Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι δίνουν τα… πρώτα βιολιά

Οι παίκτες που αγωνίζονται πίσω από τον φορ. Παίκτες για τρεις θέσεις. Εκεί πρέπει να κρύβεται… πολλή ποιότητα για κάθε ομάδα. Έτσι γίνεται και στον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα με πολλές και καλές επιλογές για… όλα τα γούστα.

Attackερ

Τι δίνουν τα… πρώτα βιολιά

Ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης και έχει πολύ βάθος στο ρόστερ του. Ειδικά εκεί… μεσοεπιθετικά. Πρόκειται για έξι παίκτες που μπαίνουν και βγαίνουν στην ομάδα, προσφέροντας πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά στο σύνολο του Λουτσέσκου. Από τον Πέλκα στον Ουάρντα, από τον Ελ Καντουρί στον Μπίσεσβαρ και από τον Ζαμπά στον Λημνιό! Γρήγοροι, ομαδικοί, ντριμπλέρ, σκόρερ, φιλότιμοι και… πολλά άλλα.  

Επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αξίζει να δούμε μέχρι τώρα τι έχει δώσει ο καθένας από αυτούς τους παίκτες. Παρατηρήστε αυτή την ιδιαίτερη ισορροπία που προκύπτει μεταξύ τους, σε πολλά από αυτά που μοιράζονται ή αυτά που προσφέρουν.     

ΠΕΛΚΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ

Από την αρχή της χρονιάς ο Πέλκας είναι φανερό ότι κερδίζει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου αγωνιζόμενος μόνιμα πίσω από τον φορ. Μέχρι τώρα ο αρχηγός της ομάδας έχει παίξει σε 18 ματς και πιο συγκεκριμένα μετράει 1.421 λεπτά συμμετοχής. Έχει τρία γκολ και τρεις ασίστ με 29 τελικές, σε ένα ποσοστό 9,38 εύστοχων ενεργειών. Ο Πέλκας έχει 62 εύστοχα γεμίσματα αφού εκτελεί και πολλά στημένα, ενώ έχει κλέψει 22 φορές την μπάλα από αντιπάλους και μετράει 22-22 φάουλ σε μία φοβερή ισορροπία.

Ισορροπημένο είναι το παιχνίδι του και σίγουρα αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα τον προπονητή του όπως και η κίνηση στο κενό των δύο αντιπάλων γραμμών.  

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ 

Αλήθεια είναι ότι και φέτος έχει σκαμπανεβάσματα στην  απόδοσή του, αλλά όσον αφορά τα νούμερα διατηρεί την γνωστή σταθερότητα που επέδειξε και τα περασμένα χρόνια. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός που παίζει συνήθως στα αριστερά, έχει 15 συμμετοχές, από τις οποίες οι εννιά ως βασικός. Τα 90λεπτά του είναι μόλις δύο! Σε 912 λεπτά συμμετοχής μετράει δύο γκολ και τρεις ασίστ, νούμερα που ανέβηκαν μετά τον τελευταίο αγώνα κυπέλλου στο Ηράκλειο. Έχει 14,29% ποσοστό ευστοχίας (2/14 σουτ) αλλά και 18 εύστοχα γεμίσματα με τη γνωστή του κίνηση να συγκλίνει από τα αριστερά με το δεξί προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Μπίσεσβαρ έχει 10 κλεψίματα σε κατηγορία του παιχνιδιού που προσπαθεί να βελτιώσει ενώ προηγείται στα φάουλ. Έχει κερδίσει 31 και έχει κάνει 18.  

ΖΑΜΠΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

Ο νεαρός Βραζιλιάνος αποτελεί την μεταγραφή της ομάδας που πολύ γρήγορα πήρε θέση βασικού σε πολλά ματς. Μέχρι τώρα έχει 17 συμμετοχές, από τις οποίες οι 13 είναι ως βασικός. Ο Ζαμπά έχει παίξει σε 1054 λεπτά και μετράει τρία γκολ, αλλά και τέσσερις ασίστ. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εκπληκτική του εμφάνιση στη Λευκορωσία. Έχει ποσοστό ευστοχίας 23,08% και 18 εύστοχα γεμίσματα που κυρίως γίνονται από τη δεξιά πλευρά την οποία καλύπτει. Μετράει 14 κλεψίματα σε τομέα που προσπαθεί να βελτιώσει ενώ στα φάουλ έχει 27 κατά και 23 υπέρ, δείγμα του ότι προσπαθεί να παίξει καλή και σκληρή άμυνα, κάτι το οποίο του ζητήθηκε εξ’ αρχής από την τεχνική ηγεσία.

Μέχρι τώρα μάλλον έχει δώσει αρκετά που ίσως και να μην αναμένονταν εξ’ αρχής.  

ΟΥΑΡΝΤΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ

Το πιο μεγάλο θέμα, με την έννοια ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει. Αυτό βεβαίως σχετίζεται και με την μικρή συμμετοχή του. Για πολλούς λόγους ο Αιγύπτιος δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Έχει παίξει σε 15 ματς, αλλά μόλις σε δύο βασικός και με 299 λεπτά συνολικής παρουσίας. Κάπως έτσι και τα  νούμερά του είναι φτωχά. Έχει μόλις ένας γκολ (αυτό της Λισαβόνας) καμία ασίστ και εφτά τελικές προσπάθειες. Ο Αιγύπτιος κατάφερε να κάνει εννιά εύστοχα γεμίσματα, ενώ σε αυτά τα λεπτά έχει μόλις δύο κλεψίματα. Τα φάουλ είναι 10 κατά και 24 υπέρ, σε τομέα όπου μόνο στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει κερδίσει 16.    

ΛΗΜΝΙΟΣ Ο ΟΜΑΔΙΚΟΣ

Παίζει πολύ και φέτος, αφού ήδη μετράει 16 συμμετοχές, από τις οποίες οι 12 ως βασικός. Αυτή είναι μία πρώτη του επιτυχία, αφού είναι ξεκάθαρο ότι με την αγωνιστική του πειθαρχία, κερδίζει χρόνο συμμετοχής (875 λεπτά φέτος) και κάθε χρόνο εξελίσσεται. Μέχρι τώρα έχει σκοράρει δύο φορές (με Σπαρτάκ και Παναθηναϊκό παίρνοντας καλή θέση στην περιοχή) ενώ έχει δώσει και μία ασίστ.  (Δεν του πιστώνεται επισήμως αυτή στο ματς με τον Παναιτωλικό). Έχει 2/8 τελικές και 25%, αλλά και 19 εύστοχα γεμίσματα. Έχει κάνει εννιά κλεψίματα και στα φάουλ είναι στα 15 υπέρ και 15 κατά.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι δεν πάει συχνά στο γκολ, ενώ είναι πάρα πολύ ομαδικός και σαφώς κοντά στην ισορροπία που αναζητεί ο προπονητής του.  

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ Ο… ΚΛΕΦΤΗΣ

Ο πολυσυζητημένος Μαροκινός που έχει αρκετούς υποστηρικτές, αλλά και πολλούς επικριτές. Και αυτός έχει παίξει σε 17 ματς, έχοντας 13 συμμετοχές ως βασικός. Ο παίκτης (1116 λεπτά) που συνήθως παίζει στα αριστερά και πιο σπάνια ως επιτελικός έχει δύο γκολ και δύο ασίστ. (Κάπου εκεί ήταν τα νούμερά του πέρυσι σε όλη  τη σεζόν). Οι τελικές του είναι 2/8 σε ένα νούμερο που φαντάζει μικρό για τη θέση του. Ο Ελ Καντουρί έχει μόλις 11 εύστοχα γεμίσματα και ο τομέας στον οποίο υπερέχει φανερά των άλλων είναι τα κλεψίματα. Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 26! Έχει και 20κατά-14υπέρ φάουλ  Ο επιθετικός και αποτελεσματικός τρόπος που αμύνεται και κλέβει μπάλες προφανώς αποτελεί πλεονέκτημα του και βοηθάει αρκετά στην λειτουργία της ομάδας και στην πίεση που θέλε να ασκήσει.  

Ζευγάρια, τριάδες και χημεία

Όλα όμως θέλουν δουλειά! Χρειάζεται χημεία, πρέπει να βρεθούν όλες οι απαραίτητες ισορροπίες, αλλά και οι κατάλληλοι συνδυασμοί σχημάτων, ώστε η ομάδα να ανεβάζει την απόδοση των παικτών και οι ποδοσφαιριστές να προσφέρουν τα μέγιστα στην ομάδα.

Μέχρι τώρα ο Πέλκας παίζει μόνο στον άξονα, ενώ αποτελεί μία ακραία λύση και για τα οκτάρια. Ο Μπίσεσβαρ αγωνίζεται κυρίως αριστερά σε δίδυμο με τον Βιεϊρίνια. Προσφέρει το ίδιο και ως δεκάρι. Ο Ελ Καντουρί δυσκολεύεται στον άξονα και προσπαθεί να προσφέρει αριστερά μια και εκεί ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι μπορεί να κλείσει καλύτερα προς τον άξονα. Ζαμπά και Λημνιός παίζουν κυρίως στα δεξιά και σπάνια μαζί. Αριστερά δυσκολεύονται. Ο Ουάρντα παίζει παντού, αλλά για τους γνωστούς λόγους… δεν παίζει.

Σε κάθε περίπτωση η τριάδα σχετίζεται πάντα και με τον φορ και ειδικά ο παίκτης που θα παίξει πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Γι’ αυτό είναι πολύ-πολύ σπάνια το φαινόμενο όταν παίζει ο Σέρβος να υπάρχει πίσω του άλλος παίκτης πλην του Πέλκα…  

Και όλα αυτά με μία ακόμη… σύμπτωση. Όλοι έχουν δεξί πόδι! Εξάλλου παίζουν σε μία ομάδα που πέρυσι και φέτος δεν έχει έφεση στους… αριστερούς. Από τους έξι οι Μπίσεσβαρ και Ουάρντα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα το αριστερό τους πόδι, ενώ οι άλλοι δυσκολεύονται αρκετά. Έστω και έτσι προσφέρουν…

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που ο Λουτσέσκου πιστεύει περισσότερο

Το σκεπτικό του προπονητή για την τελική ευθεία της σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και διατηρήθηκε εντός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Το πόσο ακόμα, θα το δείξει σε πρώτη φάση το ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 12 Μαΐου.

Μέχρι τότε, δίνεται μια καλή ευκαιρία στο γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου, να πάρει τις απαραίτητες ανάσες μετά από ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με διαδοχικούς αγώνες υψηλής έντασης. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου, θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής για το Πάσχα, προκειμένου να δουλέψει στην προπόνηση με την ομάδα του.

Το παράπονό του όταν ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα παιχνίδια ανά τρεις ημέρες, πράγμα συχνό την φετινή χρονιά με την πορεία στην Ευρώπη, είναι ότι δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προπονήσει την ομάδα του. Εκεί, λοιπόν, εστιάζει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής.

Αφού ξεμπέρδεψε η ομάδα και από τις ιώσεις, ο Λουτσέσκου έχει επιτέλους την ευκαιρία να προπονήσει την ομάδα του χωρίς απουσίες, πλην βεβαίως του Εκόνγκ. Γι' αυτό και -από εδώ και πέρα- θεωρεί πως όλες οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές. Ευχόμενος παράλληλα, να είναι οι ποδοσφαιριστές του υγιείς, για την τελευταία κούρσα της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται τα πάντα οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αρνήθηκαν τα πάντα.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του, ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7 ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι' αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7, αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.
«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Τέλος, φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων, δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Πηγή: Skai.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ