται όσους περισσότερους συμμάχους γίνεται, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Κι εμείς με τις δικές μας δυνάμεις μας θα στηρίζουμε αυτόν τον ΑΓΩΝΑ”, τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Stoiximan.gr, Γιάννης Σπανουδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία και στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (Live Stream)

Δείτε ζωντανά το νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Νοκ άουτ παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 16:00 τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος επιστρέφει στις υποχρεώσεις του Κυπέλλου, μετά την επέκταση του νικηφόρου σερί στο πρωτάθλημα με την επικράτηση 2-1 επί του Ατρομήτου. Οι «ασπρόμαυρες» αποκλείοντας την Δόξα Δράμας και τον Άρη, μπαίνουν στην μάχη του προημιτελικού, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Απέναντί του, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην αγωνιστική που πέρασε στο πρωτάθλημα, επικράτησε με 0-2 των Ελπίδων Καρδίτσας, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ, αποκλείοντας τον Διαγόρα Ραχών και την Αγία Παρασκευή.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

0-0 κανονική διάρκεια

Παίζουμε την παράταση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Έδωσε τη μάχη του και ολοκλήρωσε τη σεζόν

Φινάλε στην έβδομη θέση για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε η σεζόν για τη γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα στην Αθήνα με 9-8 από το Περιστέρι.

Ο Δικέφαλος δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για το παιχνίδι μιας και είχε εξασφαλίσει τη θέση του στην οχτάδα, με τις «ασπρόμαυρες» όμως να δίνουν τη μάχη τους απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε τη νίκη για να αποφύγει τα playouts.

Ο ΠΑΟΚ ρίχνει αυλαία στην 7η θέση με 22 βαθμούς, όσους έφτασε και το Περιστέρι, με το σύνολο της Χατζέλλη όμως να υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω της νίκης με 13-8 στον πρώτο γύρο.

Πρώτη σκόρερ για τον Δικέφαλο η Γιαπωνέζα, Ερούνα με 3 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-3, 1-1, 2-3

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Ζαφειράκη, Μάμογλου, Λαλούση, Γροζοπούλου 1, Αποστολίδου , Κόλλια, Πετάση, Μπερίκου, Πέττα 1, Λασκαρίδου 5, Κάσσαρη, Γκοτζιά 1, Μαρία Καραγιάννη, Λέβι 1.

ΠΑΟΚ (Χρύσα Χατζέλη ): Γκανγκλ, Μπίκου, Παρασκευοπούλου, Τζελέπη, Χριστοφορίδου, Ντάσιου 1, Γραικού , Γιαμπασάκου, Ερούνα 3, Ντόνα-Τσιάκα 1, Κοντονή 2 Νιαρχάκου 1, Λεριώτη, Κολτσίδα, Καλλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ