Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ιντερπόλ για τα στημένα στην Ελλάδα

H πρόθεση της Ιντερπόλ και της FIFA να έρθουν στην Ελλάδα και να ανοίξουν συζήτηση για τη χειραγώγηση αγώνων και την αντιμετώπιση, δείχνει το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας.

Ηλίας Τάταλας

Η Ιντερπόλ για τα στημένα στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει το soccerplus, “η INTERPOL και η FIFA ζήτησαν να έρθουν στην Ελλάδα και να συζητήσουν για τους στημένους αγώνες. Η απάντηση των συναρμόδιων φορέων στην πρόταση είναι θετική. Πλέον απομένει να ολοκληρωθούν διαδικαστικά θέματα όπως ο ορισμός των εκπροσώπων, η ημερομηνία και ο τόπος τέλεσης, καθώς και η οριστικοποίηση της ατζέντας. 

Στην πρώτη σελίδα του εξασέλιδου εγγράφου αναφέρονται οι σκοποί της συνάντησης:

1. Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία της INTERPOL, από κοινού με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), διατύπωσε αίτημα συνδιοργάνωσης με τη Διεύθυνσή μας συνάντησης στη Χώρα μας εντός του 2014 για την ανάπτυξη συνεργασίας αναφορικά με την ακεραιότητα στον αθλητισμό (επισυνάπτεται). Σκοπός της εν λόγω συνάντησης είναι η παροχή βοήθειας στις χώρες μέλη της INTERPOL αναφορικά με τους στημένους αγώνες και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

2. Επίσης στόχος της εν λόγω συνάντησης αποτελεί η επίτευξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των βασικών εταίρων, ήτοι των αρχών επιβολής του νόμου, των επαγγελματικών αρχών, του Υπουργείου Αθλητισμού, οργανισμών σχετικών με τα τυχερά παίγνια και των εκπροσώπων Εθνικών Ποδοσφαιρικών Οργανώσεων, για την ανάπτυξη ενός εθνικού συντονιστικού πλαισίου σχετικό με την πρόληψη των στημένων αγώνων. Αποτέλεσμα της συνάντησης αναμένεται να είναι η σύνταξη ενός αρχικού σχεδίου δράσης και ο καθορισμός των επόμενων βημάτων για καθέναν από τους εταίρους.

3. Η συνάντηση θα είναι διάρκειας μιας ημέρας, με γλώσσα εργασίας την Αγγλική.

4. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε μέχρι την 29-09-2014, εάν υφίσταται ενδιαφέρον από πλευράς σας για συμμετοχή και σε θετική περίπτωση όπως αποστείλετε τυχόν προτάσεις και απόψεις σας επί της επισυναπτόμενης ημερήσιας διάταξης, καθώς και όπως ορίσετε σημείο επαφής, στοιχεία του οποίου μας αποστείλετε για λόγους συντονισμού.

 
 Η Ελλάδα στο γκρουπ των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα στημένα
 
Ανάλογες συναντήσεις για την ακεραιότητα του αθλήματος έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου όπου υπάρχει πρόβλημα. Η πρώτη συνάντηση έγινε το 2012 στη Φινλανδία και ακολούθησαν η Ωκεανία, η Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, η Νότια Αφρική και η Σενεγάλη.

Επίσης έχει υπάρξει συνεργασία της Ιnterpol για το θέμα της καταπολέμησης των «στημένων» αγώνων με την αστυνομία της Κροατίας και της Ιταλίας, ενώ τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στη Σιγκαπούρη, η οποία οδήγησε σε πάρα πολλές συλλήψεις. 

Ειδική συμφωνία συνεργασίας έχει υπογραφεί με την Concacaf, που είναι η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία των χωρών της Κεντρικής Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και της Καραϊβικής. Η Ιnterpol είχε υπό παρακολούθηση το Μουντιάλ της Βραζιλίας και το ίδιο θα κάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ποιοι θα μετέχουν στη συνάντηση
 
Στη σελίδα δύο του εγγράφου υπάρχει η λίστα με τους αποδέκτες της πρότασης. Δηλαδή με τους φορείς στους οποίους, εκτός από την ΕΠΟ, εστάλη το έγγραφο και καλούνται να μετέχουν στη συνάντηση. 

Αυτοί είναι:
 
1. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
2. Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και του Ελέγχου των Δηλώσεων Περουσιακής Κατάστασης
3. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
4. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών/κ. Αθλητικός Εισαγγελέας
5. Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας
6. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
7. Ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου
8. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών
9. Η Super League”

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κοντέρ συνεχίζει να γράφει (vid)

Ο Άρης έσβησε κεράκια στη Λαμία με την τοπική ομάδα να παίρνει μεγαλειώδη πρόκριση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ήρωα τους Σαράνοφ με τις επεμβάσεις του και Τζανετόπουλο με το γκολ του, η Λαμία πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά του κυπέλλου αφήνοντας εκτός τον Άρη.

Το κοντέρ για τους «κίτρινους» συνεχίζει να γράφει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Οι εξελίξεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ (vid)

Ένα ακόμα PAOK24 News που τα είχε όλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πιστό στο ραντεβού του και το βράδυ της Τετάρτης το PAOK24 News με όλη την «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα της ημέρας και όχι μόνο!

Στ. Κόλκας, Δ. Τσορμπατζόγλου, Σ. Αναστασιάδης και όλο το επιτελείο του κορυφαίου «ασπρόμαυρου» ειδησεογραφικού portal, σχολίασαν και ανέλυσαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τα τμήματα του ΠΑΟΚ.

Δείτε την εκπομπή της Τετάρτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μας έχεις ξεφτιλίσει!» (vid)

Οργή οπαδών του Άρη κατά Μάντζιου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ταφόπλακα για τον Άρη στη Λαμία με τους «κίτρινους» να γνωρίζουν αποκλεισμό σοκ από τη συνέχεια του κυπέλλου και το… κοντέρ να συνεχίζει να γράφει.

Ο Άκης Μάντζιος τα… άκουσε από τους φίλους του Άρη που βρίσκονταν στο γήπεδο, οι οποίοι τον «στόλισαν» κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, επιρρίπτοντας του ευθύνες για τον αποκλεισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending